Διατροφή Όλα για τη διατροφή των παπαγάλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jk21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jk21

PB Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2007
Μηνύματα
1.756
Πόλη
Περιστέρι
και εκει που εψαχνα για πληροφοριες για το adzuki για τη φιλη arianna ( https://community.petbirds.gr/threads/Ποια-φρούτα-ή-λαχανικά-δεν-κάνει-να-ταΐζουμε-στα-καναρίνια.4423/ )

βρισκω αυτο buffaloparrot.com/goodandbadparrotfoods.htm

(αφιερωμενο στα παιδια που εχουν παπαγαλους και ηταν στη συγκεντρωση αλλα δεν ειχα λογω οικογενειας 🙂 χρονο να τους γωνρισω περισσοτερο)
 
Ευχαριστουμε για το λινκ.

Δημητρη μηπως λεω μηπως:Big Grin: σιγα σιγα γινεσαι παπαγαλοφιλος και το λες με τροπο;
 
εγω (νομιζω τουλαχιστον)αγαπαω ολα τα πουλια ακομα και τα κορακια και τις καρακαξες 🙂 η αληθεια ειναι οτι η κοινωνικοτητα των παπαγαλων ειναι κατι που με εντυπωσιαζει σε σχεση με τα καναρινια που ειναι πιο απομακρα συνηθως απο τον ανθρωπο. Ομως ειμαι και παραμενω λατρης των καναρινιων σαν οικοσιτα πτηνα. Δεν σου κρυβω οτι ζηλευω κιολας την μεγαλυτερη πια συμμετοχη παπαγαλοφιλων στο φορουμ σε σχεση με τους καναρινοφιλους και θα εκανα οτι μπορουσα, θεμιτο βεβαια, για να το ανατρεψω.
ανεξαρτητα απο αυτο αν καποια πληροφορια της διατροφης των πουλιων ειναι κοινη και για τα δυο ειδη και την ξερω,ή ειναι μονο για τους παπαγαλους αλλα πεσει τυχαια μπροστα μου (οπως εδω) σιγουρα θα την αναφερω:).
παντως απο την διαδικτυακη ανζητηση μου εχω διαπιστωσει, ειδικα σε θεματα διατροφης και υγειας, οτι οι πηγες σε ιστοσελιδες για παπαγαλους ειναι πολυ περισσοτερες.
 
Αυτό είναι πολύ καλή πληροφόρηση. Στο φόρουμ παπαγάλων υπάρχουν πάντα συζητήσεις σχετικά με την καλύτερη διατροφή για τους παπαγάλους. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να δίνουν κυρίως pellets. Άλλοι άνθρωποι δε θέλουν να δίνουν pellets. Πιστεύω ότι μια ιδανική δίαιτα είναι ένας συνδυασμός των τροφίμων. Προσπαθώ να κάνω αυτό με το δικό μου πουλιά. Φυσικά, μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνειςτα πουλιά να συνεργαστούν.

- Post added at 11:47 AM - Previous post was at 11:40 AM -

Νομίζω ότι ένας εύκολος τρόπος για να σκεφτούμε τη διατροφή ενός παπαγάλο (ή οποιοδήποτε άλλο πτηνό σε αιχμαλωσία) είναι να θυμόμαστε το ουράνιο τόξο. Τα τρόφιμα πρέπει να είναι πολλά χρώματα. Το χρώμα καφέ αντιπροσωπεύει pellets, σπόροι, και οι σπόροι. Τα άλλα χρώματα (κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, μπλε, μοβ) αποτελούν τα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, αν δώσετε πουλιά σας ένα ουράνιο τόξο κάθε μέρα, πιστεύω ότι θα πάρει μια θρεπτική διατροφή.
 
ευχαριστώ! Νομίζω ότι κάνει την απλή δίαιτα. Φυσικά, πρέπει να αποφύγουμε τα κακά τρόφιμα, αλλά υπάρχουν πολλές καλές τροφές για να επιλέξουν από (όπως και στο σύνδεσμο που παρέχεται από τον Δημήτρη)
 
Back
Top