Φροντίδα Όταν βάζω φαγητό στο κλουβί το ringneck μου επιτίθεται

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης minaaaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

minaaaa

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2024
Μηνύματα
77
καλημέρα έχω ένα θέμα.. έχει 2 μέρες που οποτε πάω να βάλω τροφη με ορμάει ρνω κάθετε στο χερι μου και με ήχους με γριλιζει και με αρπάζει άσχημα δε κουνιέμαι αλλά πραγματικά με τρομάζει από το πουθενά όλο αυτό ποτέ δε μ τ έχει ξανά κάνει...περνάει πτεροροια υπάρχει περίπτωση να είναι από πείνα και πτεροροια η λαγη συμπεριφοράς? γτ άλλαξα τρπφη και έχω την εντύπωση ότι δε τρώει απ όσο ελέγχω θα ψάξω την ίδια με πριν να πάρω σε κάποιο μαγαζί...ενώ έξω ειναι μια χαρά έρχεται όλα καλά οτν πάω να βάλω φαΐ και να την βάλω μέσα τ βράδυ πάντα με χυμαει ενώ ποτέ δε το έκανε.. τι μπορεί να φταίει πως να βοηθήσω?
 
Γενικά οποιαδήποτε αλλαγή στην τροφή θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Σίγουρα όταν χάνουν τα φτερά τους είναι πιο ευάλωτα αλλά για να είσαι σίγουρη θα πρέπει να παρατηρήσεις πότε και γιατί σου ορμάει. Μήπως τον αφήνεις πολλές ώρες έξω και νομίζει ότι σου έχει πάρει τον αέρα; Για την πτερόρροια βοηθάνε και τα συχνά μπάνια καθώς ανακουφίζονται από τη φαγούρα που νιώθουν. Σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά: το κάνει μόνο το βράδυ; Αν του αλλάξεις πρωινές ώρες την τροφή του θα κάνει το ίδιο; Μήπως φοβάται από κάποιον ήχο; Σίγουρα δεν έχει λόγο να σου επιτεθεί, μπορεί να τρομάζει με κάτι που εσύ δεν καταλαβαίνεις. Παρατήρησέ τον ή αν μπορείς ανέβασε ένα βίντεο τη στιγμή που το κάνει. Σίγουρα τα πιο έμπειρα μέλη θα δουν κάτι που δεν μπορείς να εντοπίσεις.
 
χθες πήγα να τ βάλω στο κλουβί με τ φαι π κρατουσα και με ορμιξε για να φαει σήμερα πήγα να βάλω τροφη μέσα στο κλουβί και ήρθε να φαΐ απο τ χερι π τ κρατούσα κ πάλι ορμιξε αλλά ποτέ δε το ξανά έκανε αυτό έχει 2 μέρες τώρα τ κάνει γενικά είναι ήρεμη μαζί μ δε την κάνω κάτι ούτε την πιέζω για κάτι..
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
οτν πάω να βάλω φαΐ και να την βάλω μέσα τ βράδυ πάντα με χυμαει
Προφανώς εννοείς σε δύο διαφορετικούς χρόνους έτσι; Όταν πας να του βάλεις φαγητό (το πρωί) και όταν πας να τον βάλεις μέσα (το βράδυ). Μην την αφήνεις να κάθεται στο κεφάλι σου και όχι χαηδεμα στην πλάτη. Γενικά χαηδεμα μόνο στο κεφάλι. Επίσης όπως ανέφερε ο @Sonikoly μην την αφήνεις πολύ έξω. Όταν σου επιτίθεται να την βάζεις πάντα μέσα όποτε και να το κάνει να καταλάβει ποιος έχει το πάνω χέρι. Όταν μπει στο κλουβί χωρίς να σου δημιουργήσει θέμα δώσε της μια λιχουδιά που της αρέσει και μίλα της σαν επιβράβευση. Στα παπαγαλάκια αρέσει πολύ το κεχρί. Να πάρεις την παλιά τροφή που έτρωγε και δώσε της καμιά δεκαπενταριά μέρες χωρίς να κάνεις προσπάθεια σε αυτή την φάση για αλλαγή σε pellets. Μόλις ηρεμήσει ξεκίνα με την μέθοδο του κέικ. Να προσπαθείς να την βγάζεις έξω μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και για αρχή 15-30 λεπτά είναι καλά. Αργότερα εφόσον έχει πάρει σειρά μπορείς να την βγάζεις και δύο φορές πάντα την ίδια ώρα. Εγώ αν βλέπω το πουλάκι ήρεμο να τρώει ή να ασχολείται με κάτι δεν το πειράζω. Όταν το βλέπω πέρα δώθε και νευρικό το βγάζω έξω να εκτονωθεί. Άρα το να επιλέξεις ώρες εξόδου κοντά η στην ώρα που έχει ενέργεια νομίζω ότι θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Επίσης φτιάξε του παιχνίδια να ασχολείται στο κλουβί. Γενικά όσο δίνεις στο πτηνό θα το παίρνεις πίσω με την βελτίωση της επικοινωνίας μαζί του.
 
@Kostas Pyl έχω το ελεύθερο να την αφηνω ώρες έξω να βάλω όριο δηλαδή πχ 2 ώρες? την έχω εξω αρκετά της αρέσει κ δουλειες π κάνω έρχεται πάνω μ κάθεται παίζουμε έχω και φουλ παιχνίδια να ασχοληθεί ξύλα να μασάει και τέτοια...την λυπάμαι μέσα να κάθεται τρελαίνεται μέσα πάει πέρα δώθε πάνω στα κάγκελα για να την βγάλω αλλά άμα θέλει έτσι θα βάλω όριο όπως λέτε...
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@minaaaa το όριο είναι η 2 ώρες;;; Για εμένα αυτό είναι το χωρίς όριο. Άμα έχει μάθει έτσι λογικό να σου κάνει επίθεση σου λέει γιατί με τιμωρείς; Πάντως αν θέλεις να την έχεις τόση ώρα έξω το φαγητό πάντα εντός κλουβιού ώστε να την δελεάζεις με αυτό. Μπορείς επίσης να έχεις στο χέρι σου ένα κεχρί να ανέβει σε αυτό να φάει και σιγά σιγά με το κεχρί μαζί τα βάζεις μέσα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι την έχεις πολλές ώρες ελεύθερη και θα αποκτήσει κακιά συνήθεια. Σκέφτομαι τι θα γίνει αν για κάποιο λόγο δεν είσαι εσύ μαζί της και αναλάβει για κάποιες μέρες κάποιος άλλος την φύλαξή της. Θα δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
παντα έχω το φαΐ μέσα να μπαινει και κάποιες φορές την κλείνω την αφηνω να κοιμηθεί και την βγάζω την άλλη μέρα. με άτομα τα πάει μια χαρά της αρέσει ο κόσμος πάει για χάδια να παίξει παίζει και με μαλλιά μια χαρά αλλά αυτό το κλουβι κάτι γίνεται και τρελαίνεται 2 φορές έγινε αυτό για το κλουβι γιατί όμως τώρα? τόσο καιρό δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα δε ξέρω στεναχωριεμαι μήπως κάτι δε κάνω καλά και γυρίσει η συμπεριφορά της
 
το έχω 2 μήνες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο όπως αυτές τις 2 μερες..
 
@minaaaa Δύο μήνες δεν είναι πολύς καιρός. Για την ακρίβεια είναι λίγος για αυτό ρώτησα. Είναι εξερευνητικό αυτό το διάστημα ως προς τη θέση του στην ιεραρχία μέσα στο σπίτι. Προφανώς πρέπει να καταλάβει ότι είναι κάτω από εσένα διαφορετικά όποτε δεν συμφωνεί με κάτι θα τα ακούς τα σχολιανά σου!
[automerge]1723570335[/automerge]
Επίσης δεν θυμάμαι αν έχεις αναφέρει σε κάποιο ποστ την ηλικία του και το αν το πήρες από εκτροφέα ή pet shop καθώς και αν έχει δακτυλίδι.
 
έχει δαχτυλιδι το πήρα από εκτροφεα και ειναι 4 μηνών και κάτι θηλυκό!!
 
@minaaaa Μη στεναχωριέσαι και μην το παίρνεις κατάκαρδα. Όλοι έτσι μάθαμε, από λάθη που κάναμε στην πορεία. Το σημαντικό είναι ότι εντόπισες τη συμπεριφορά και είσαι σε θέση να την αλλάξεις. Η Ρίκα μου μόλις μυρίστηκε ότι της έχω αδυναμία και αυτή προσπάθησε να επιβληθεί (είναι εξαιρετικά χειριστικά όταν το θέλουν) ωστόσο σιγά - σιγά έμαθα και εγώ τα δικά της τα χούγια και αυτή τα δικά μου. Αν φτιάξεις ένα πρόγραμμα για τις ώρες που είναι έξω και το τηρήσεις και αυτή θα νιώθει ασφάλεια και θα περιμένει την ώρα του παιχνιδιού (χωρίς επιθέσεις κ.α) και εσύ θα ξέρεις ότι είναι καλά. Όταν είναι μέσα στο κλουβί τους δεν είναι φυλακισμένα, απλά τους δίνεις το χρόνο και τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον χώρο τους και να παίξουν με τα παιχνίδια τους. Όλα καλά θα πάνε, απλά πρέπει να της πάρεις λίγο τον αέρα. Περιμένουμε ευχάριστα νέα για το ταρζανάκι σου!!!!
 
το πρόβλημα μου είναι στη δουλειά μου έχω ωράριο 1 βδομάδα πρωί μια βδομάδα βράδυ δε μππρω να το ρυθμίσω γι αυτό και την αφηνω λίγο παραπάνω έξω θα μπερδευτεί έτσι θεωρώ γι αυτό γίνεται όλο αυτό σήμερα που ήμουν Βραδυνή και γύρισα πάλι τα ίδια έγιναν ήρθε πάνω μου όλα καλά με το που παίρνω την τροφή έρχεται να φαει και επειδή κάποιες φορές προσθέτω λίγα σποράκια τα ανακατεύω και όποτε ανακατεύω με χυμαει ειδικά στο κλουβί πιστεύω κατά κει το κάνει γτ για να την βάλω μέσα την ξεγελάω με μηλο η με μιλλετ η με τροφή μάλλον το έμαθε η κυρία και δε θέλει να μπει μέσα κατά τ άλλα νορμάλ κ την χαιδευα και τ σπίτι που μάζεψα ήρθε πάνω μου γιατί της αρέσει που κουνιέμαι πέρα δώθε και κρέμεται από το παντελόνι μου αυτό με το κλουβί δε μπορω να καταλάβω γτ οκ δεν θέλει πολλές φορές να μπει αλλά κρατιοραν από τα σιδερα και έμπαινε δεν μ έκανε επιθέσεις αυτό με παραξενεύει δεν ξέρω ελπίζω να καταφέρω κάτι απ όλο αυτό!!! σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για τα έξτρα μαθήματα που μου δώσατε το εκτιμώ!!!Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε και το/τα δικά σας!! ☺️☺️
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Αν είσαι σταθερή τις ώρες που την βγάζεις(ακόμα και αν αλλάζει αυτό κάθε εβδομάδα) θα το συνηθίσει και θα περιμένει να την βγάλεις. Μπορείς να το συνδυάσεις και με μια χαρακτηριστική φράση (π.χ ποιο κορίτσι θα βγει βόλτα;) και θα ξέρει ότι ήρθε η ώρα να βγει. Αν είχε κάτι μαζί σου δεν θα σε άφηνε ούτε να την πλησιάσεις. Αφού το κάνει μόνο συγκεκριμένες φορές σημαίνει ότι προσπαθεί να επιβάλει μια συμπεριφορά που θέλει. Εσύ μείνε σταθερή στο πως της μιλάς και θα προσαρμοστεί. Από όσα είπες να επιβληθεί προσπαθεί στον χώρο. Πρέπει να το πάρεις απόφαση. Έχεις μια κούκλα με δυναμικό ταπεραμέντο!!!
 
ενώ έχουμε υπεροχη σχέση μεταξύ μας εξακολουθεί να t κάνει παρατηρώ όμως ότι είναι t θέμα t κλουβί ότι πλησιάζω και πιάνω κάτι μέσα έρχεται ανεβαίνει στο χέρι μου και με χιμάει στα δάχτυλα ίσως να φταίει το ότι άρχισε να καταλαβαίνει ότι t ξεγελούσα με τροφή για να μπει και millet πρέπει να αλλάξω μέχρι να t ξεχάσει. Σήμερα μπήκε ήρεμη μέσα την άφησα στο ξύλο όλα καλά πολύ παράξενη από τι μια στιγμή στη άλλη ίσως ρωτήσω κάτι χαζό παίζει να είναι το ότι μεγαλώνει όπως είναι ας πούμε τα παιδιά? που αλλάζουν συμπεριφορά και είναι νευρικά ?
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μήπως βλέπει το κλουβί ως το χώρο της και δεν θέλει να την πειράζεις. Η Ρίκα ενώ όταν είμαι έξω από το κλουβί κολλάει στα κάγκελα για χάδια, όταν βάζω μέσα το χέρι μου με δαγκώνει. Τώρα η νευρικότητα μπορεί να σχετίζεται και με το ότι μεγαλώνοντας θα θέλει να ζευγαρώσει ή αν αλλάξει κάτι στο περιβάλλον της. Είναι σημαντικό να την παρατηρείς ώστε να είσαι σε θέση να διαβάσεις τις αντιδράσεις της. Κούκλα πάντως η μικρή σου, να την χαίρεσαι!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
α να προσθέσω ότι χθες όταν την έβαλα μέσα άρχισα να καθαρίζω κάτω ότι μασουλαει σε ξύλα με το που περνούσα απ έξω από τ κλουβι χυμουσε στα κάγκελα χαμηλώνε και το κεφάλι με κοιτουσε με κατι νευρα φούσκωσε κιολας χωρίς να της κάνω τίποτα απολύτως τώρα θα αρχίσω να βλέπω μήπως κατάλαβε που ξεγελούσα με τροφη...είναι 4 μηνων από πόσο αρχίζει να θέλει ουσιαστικά να ζευγαρώσει? υπάρχουν κι άλλα σημαδια ? ενδιαφέρομαι να μάθω τι να περιμένω😊
 

Για ότι θέλεις να μάθεις, ψάξε το στην αναζήτηση. Είναι πολύ βοηθητικό και σίγουρα παρόμοιες απορίες είχαν και προηγούμενοι κάτοχοι παπαγάλων
 
Back
Top