Φροντίδα Όταν βγάζω το κοκατίλ από το κλουβί πέφτει πάνω σε τοίχους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anthisr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anthisr

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2023
Μηνύματα
10
Πόλη
Δραμα
Καλησπέρα σας !! Εχω εδώ και 2 μήνες ένα κοκατιλ την Μπέλα, όσες φορές προσπάθησα να την βγάλω από το κλουβι της έπεφτε πάνω στους τοίχους κ μετά κρυβόταν κάτω από το καλοριφέρ ,δεν την έχω ξανά βγάλει επειδή την τελευταία φορά έκανε μια μικρή πληγή στο φτερό της και φοβήθηκα, αλλά στεναχωριέμαι που είναι όλη μέρα στο κλουβί της , επίσης ακόμα μας φοβάται, βέβαια όχι όπως στην αρχή τρώει κανονικά από το χέρι μου αλλά μετά το μαλώνει 🤣 γενικά φαίνεται χαρούμενη όταν της μιλάμε και ασχολούμαστε μαζί της αλλά δεν θέλει και πολλά πολλά ακόμα. Θα ήθελα να τις συμβουλές σας !
[automerge]1680084405[/automerge]
Καλησπέρα σας !! Εχω εδώ και 2 μήνες ένα κοκατιλ την Μπέλα, όσες φορές προσπάθησα να την βγάλω από το κλουβι της έπεφτε πάνω στους τοίχους κ μετά κρυβόταν κάτω από το καλοριφέρ ,δεν την έχω ξανά βγάλει επειδή την τελευταία φορά έκανε μια μικρή πληγή στο φτερό της και φοβήθηκα, αλλά στεναχωριέμαι που είναι όλη μέρα στο κλουβί της , επίσης ακόμα μας φοβάται, βέβαια όχι όπως στην αρχή τρώει κανονικά από το χέρι μου αλλά μετά το μαλώνει 🤣 γενικά φαίνεται χαρούμενη όταν της μιλάμε και ασχολούμαστε μαζί της αλλά δεν θέλει και πολλά πολλά ακόμα. Θα ήθελα να τις συμβουλές σας
ΥΓ για να μην παρεξηγηθώ, δεν την έβγαλα έξω με το ζορι μόνη μου απλά την τάιζα από το χέρι μου έκατσε πάνω του και έκανα κίνηση να βγάλω το χέρι μου από το κλουβι κ συνέχισε να τρώει κανονικά μετά πέταξε κ άρχισε να πέφτει στους τοίχους
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Να την χαίρεσαι!! Να υποθέσω ότι η μπελα ειναι μικρή σε ηλικία?? Την πήρες ως ημερο πουλακι??
Όλα τα μικρά σε ηλικία πουλια χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να μάθουν να πετανε σωστά.
Εγώ θα την εβγαζα ξανά έξω παντα με επιβλεψη γιατί πρεπει να μάθει και να εξασκήσει το πεταγμα της.
Αυτό που πρεπει να προσεξεις αν την βγάλεις εξω όμως ειναι να καλυψεις όλους τους καθρέφτες με ένα υφασμα ,παραθυρα και μπαλκονόπορτες.
Επίσης πρεπει ο χώρος να ειναι καθαρός από Εχμυρα αντικείμενα τα οποια θα μπορούσαν να την Τραυματίσουν.

Θα βοηθούσε ο χώρος που βγαινει να έχει μια σχετική άπλα.
Επίσης πολυ σημαντικό ειναι να υπάρχει ένα σταντ όπου θα μπορεί να κάθεται εκτός κλουβιου να παίζει και να εκπαιδεύεται.

Τέλος, αφου έχει έρθει σε μια σχετική εξοικείωση μαζί σου δηλαδή ανεβαίνει πανω στο χέρι σου προσπαθησε να την μάθεις την εντολή έλα δλδ ανοίγοντας τον δείκτη του δακτυλου σου να ανεβαίνει έρχεται πανω σε αυτόν όπου και αν βρίσκεσαι. Έτσι όταν την βγάζεις θα μπορείς να την ξαναβαλεις μέσα χωρίς να χρειαστεί να την πιασεις με τα χέρια σου.
 
@Anna Maria Mp δυστυχώς δεν την πήρα ήμερη είναι από πετ σοπ, είναι περίπου 7 μηνών αν μου είπαν αλήθεια , ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας θα τις,εφαρμόσω κ ελπίζω να πάνε όλα καλά!!
[automerge]1680094197[/automerge]
Screenshot_20230329-154849_Gallery.webp
 
Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube για το θέμα της εκπαίδευσης των κοκατιλ, μπορείτε να πάρετε στο χέρι σας κεχρί όταν την βγάζετε για να έχει εκεί το νου της και σιγά σιγά να της μάθετε τον χώρο, αν υπάρχει στους τοίχους κάτι που μπορεί να προσγειωθεί θα πάει εκεί. Επίσης μπορείτε να της δείξετε ακουμπώντας το ράμφος της στον τοίχο ότι είναι μέρος που δεν μπορεί να περάσει.
Στο παράθυρο πρέπει να τραβήξετε την κουρτίνα για να μην κουτουλήσει εκεί. 🙂
 
@tasos91 αυτο ειχα προσπαθησει να κανω αλλα οταν είναι στο χέρι μου με το κεχρι και σηκώνομαι τρομάζει και πετάει στους τοίχους!! Ελπίζω να το καταφέρουμε !! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές 😊
 
Back
Top