Φροντίδα Όταν πάω να χαϊδέψω το μπάτζι μου με δαγκώνει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gems
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gems

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2022
Μηνύματα
8
Πόλη
Χαλκίδα
Το μπάτζι το βγάζω απο το κλουβί τρώει στο χέρι μ αλα όταν παω να το χαϊδεύω με δαγκώνει το μπορώ μα κανω για να μην με δαγκώνει και να έρχεται απο μόνο του πάνω μου
 
  • Like
Αντιδράσεις: meniam
@kom ειναι 3-4 μηνών , το εχω 1 μήνα , 3 εβδομάδες βγενει και έξω ειναι θηλυκό
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@gems Καλησπέρα, αν την χαίρεστε! Τα θηλυκά σε γενικές γραμμές δαγκώνουν ανεξαρτήτως του πόσης εκπαίδευσης κάνουμε, είναι στην φύση τους. Επίσης εκπαιδεύονται πιο αργά σε σχέση με τα θηλυκά.

Το χάδι είναι το τελευταίο στάδιο δεσίματος μεταξύ παπαγάλου και ανθρώπου, και συχνά δεν συμβαίνει ποτέ. Είναι και θέμα χαρακτήρα, όπως και στους ανθρώπους, γεγονός που πρέπει να σεβαστούμε. Αν δεν θέλει, δεν θέλει.

Είναι νωρίς ακόμα για να ερθεται μόνο του, και, όπως και το χάδι, μπορεί να μην συμβεί ποτέ. Υπάρχουν πουλάκια που αποζητούν πολύ την ανθρώπινη παρέα και άλλα που προτιμούν τα παιχνίδια τους, το τραγούδι ή άλλα πουλάκια. Τα θηλυκά και πάλι είναι λιγότερο κοινωνικά και δεν δένονται εύκολα με τον ανθρώπινο φροντιστή τους. Δεν θυμάμαι απέξω τώρα τι λέει το άρθρο που πολύ σωστά ο @kom έβαλε, οπότε συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι, αλλά καθώς κάνετε εκπαίδευση με μίλλετ, από ένα σημείο και μετά δεν θα προσφέρετε το κεχρί μπροστά της, αλλά θα το κρατάτε απλώς, ζητώντας της να έρθει σε εσάς. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί στο να έρχεται και χωρίς φαγητό, αλλά δεν είναι κάτι που υπογράφεται. Αφήστε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην έρχεται μόνο πάνω σας, αλλά και γύρω σας. Το να καθίσει στο φωτιστικό του γραφείου σας όσο διαβάζετε, τον υπολογιστή ή τα γυαλιά είναι πράγματα που γίνονται συχνά!
 
Μπορεί απλά να μην θέλει να το χαϊδέψεις. Δεν δέχονται όλα τα πουλιά τα ανθρωπινα χάδια το ίδιο. Γενικά μην το πιέζεις αν δεν θέλει κάτι για να μην παγιώνονται ανεπιθύμητες αντιδράσεις/συμπεριφορές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το εχεις πολυ λιγο χρονο για να σε εμπιστευτει και εαν δεν θελει δεν χρειαζετε πιεση δοκιμασε παλι μετα απο καμποσο καιρο
 
Back
Top