Ασθένειες Ύπνος budgie μέσα στην μέρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kathrin
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kathrin

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Kordelio
Καλησπέρα σας .Έχω ένα θυληκο budgie και έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές μέσα στην ημέρα κοιμάται είναι φυσιολογικό ; Τρώει πίνει κανονικότητα δεν φαίνεται αδύναμη .Όταν την βγάζω έξω δεν κοιμάται καθόλου πετάει και παίζει μέχρι να την ξαναβάλω στο κλουβί να την βγάλω έξω στο μπαλκόνι όπου κάποιες φορές κοιμάται .Έχω παρατηρήσει επίσης ότι την νύχτα δεν πολυκοιμαται την βρίσκω συνήθως ξύπνια .Την έχω από το Δεκέμβριο.
 
Καλησπέρα, καλωσορίσατε με το κοριτσάκι σας!

Είναι απολύτως φυσιολογικό να παίρνουν υπνάκους μεσα στην ημέρα, ειδικά τώρα που η μέρα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα παπαγαλάκια κοιμούνται 12-14 ώρες το βράδυ, περισσότερο αν είναι μωρά, και κοιμούνται κάποιες ώρες το πρωί. Στις ερήμους της Αυστραλίας από την οποία προέρχονται το μεσημέρι είναι υπερβολικά ζεστό για να αναζητούν τροφή και να βόσκουν, οπότε είναι πιο δραστήρια το πρωί και το απόγευμα. Τα δικά μου έχουν και προσωπικό πρόγραμμα. Τα δύο θηλυκά κοινούνται στις 2 για μία ώρα, ενώ το αρσενικό τραγουδά, και μετά ανάποδα, στις 3 πέφτει για ύπνο το αγόρι ενώ τα κορίτσια αρχίζουν τα παιχνίδια.

Επίσης αν βαριέται μέσα στο κλουβί γιατί δεν αναγνωρίζει (ή δεν έχει) τα παιχνίδια μέσα και βέβαια θα χαλαρώσει.

Το αν κοιμάται την νύχτα δύσκολο να το πει κανείς. Είναι ζώα θηράματα με πολύ ευαίσθητες αισθήσεις. Το ότι κοιτάμε κατω από την κουβέρτα και βλέπουμε ότι είναι ξύπνια δεν σημαίνει ότι ήτνα ξύπνια μισό λεπτό πριν, αλλά μάλλον τα ξυπνήσαμε. Στην δική ου (περιορισμένη) εμπειρία, το μόνο παπαγαλάκι που έχω βρει να κοιμάται νύχτα όταν κοιτάζω, είναι ο Σκρουτζ όταν ήταν πολύ άρρωστος και κουρασμένος, μιας και προήλθε απο άκρως άσχημες συνθηκες και ηταν εξαντλημένος. Τα άλλα πάντα έχουν ξυπνήσει. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.
 
Back
Top