Φροντίδα Ώρες ύπνου και μέρος διαμονής κοκατίλ

Λακης22

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2022
Μηνύματα
8
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα στην ομάδα,
Είμαι καινούριος ιδιοκτήτης κοκατιλ. Τον πήρα χθες σε ηλικία 1,5 περίπου έτους. Η τοποθεσία που ζει ο Λάκης είναι το μπαλκόνι του δωματίου μου . Χθες τον παρατηρησα δύο φορές μέσα στο βράδυ και δε κοιμόταν. Έξω υπάρχει φως από τις κολώνες της ΔΕΗ. Παρακαλώ ενημερώστε με αν είναι νορμάλ!
 
Καλησπέρα.
Χθες τον παρατηρησα δύο φορές μέσα στο βράδυ και δε κοιμόταν. Έξω υπάρχει φως από τις κολώνες της ΔΕΗ.
Είναι λογικό να μην κοιμάται αφού έχει φως, θα πρέπει να του αλλάξεις σημείο ή να σκεπάζεις το κλουβί με ένα σκούρο πανί.
Το μπαλκόνι δεν είναι η καλύτερη θέση για παπαγάλους, ειδικά τον Χειμώνα. επίσης θα πρέπει να προστατεύσεις το κλουβί του από τα αρπακτικά (κουκουβάγιες, γεράκια, καρακάξες κ.α.)
Θα ήταν προτιμότερο να τον έχεις σε εσωτερικό χώρο και να ξυπνάει και κοιμάται με την Ανατολή και Δύση.
 
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το να μπει μέσα στο σπίτι δεν είναι και ότι πιο εφικτό υπάρχει τουλάχιστον τώρα που ο καιρός είναι καλός! Εκεί που το έχω εννοείται ότι προφυλάσσεται από τα αρπακτικα
 
@Λακης22 Θα σου έλεγα να ακολουθήσεις τις οδηγίες του ΙΩΑΝΝΗΣ@ κ να μην εφησυχαζεσαι τόσο πολύ. Υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube που δεν θα πιστεύεις πως τρύπωσαν κ επιτέθηκαν στα πουλάκια. Γι'αυτό το προστατευτικό κλουβιού έχει μεγάλη αξία για τις ώρες που θα'ναι εξω. Και αφού το χειμώνα θα το έχεις μέσα αναγκαστικά, γιατί δεν του βρίσκεις το σημείο που θα μένει μέσα; Καλημέρα κ να το χαίρεσαι τον Λάκη σου. 😊
 
@MARY58 σε ευχαριστώ πολυ! Θα το ακολουθήσω μαι θα τον βάλω μέσα από σήμερα το βράδυ κιόλας!μια ερώτηση έχω ακόμη! Τις περισσότερες ώρες είναι στον πάτο του κλουβιού και πήγαινοερχεται σε μια συγκεκριμένη διαδρομή! Να φανταστώ ότι συμβαίνει επειδή ακόμη δεν έχει συνηθίσει το κλουβί?
 
@Λακης22 δυστυχώς δεν έχω την εμπειρία να σου απαντήσω. Ο πτηνιατρος είναι πάντα η σωστότερη λύση για να σιγουρευτούμε. Πηγαινοέρχεται ή κάθεται κάτω; Είναι μεγάλο το κλουβί του;
 
είναι στον πάτο του κλουβιού και πήγαινοερχεται σε μια συγκεκριμένη διαδρομή!
Τα cockatiel θεωρούνται παπαγάλοι «εδάφους», τους αρέσει να περπατούν στο έδαφος και να τσιμπολογούν.
Γενικά κατεβαίνουν συχνότερα από άλλα είδη στον πάτο του κλουβιού τους.
Μπορεί επίσης να θέλει να βγει έξω γι'αυτό συμπεριφέρεται με αυτό το τρόπο.
Πρόκειται για ήμερο ή άγριο πουλάκι;
Αν είναι άγριο θα είναι πιο δύσκολη η εξημέρωση του, και θα χρειαστεί χρόνο.
Είσαι σίγουρος για την ηλικία και
το φύλο του;
Εφόσον είσαι καινούργιος ιδιοκτήτης παπαγάλου cockatiel ξεκινά από αυτα τα δύο άρθρα.
Να το χαίρεσαι !
 
@Vada ναι είμαι σίγουρος και για τα δύο! Θα κάτσω να διαβάσω τα δύο άρθρα! Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι άγριο πουλάκι. Κάθε φορά που πλησιάζω το χέρι μου στο κλουβί απομακρύνεται και μου δείχνει ότι φοβάται!
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι άγριο.
Λογικό είναι να σε φοβάται, δεν σε γνωρίζει ακόμη και βρίσκεται σε ένα άγνωστο περιβάλλον.
Το άν είναι ήμερο έχει να κάνει περισσότερο με το αν έχει μεγαλώσει με την ανθρώπινη επαφή, ή όχι.
Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το αφήσεις να προσαρμοστεί στο καινούργιο του χώρο, και να το πλησιάζεις με αργά βήματα και οι κινήσεις σου να είναι γενικά ήρεμες και προσεκτικές.
Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.
 
@Vada σίγουρα έχεις δίκιο σ αυτό και αυτό κάνω! Ήταν με κόσμο καθημερινά αλλά ήταν σε pet shop με πάρα πολλά πουλάκια. Μια ερώτηση ακόμη, του έβαλα χθες αγγούρι, προχθές μήλο και σήμερα κεράσι και δεν ακούμπησε κανένα από αυτά! Μήπως είναι λάθος ο τρόπος που τα τοποθετώ? Τα πιάνω ανάμεσα στα κάγκελα του κλουβιού!
 
@Λακης22
Αφού το πήρες από pet shop το πιθανότερο είναι να μην έχει ξαναδεί ποτέ φρούτα στην ζωή του.
Δεν δίνουμε καθημερινά φρούτα, 1-2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά.
Μπορείς να τα κόβεις κομματάκια και να τα βάζεις σε μια ταΐστρα.
Τις υπόλοιπες ημέρες να δίνεις λαχανικά (αρακά, φασολάκια, καρότα,), όσπρια, και μια φορά την εβδομάδα αυγό βρασμένο πολύ καλά.
Βασική τροφή θα έχεις ένα επώνυμο μίγμα σπόρων κατάλληλο για cockatiel και όχι χύμα τροφή.
Το σουπιοκόκκαλο επίσης είναι απαραίτητο για την παροχή ασβεστίου.
 
@Λακης22 το πουλάκι αφού πηγαινοέρχεται συνέχεια θέλει να βγει έξω αν ήταν άρρωστο δεν θα έκανε ούτε βήμα κάτω που θα ήταν και αφού ανεβαίνει στο κλαδάκι μετά βλέπει ότι δεν ασχολειται κάποιος η να το βγάλει έξω η να του μιλήσει γι αυτό και ανεβαίνει
 
@Λακης22 όσο για το φαΐ επειδη και εγω εχω κοκατιλ απο πετ το είχα πάρει καλό ειναι για τις πρώτες μέρες και επειδή ειναι φοβισμένο να του βάζεις σκέτη τροφή σπόρους επειδή αυτο εχει μάθει απο το πετ(σιγά τωρα τα πετ μην βάζουν φρούτα φρέσκα και ο λόγος που δεν τα γνωριζουν)μετά απο μια βδομαδα πάρε μια φέτα μηλο χωρις σπορια βέβαια καθαρισμενο καλά και τρίψεύτο στον τρίφτη το χοντρό βάλτο σε άλλο μέρος απο τη τροφή του άστο για μια ώρα μετά κανε το ίδιο με καρότο συνήθως με το καρότο τρελένονται σε μια βδομαδα θα τα εχει μάθει μην βάζεις ακόμα φρούτα με έντονο χρώμα φοβούνται όταν τρωει αυτα μετά συνέχισε με καρύδια και φυστικια ανάλατα τις αραχίδες με τα τσόφλια και αυτα να τα δίνεις εσυ με το χέρι σου για να σε μάθει
 
Πως να το δώσω από το χέρι? Βάζω το χέρι μέσα στο κλουβί σιγά σιγά για να αλλάξω το νεράκι του και ο Λάκης κάνει λες και θέλω να τον πνίξω 😒 φαντάζομαι αυτό γίνεται γιατί δε με έχει συνηθίσει. Ευχαριστώ πολύ πάντως @mariam για τον τρόπο που μου είπες να του μάθω τα φρούτα!
[automerge]1652988498[/automerge]
@Vada έδωσα τρεις μέρες συνεχόμενες φρούτο καθώς δε δομιμασε καν τις προηγούμενες και υπέθεσα απλά πως δε του αρέσει!
 
φαντάζομαι αυτό γίνεται γιατί δε με έχει συνηθίσει.
Αυτό είναι αλήθεια, χρειάζονται χρόνο για να νοιώσουν ασφάλεια και να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον.
Όσο περνάει ο καιρός θα καταλάβει ότι δεν απειλείται και θα αλλάξει συμπεριφορά.
Μέχρι τότε βάλε το νερό και τα σκεύη της τροφής κοντά στην πόρτα για να μην παραβιάζεις πολύ τον χώρο του.
Μπορείς να του δίνεις τσαμπί κεχρί έξω από το κλουβί και να περιμένεις να έρθει κοντά για να φάει.
Με τον καιρό θα γίνεται οι καλύτεροι φίλοι.
 
@Λακης22 Το μιλλετ να το πάρεις ειναι ότι καλύτερο υπάρχει βέβαια θα γίνει λιγο χαμός θα το τρίψεις στην αρχη μέσα στην χούφτα σου και αυτο θα ερθει.Βεβαια θα το καταλάβεις και απο μόνος σου όταν θα αλλαζεις τροφή και νερό κάθε μέρα και τρεις φορές την μέρα αυτο θα μάθει και θα καταλαβει ότι δεν το πειράζεις θα ηρεμήσει πολυ δεν θα τινάζεται καθόλου απλα μπορεί να γυρίζει την πλάτη του να μην σε βλέπει και καλά μετά θα βάζεις μιλλετ στην χούφτα σου και αυτο θα ερθει να φάει μετά θα πλησιάζεις την χούφτα σου πολυ στο στήθος του έως να ανεβει στην χούφτα σου να φάει μόλις γίνει αυτο με το δάκτυλο σου την ώρα που τρώει απο την χούφτα σου χάιδεψε το κεφαλι του αυτο σου λεω τωρα θα γίνεται συνέχεια και κάθε μέρα πολλές φορές την μερα και σημαντικο ειναι να του μιλάς μη του σφυρίζεις γιατί θα το μάθει και αν το μάθει θα σε διώξουν απο το σπίτι (εγω την πάτησα και του σφύριζα και ευτυχώς μένω σε μονοκατοικία Αστα να πάνε τενόρος σκέτος φοράμε ωτοασπίδες )
 
@mariam από αύριο θα αναλάβω δράση και θα κάνω όσα μου είπες! Βέβαια το μιλλετ εγώ το έχω κρεμασμένο μέσα στο κλουβί του αλλά σπάνια πάει και τσιμπάει! Το ότι έχουμε θέμα με τα σφυρίγματα είναι γεγονός! (Πάλι καλά μένω και εγώ σε μονοκατοικία)
[automerge]1652991508[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ @mariam @Vada @MARY58 σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και την όμορφη συζήτηση! Δε περίμενα πραγματικά τέτοια ανταπόκριση! Μπράβο σας γιατί βοηθάτε τους νέους εκπαιδευτές!
 
Λέγεται ότι ο άνηθος είναι εύκολα αποδεκτός από τους παπαγάλους και κάποιοι ξεκινούν από αυτό το χορταρικό τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του παπαγάλου τους. Δοκίμασε αν θέλεις
 
Back
Top