Ασθένειες ΑΔΙΑΘΕΤΟ malinois

Πόλη
Λάρισα
Ηλικία Πουλιού:1,5ετων
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:22 βαθμους υγρασια γυρω στο 50%
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: Αυγουστος του 2007
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:Απο τελη Ιανουαριου
Διατροφή:μειγμα σπορων-αυγοτροφη οrlux patte-πολυβιταμινη bogena-που και που αυγο και λαχανικα
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικα σε συγκριση με τα αλλα πουλια
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): γρηγορη αναπνοη χωρις συριγμο
Κινητικότητα:ποτε σαν μην εχει τιποτα και ποτε φουσκωνει
Τρέφεται Κανονικά:ναι
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):λουφαζει, εχει σταματησει να κελαιδαει εδω και κανα διμηνο. Μερικες φορες φουσκωνει, γρηγορη αναπνοη και κουναει το αριστερο φτερο συνεχεια
Προηγηθείσα Θεραπεία:βρισκοταν σε προετοιμασια αναπαραγωγης
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):οχι
Παρατηρήσεις:

To "λαχάνιασμα" είναι ένδειξη βέβαια για κάποια
προσβολή του αναπνευστικού. Τί ακριβώς όμως;
Εκείνο βέβαια που λές στην κινητικότητα,

-ποτε σαν μην εχει τιποτα και ποτε φουσκωνει-

είναι ένα χαρακτηριστικό της ασπεργίλωσης(προσβολή απο μυκητες).
Είναι ασθένεια που δίνει ακριβώς τέτοια συμπτώματα.
Μπορείς να θυμηθείς, να υποψιαστείς, κάτι χαλασμένο στις τροφές
γενικότερα.Ισως σε σημείο που υπάρχει υγρασία στο κλουβί,
κάτω απο τις ποτήστρες, δίπλα ή κάτω απο το μπανάκι,έχει τύχει
να δείς μουχλιασμένα σπόρια; Μήπως έδωσες σπόρους φυτρώματος
τελευταία;
-Νομίζω, πρέπει να το δεί ειδικός.

ξεχασα να γραψω οτι εχει χασει καποια πουπουλα απο το λαιμο. Τα οποια τα εχει βγαλει μονο του. Οταν ξυπναει απο απο τη λουφα εχει στο στομα του πουπουλο. ΔΕν εχω δωσει σπορους φυτρωματος

θα ειχαμε ακομα καλητερη εικονα για την κατασταση του εαν μπορουσες να πιασεις το ασθενες πτηνο και να ψηλαφησης τους μυες του στερνου στο υγιες πτηνο ειναι ανεπτυγμενη και συμπαγει σε αντιθετη περιπτωση ειναι εμφανες το οστο του στερνου(τροπιδα) τοτε σιγουρα εχουμε ασθενεια! Η θεση του μακη με βρισκη συμφωνω επισης μια πρωτη βοηθεια μεχρι να το πας στο κτηνιατρο ειναι καθαριοτητα θερμοκρασια σταθερη 29-30 βαθμους ενα σκευασμα με ηλεκτρολυτες ORS η ALMORA και βιταμινες στο ποσιμο νερο τελος τοποθετησε το κλουβι σε ησυχο μερος και παρακολουθησε το απο καποια αποσταση

Συμφωνω με αυτα που σου λεει ο/η lee.Αν υπαρχει και καρινιασμα εχουν σιγουρα πιεστει για καποιον λογο. Ισως εχει να κανει και με την υγρασια. Θα βοηθουσε λιγο αν εβαζες σε ενα κουταλακι γλυκου ελαιολαδο μεσα στο οποιο θα προσθεσεις 2-3 σταγονες ευκαλυπτελαιο το ανακατεβεις καλα και με μια μπατονετα βουτηγμενη στο μιγμα αγγιζεις τα ρουθουνακια τους ελαφρα.φυσικα το καλυτερο απο ολα θαηταν να μπορεσεις να τα πας σε εναν ειδικευμενο στα πτηνα γιατρο.

Οταν τα περιτώματα,όπως λέει οΘοδωρής, είναι
φυσιολογικά σημαίνει οτι δεν υπάρχει διάρροια.
Αρα ούτε και ανάγκη να πάρει O.R.S. ή ALMORA.
Βιταμίνες ήδη παίρνει, αλλά θα ήταν χρήσιμο να
το πιάσει στο χέρι και να ελέγξει αν έχει αδυνατίσει.

το πουλι δεν εχει αδυνατησει. Το πηγα στο ειδικο ο οποιος το ακουσε και το ψιλαφισε. ΣΕ πρωτη φαση δειχνει το πουλακι να εχει να εχει φοβηθει απο κατι με αποτελεσμα να χασει καποια απο τα φτερα του.Ακουσε την αναπνοη του αλλα δεν ειδε κατι το ανασυχητικο οπως ακαρι. Πιθανον καποιο μικροβιο μου ειπε αλλα υπαρχει περιπτωση αυτο με την ανπνοη να το κανει απο στρες. Μου εδωσε Aviomycine. Να το δωσω για 8 μερες και επειτα 4 μερες πολυβιταμινη.Απο πλευρας προετοιμασιας θα μου παει κανα διμηνο πισω.

Σταυρο ο ειδικος δε ξερω αν ειναι κτηνιατρος. Επειδη δε θελω να κανω διαφημηση και να ρισκαρω να στειλω καποιο παιδι απο την πολη μου εκει θα περιμενω να δω τι θα γινει με τη θεραπεια και αν ειμαι ενταξει τοτε θα δωσω και το ονομα του μαγαζιου. Ο τροπος που κοιτουσε το πουλι με επεισε δεν εδειχνε με ατομο που το παιζει ξερολας για να μου δωσει απλα ενα φαρμακο. Πιστευω οτι ειναι στρες διοτι :
α)το κελαιδημα το εκοψε απο τη στιγμη που το εβαλα με το θυληκο στη ζευγαρωστρα με χωρισμα.
β)αν υποθεσω οτι εχει καποιο μικροβιο τοτε θα επρεπε λογικα να κολλησει και το ταιρι που βρισκεται στο ιδιο κλουβι εδω και δυο μηνες. Θα κολλαγε εστω και ενα απο τα γειτονικα πουλακια. ΚΑθως τα εχω ολα στον ιδιο χωρο
γ)Η θεση του κλουβιου ειναι τετοια που απο λαθος μου το τελευταιο καιρο εβαζα το χερι μου μεσα για να βαλω αυγοτροφη και αυτο δε με εβλεπε.
Επειδη ομως δεν μπορουμε να αποκλισουμε 100% το μικροβιο θα κανω τη θεραπεια και θα το ζευγαρωσω αν ολα πανε καλα στον ΚΑΙΡΟ του!

Σημερα ηταν η τελευταια μερα της θεραπειας το πουλακι εχει βελτιωθει αισθητα. Δεν λουφαζει τρωει κανονικα.Αποβαλει κανονικα. Ειναι δραστηριο και δε φουσκωνει. Μου φαινεται οτι σιγα σιγα συνερχεται και το τριχωμα.Αρχισε παλι σιγα σιγα να κανει τσιου κανονικο και οχι βραχνο.Ακομα δε ξεκινησε να κελαιδαει. Το μονο προβλημα το οποιο δε ξερω αν ειναι και προβλημα ειναι οτι κανει μερικες φορες ενα παραπονιαρικο τιτιβισμα χωρις να ανοιγοκλεινει το στομα. Σαν κλαμα. Οταν το κανει αυτο γινεται λιγο πιο ζωηρο το ταιρι του. Πολλες φορες ομως το κανει και οταν πλησιαζω στο κλουβι συνηθως το πρωι που τα ξυπναω. Προληπτικα εκανα και μια μινι θεραπεια 3 μερες aviomicine στη μιση δοση και δυο πολυβιταμινες και στο θυληκο

και παλι προβλημα επειτα απο τις τελευταιες αλλαγες του καιρου.
Ηλικία Πουλιού:2 ετων περιπου
Φύλο:αρσενικο
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικος
Θερμοκρασία Χώρου:εξωτερικη θερμοκρασια
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: Αυγουστος του 2007
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων:Περιπου 20 μερες πριν
Διατροφή:Αυτη τη στιγμη σταματησα ολα τα προσθετα και δινω μονο σπορους αραιωμενους με κεχρι
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: λευκες μικρες κουτσουλιες με πρασινο στο κεντρο
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):
Κινητικότητα:φουσκωνει δεν κελαιδαει παρα μονο κατι τσιου οταν πλησιαζω το κλουβι οποτε γινεται και λιγο πιο κινητικο
Τρέφεται Κανονικά:τρωει υπερβολικα θα ελεγα εχει παχυνει ελαφρως
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):λουφαζει, εχει σταματησει να κελαιδαει φουσκωνει, κουναει μερικες φορες τα φτερα πτησης χωρις λογω σαν τρεμουλο
Προηγηθείσα Θεραπεία:αντιβιωση ειχε δωθει την πρωτη φορα
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):ναι
Αποφασησα να το απομονωσω τελειως απο τα αλλα πουλια και να μη δωσω κανενα προσθετο η φαρμακο για καμια βδομαδα να δω μηπως και αλλαξει συμπεριφορα. Υπαρχει μια υποψια να εχει μαραζωσει απο προσπαθεια αναπαραγωγης.Χθες το βραδυ εβαλα στο ταιρι του αλλο αρσενικο που εχει ζευγαρωσει ξανα για να δω τη συμπεριφορα της. Μηπως τελικα ειναι αυτη η αιτια του κακου και το πουλι δεν εχει τιποτα παθολογικο;

Χωρίς να είμαι ειδικός πιστεύω ότι είναι κάποια μόλυνση εντερική. Μία καλλιέργεια θα σου έδειχνε τι είναι. Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζω και περιμένω τα αποτελέσματα από μέρα σε μέρα. Επειδή βιάζωμαι (λόγω υποχρεώσεων) όμως θα προσπαθησω να σε βοηθήσω αργότερα σήμερα.

Θοδωρή επέστρεψα και συμπληρώνω
Μπορεί το στρεσάρισμα να δημιουργήσει πρόβλημα στις κουτσουλιές αλλά λόγω χρώματος (πράσινο) μπορείνα είναι και εντερικό πρόβλημα ή στο συκότι. Θα πρότεινα απομάκρυνση όλων των τροφών και να δίνεις μόνο σπόρους (ούτε άμμο) και πολυβιταμίνες. Επανάληψη αντιβοίωσης για 1 εβδομάδα και στη συνέχεια ΠΡΟΒΟΙΟΤΙΚΟ
Για 3-4 μέρες. Τοποθέτηση κλουβιού εσωτερικά και μετά τη θεραπεία σταδιακό δώσιμο λοιπής τροφής (αυγοτροφή, μήλο, λαχανκά) Υποβοήθηση με πολυβιταμίνες.

Επισκευτικα κτηνιατρο σημερα το πρωι. Δυστυχως εμπλεξα. Σαλμονελα μου ειπε. Μου εδωσε το αντιβακτηριακο Baytril 0,5% . Μου ειπε να γινει θεραπεια πεντε ημερων σε ολα τα πουλια ακομα και σε αυτα με φωλιες. Θεραπευεται συνηθως. Τα πουλια απο τη στιγμη που δε νοσουν προλεβαινονται τωρα για το συγκεκριμενο δε μπορει να πει κατι με σιγουρια. Εξαρταται απο το αν εχει παθει ζημια το συκωτι ομως ειναι κατι που τις περισσοτερες φορες θεραπευεται.

Περαστικά και καλή ανάρωση. Η υπομονή και η καθαριότητα θα βοηθήσουν να πάνε όλα καλά.

Λοιπον το Baytril δεν εκανε τιποτα μαλλον αρλουμπες ελεγαν οι κτηνιατροι περι σαλμονελωσης. Ο φιλος αστραπογιαννος μου εβαλε σε υποψιες για κοκκιδιαση καθως ειναι πιο αργα αναπτυσσομενη ασθενεια με τα ιδια πανω κατω συμπτωματα. Το πουλι σταματησε τη διαροια. Ειναι λιγο πιο καλα. Καθαρησα την αμαρα του και παρατηρησα οτι γυρω γυρω απο την περιοχη που αποβαλει το πτηνο εχει παρει ενα χρωμα σαπιου μηλου καφετι.Αρα τα εντερακια του εχουν καποια μολυνση απο βακτυρια. Η υπολοιπη αμαρα ειναι πρησμενη με χρωμα ροζε προς το κοκκινο. Τις δυο τελευταιες μερες μπορουσα να δω την αμαρα χωρις καν να φυσιξω το πουλι. Εδω και δυο μερες δινω το εσβ 30 που καταφερα πολυ δυσκολα να βρω. Η συσκευασια μιλαει για τρεις μερες θεραπεια.Αλλα απο τα λιγα που ξερω αν ειναι κοκκιδιαση χρειαζονται πεντε μερες θεραπεια. Ο κτηνιατρος ειπε οτι τα κοκκιδια εχουν τα ιδια συμπτωματα με πολλες ασθενειες και οτι η καλιεργεια γινεται σε νεκρο πουλι και οχι στα κοπρανα. Οποτε ποσες μερες να γινει η θεραπεια;

Back