Ασθένειες Αίμα στα ούρα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chrisad

PB Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2010
Μηνύματα
547
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,

Το προηγούμενο Σάββατο ο Angel (αρσενικό κοκατίλ 4 ετών), ενώ ήταν επάνω στο χέρι της γυναίκας μου και της τραγούδαγε, έκανε ούρα τα οποία είχαν αρκετό αίμα, το φούτερ που φόραγε ήταν πράσινο και το αίμα φάνηκε εντυπωσιακά αρκετό.

Έρχεται αμέσως στο γραφείο μου να μου το πει, ο μικρός έρχεται επάνω μου και κάνει πάλι το ίδιο σε εμένα, μικρή ποσότητα ούρων αλλά πάλι με λίγο αίμα.

Η συμπεριφορά και η διάθεση του ήταν εξαιρετική, δεν έδειχνε κανένα σημάδι να τον ενοχλεί κάτι. Τσέκαρα εξονυχιστικά το κλουβί και δεν είχε ίχνος αίματος.

Η εικόνα βελτιώθηκε πολύ την Κυριακή, είχε πολύ λίγο ίχνος στις κουτσουλιές του, η διάθεση του ήταν άριστη όλο το διάστημα με τραγούδι και παιχνίδι και τη Δευτέρα το πρόβλημα ήταν σαν να μη συνέβη ποτέ. κανένα ίχνος αίματος πουθενά.

΄'Έχοντας αυτή την εικόνα, το ραντεβού με τη γιατρό μετατεθεί 2 ημέρες μετά για την Τετάρτη, προκειμένου να πάμε και τα 3 πουλάκια για τσεκάπ.

Του έγινε εξέταση κουτσουλιών και σάλιου για βακτήρια στο στόμα καθώς και ακτινογραφία για την περίπτωση τοξίκωσης και όλα βρέθηκαν καθαρά!
Ευτυχώς το ίδιο και για τους άλλους 2 μικρούς. Μόνο μια αντιβίωση (0,02 ml / TMPS) για 7 ημέρες πήρε ο Kiss (αρσενικό κοκατίλ 4 ετών επίσης), για ερεθισμό που είχε στο ρουθούνι του μάλλον από ξύσιμο.

Το πουλάκι εξακολουθεί και είναι πολύ καλά και οι κουτσουλιές / ούρα του να είναι οπτικά φυσιολογικά.

Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να "ηρεμήσω", τι ήταν αυτό; Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο;
 
Όχι Σταύρο, δεν έφαγε τίποτα διαφορετικό που να το δικαιολογεί. Τους τελευταίους 3 μήνες τρώνε μόνο αυτά :

1646561777287.webp1646562131654.webp

Τα πέλετ τους τα δίνω πάνω από χρόνο μόνιμα, μαζί με τους σπόρους δε νομίζω να "ενοχοποιούνται".
 
Δε το γνωρίζω αυτό το τέστ που αναφέρεις, πώς γίνεται; Δε μου ανέφεραν κάτι σχετικό στο κέντρο.
 
Back
Top