Ασθένειες Αίμα στα φτερά κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jsrory
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jsrory

PB New Member
Εγγραφή
25 Φεβ 2008
Μηνύματα
71
Πόλη
Περιστέρι
γυρισα πριν απο λιγο σπιτι και πηγα οπως κα8ε μερα να δω πως ειναι τα κοκατιλ μου στην κλουβα (εχω 5) και ειδα αιμα σε διαφορα σημεια του κλουβιου και στα κλαδια.
το ενα θυληκο (λουτινο, ειναι 7-8 μηνων) ειχε αιμα κατω απο την φτερουγα και στο στομα του! το εβγαλα απο το κλουβι και το κα8αρισα με betadine και νερο, εχει ενα κενο(χωρις φτερα) σημειο στο σημειο του κατω απο το σωμα και στο φτερο μια πληγη με αιμα.
 
Η κλούβα είναι εξωτερική; Σαν επίθεση από αρπακτικό ή γάτα μου ακούγεται.. Αν δεν είναι και κανένα άλλο πουλί με αίματα που να δείχνει τσακωμό, τότε μάλλον αυτό είναι..
 
Αν η κλούβα είναι μέσα στο σπίτι το πιο πιθανόν είναι να μάλωσε με κάποιο άλω.
Αν είναι σε εξωτερικό χώρο μπορεί να δεχτικέ κάποια επίθεση από αρπακτικό.
 
ειναι ε3ωτερικη η κλουβα την εχω στις σκαλες στο ισογειο του σπιτιου αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να μπει γατα η κατι αλλο γιατι εχω σκυλο! Το εβαλα σε κλουβι μονο του τωρα μεσα στο σπιτι, σταματησε να τρεχει το αιμα ευτυχως...8α το κρατησω λιγες μερες μεσα μεχρι να γινει καλα.
το περιεργο ειναι οτι ειχε αιμα στο ραμφος του.
 
Στο στόμα μήπως είχε αίμα απο την προσπάθεια του να καθαρίσει τις πληγές του; Αν είναι όλα μαζί μήπως τσακώθηκαν; Αν δεν είναι γάτα, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο ποντίκι; Κάποια πτώση αντικειμένου ίσως; Αν οι πληγές είναι μεγάλες καθάρισε την πληγή όπως έκανες με betadine και βάλε Terramycin σε σκόνη που μπορεί να μείνει για αρκετό διάστημα εκεί.
 
τα αλλα ειναι πεντακαθαρα χωρις αιματα στα φτερα και στο στομα. Και δεν εχει τιποτα πεσμενο μεσα στο κλουβι, φοβαμαι μηπως εβγαλε τα φτερα μονο του.
 
Θα συμφωνήσω στο τελευταίο ποστ του Γρηγόρη. Κάτι αντίστοιχο μου είχε κάνει καναρινάκι και τελικά ανακάλυψα άκαρι. Ψάξε το και παρακολούθατο τις επόμενες μέρες. Επιπλέον το βράδυ σκέπασε το κλουβί με λευκό πανί και κοίτα το πρωι μήπως έχει κοκκινες ή καφέ κουκίδες (κόκκινο άκαρι)
 
οχι! Τοσο μεγαλη πληγη απο ψειρα;δεν εχω παρατηρηση να εχουν φαγουρα και τα καθαριζω πολυ συχνα, τα βγαζω ολα απο την κλουβα μια φορα την εβδομαδα και τα πλενω με ζεστο νερο στην μπανιερα.
 
Η ψείρα δεν θα κάνει τόσο μεγάλη πληγή αλλά το ίδιο πουλί στην προσπάθειά του να απαλαγεί από αυτές.
 
Gianni,

boris na les ligo gia to peribalon.

5 kokatil exeis.

Poso arseniko;
poso thiliko;
megetos kloubas;
folia nai i oxi;
filo tou trabmatismeno;
poso taistres gia trofi;
zefgaria nai i oxi;
 
εχω 5κοκατιλ , τα 2 ειναι οι γονεις και τα 3 ειναι τα παιδια τους, ειναι περιπου 8 μηνων τα μικρα(2 θηλυκα 1 αρσενικο)τα εχω σε μεγαλη κλουβα υψος 1,80 περιπου... Ειναι πολυ ανετα μεσα, εχουν κλαδια και 3 ταιστρες.φωλια δεν τους εχω τωρα.
θα παω αυριο σε petshop να παρω για ψειρες προληπτικα.
εχει να προτεινει κανεις κατι;
 
I klouba einai

? X; x 1,80.

An katalaba kala exei aima sto stoma, kai DIO pliges. Mia sto soma kai mia stin fterouga;
 
δεν 3ερω ακριβως διαστασεις 1,80 *1,40 *1,40 ... Ναι δυο πληγες μια στο σωμα και μια στο φτερο!
 
Άρα το πουλί που είναι χτυπημένο είναι ένα απο τα μικρά; Οπότε μήπως οι ''δράστες'' είναι οι γονείς; Παρατήρησες κάποια αλλαγή συμεριφοράς απο το ζευγάρι (μήπως θέλουν να ζευγαρώσουν ξανά);
 
Γιαννη γενικα εχεις παρατηρησει αν καποια μαλωνουνε; Συνηθως τα κοκατιλ ειναι πολυ φιλησυχα πουλια αλλα ποιος ξερει καμια φορα.

Επισης αποκλειεις το ενδεχομενο να τρομαξε απο κατι και να χτυπηθηκε μεσα στο κλουβι; Ξερεις αν το επαθε το πρωι η το ειχε παθει απο το βραδυ; Τα κοκατιλ παθαινουν night frights και ερχονται σε κατασταση πανικου. Μπορει να τους αναψεις το φως εκεινη την ωρα και απο το σοκ να συνεχισουν να χτυπιουνται μεχρι να συνειδητοποιησουν οτι ολα ειναι καλα. Το λεω αυτο διοτι το ειχε παθει και το δικο μου. Αναψα το φως και συνεχισε να χτυπιεται σα να μη βλεπει για μερικα δευτερολεπτα ακομη. Εαν λοιπον ειχε και ενα καπως αιχμηρο σημειο οπως ελασμα απο πορτα η ταιστρα καπου μεσα στο κλουβι, αποκλειεται να εγινε κατι τετοιο και να χτυπησε;
 
Gianni,

kai ego pistebo ena apo ta dio pragmata pou lene o Grigoris kai o Anesti.

Pio poli pistebo exei gini kapio zakomo anamesa tous gonis kai tin thiliki. Afou ta Kokatil einai poli demeno san zefgaria, pistebo exei gini kapio maxi anamesa Mana kai Kori.

Den selo omos na apokliome na exei tromaksi i mikri apo kati kai xtipise stin klouba.
 
τελικα μετα απο λιγες μερες το 3αναβαλα μαζι με τα αλλα, δεν εδει3ε καμια ενοχληση στο σημειο του τραυματισμου, απλα ειναι λιγο πορτοκαλι απο το betadine στο φτερο :D
 
Back
Top