Γενικά Αγοράκι ή κοριτσάκι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisam

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2020
Μηνύματα
186
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα. Έχω εδώ και δύο εβδομάδες αυτόν-ή δεν μπορώ να καταλάβω παροτλετ. Είναι δύο μηνών. Την γνώμη σας για το φύλο! Αγοράκι ή κοριτσάκι τελικά για να ξέρω πως να το φωνάζουμε!!
[automerge]1703160785[/automerge]
Προσπαθώ να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες γιατί από αυτήν σίγουρα δεν μπορείτε να καταλάβετε αλλά δεν μπορώ.
 

Συνημμένα

  • IMG_20231221_133010_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    IMG_20231221_133010_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    83,8 KB · Προβολές: 28
Τι ωραίο blue pacific parrotlet! Θα πω αρσενικό (χωρίς να έχω εμπειρία), γιατί όπως αναγράφεται εδώ τα αρσενικά έχουν έντονο ανοικτό μπλε φτέρωμα (τα θηλυκά δεν έχουν καθόλου) στο σημείο που έχει και το δικό σου:
IMG_20231221_124010 (1).webp
 
Το πήρα από εκτροφέα. Λόγω τον έντονου μπλε ανάμεσα στα φτερά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μου είπε ότι είναι αρσενικό. Δεν μπορώ να δω όμως καθόλου μπλε στα μάτια ή τόσο έντονο μπλε στα φτερά IMG_20231221_124519.webp
 
Λόγω τον έντονου μπλε ανάμεσα στα φτερά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες μου είπε ότι είναι αρσενικό.
καλησπερα.εννοεις στην ραχη ? γιατι στα φτερα πτησης δεν φαινεται να εχει μπλε χρωμα και αν ερμηνευω/κατανοω σωστα προηγουμενα post του @jk1980 (οπως αυτο που παρεθεσα πιο πανω και ισως διαβασες )που ειναι εκτροφεας πολλα χρονια τωρα μαλλον δεν ειναι αρσενικο. Μπορει να κατανοω και λαθος βεβαια :-)
@jk1980 @Geokilkis @Tony Forpus Καλησπερα. Θα μπορουσαμε να εχουμε την γνωμη σας? Ευχαριστω εκ των προτερων
 
Καλημέρα. Να το χαίρεσαι. Θηλυκό είναι το πουλάκι. Επιεικώς άσχετος αυτός που στο έδωσε ή στο πούλησε. Προσπάθησε να βρεις μια πιο ποιοτική τροφή η συγκεκριμένη (αν κρίνω καλά είναι της Manitoba) δεν είναι κάτι το ιδαίτερο.
 
Ευχαριστώ πολύ! Η τροφή δεν είναι της Manitoba. Είναι PUUR. Στεναχωρήθηκε λίγο η κόρη μου να πω την αλήθεια γιατί ήθελε θηλυκό για να μπορέσει να πει και καμιά λέξει. Αν και από ότι έχω διαβάσει είναι υποκειμενικό. Τα θηλυκά έχουν δυνατότητα για να πουν κάτι;
 
Η τροφή δεν είναι της Manitoba. Είναι PUUR.
Όπως και να έχει θα σου πρότεινα να πας σε κάτι πιο ποιοτικό χωρίς οποιουδήποτε είδους "μπισκοτάκια".
Στεναχωρήθηκε λίγο η κόρη μου να πω την αλήθεια γιατί ήθελε θηλυκό για να μπορέσει να πει και καμιά λέξει. Αν και από ότι έχω διαβάσει είναι υποκειμενικό.
Αν στο χαρίσανε λες ευχαριστώ για την ευγενική κίνηση και τελειώνει εκεί. Αν το αγόρασες και το πλήρωσες για αρσενικό δυστυχώς σε κοροΐδεψαν. Είτε από ασχετοσύνη είτε εσκεμμένα το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Το αν ένα αρσενικό θα μιλήσει είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το επίπεδο ενασχόλησης.
Τα θηλυκά έχουν δυνατότητα για να πουν κάτι;
Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει ποτέ για θηλυκό που μίλησε.
 
Ευχαριστώ πολύ. Όπως και να έχει έχω αυτήν την μικρούλα τώρα. Πάντως σε διάφορα φόρουμ που διάβασα από το εξωτερικό το περί αρσενικού για την ομιλία είναι μια παραπληροφόρηση που προέκυψε από τα μπαντζι και τα κοκατιλ στα οποία δύο αυτά είδη ισχύει ότι τα αρσενικά έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μιλήσουν. Οι παπαγάλοι όλων των άλλων ειδών έγραφαν έχουν την ίδια ικανότητα στο να προσφέρουν λέξεις ή φράσεις (εξαρτάται φυσικά και από το είδος του παπαγάλου). Δεν πιστεύω ότι με κορόιδεψε γιατί πραγματικά δεν είχε κάποιον λόγο. Θα μπορούσα να είχα πάρει πράσινο που σίγουρα ήταν αρσενικό με όλα τα κριτήρια που το διέπουν. Η κόρη μου ήθελε μπλε. Ο άνθρωπος μου είπε ότι μάλλον είναι αρσενικό. Από αυτά που είδα στον χώρο της εκτροφής του πάντως του βγάζω το καπέλο. Ήταν όλα σαν να ήσουν σε ξενοδοχείο 5 αστερο. Το λέω γιατί και εγώ είμαι χομπίστας εκτροφέας τιμπραντο.. και με αυτά που είδα εξεπλάγην θετικά φυσικά.Εμείς το επιλέξαμε. Η τιμή ήταν η ίδια για αρσενικό ή θηλυκό. Με τον άνθρωπο μιλάμε τακτικά στο τηλέφωνο πλέον για διάφορα ζητήματα. Αυτό μας έτυχε( πέτυχε ) οπότε αυτό αγαπάμε. Εκτός από σπόρους τρώει και πέλλετ (psytacus). Έχεις κάποια άλλη τροφή να μου συστήνεις;
 
Πάντως σε διάφορα φόρουμ που διάβασα από το εξωτερικό το περί αρσενικού για την ομιλία είναι μια παραπληροφόρηση που προέκυψε από τα μπαντζι και τα κοκατιλ στα οποία δύο αυτά είδη ισχύει ότι τα αρσενικά έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μιλήσουν. Οι παπαγάλοι όλων των άλλων ειδών έγραφαν έχουν την ίδια ικανότητα στο να προσφέρουν λέξεις ή φράσεις (εξαρτάται φυσικά και από το είδος του παπαγάλου).
Χρόνια Πολλά.
Όπως σου έγραψα και παραπάνω το να μιλήσει κάποιος παπαγάλος είναι κάτι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτό ισχύει για όλα τα είδη των παπαγάλων.
Δεν πιστεύω ότι με κορόιδεψε γιατί πραγματικά δεν είχε κάποιον λόγο.
Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, δεν έχω κάτι μαζί του ούτε έχω εικόνα της εκτροφής του. Περιέγραψες μια κατάσταση και εγώ απλά τη σχολίασα σύμφωνα με την δική μου οπτική και εμπειρία. Και για να εξηγήσω τη θέση μου. Η μπλε μετάλλαξη είναι η πιο κοινή μετάλλαξη μετά το αρχέγονο, το πράσινο. Το θεωρώ λοιπόν απαράδεκτο να μην μπορεί κάποιος που θέλει να λέγεται εκτροφέας να μην μπορεί να ξεχωρίσει τα δύο φύλα.
Αυτό μας έτυχε( πέτυχε ) οπότε αυτό αγαπάμε.
Και πολύ καλά κάνετε. Συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη λογική.
Έχεις κάποια άλλη τροφή να μου συστήνεις;
Ενώ υπάρχουν καλές τροφές σε 20κιλα τσουβάλια, δυστυχώς σε συσκευασίες του κιλού δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Μια πολύ καλή επιλογή, αν δεν βαριέσε να αφαιρείς τον ηλιόσπορο, είναι η Vercele Laga Prestige Big Parakeets για μεσαίους παπαγάλους. Επίσης το μείγμα της Pico για forpus δείχνει από την περιγραφή να έχει ενδιαφέρον χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ. Κάτι παραπλήσιο ταΐζω. Το μόνο κακό είναι ότι η μικρότερη συσκευασία είναι τετράκιλη.
 
Καλησπέρα. Προς ενημέρωση για το φύλο . Έκανα τεστ dna. Είναι αρσενικό. Το λέω γιατί σαν χρώμα είναι τιρκουάζ και σε αυτές τις παραλλαγές χρώματος δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς. Ο πατέρα του που πήγα και τον είδα όπως και κάποια άλλα αρσενικά που έχει ο εκτροφέας δεν έχουν καμία σχέση με το χαρακτηριστικό μπλε του κοβαλτίου στα φτερά! Ευχαριστώ πολύ.
 
Καλησπέρα. Προς ενημέρωση για το φύλο του. Έκανα τεστ dna . Είναι αρσενικό! Το χρώμα του είναι τιρκουάζ. Σε αυτό το χρώμα μετάλλαξης μπορεί να μπερδεύει το κλασικό μπλε κοβαλτίου στα φτερά. Πήγα και είδα στον εκτροφέας και τον πατέρα του αλλά και κάποια άλλα αρσενικά που έχει. Δεν έχουν καμία σχέση με το έντονο μπλε στα φτερά. Έχει μόνο στην ράχη τόσο έντονο μπλε. Όπως και ο μικρός που έχω! Ευχαριστώ πολύ!!
 
Καλησπέρα. Προς ενημέρωση για το φύλο του. Έκανα τεστ dna . Είναι αρσενικό! Το χρώμα του είναι τιρκουάζ. Σε αυτό το χρώμα μετάλλαξης μπορεί να μπερδεύει το κλασικό μπλε κοβαλτίου στα φτερά. Πήγα και είδα στον εκτροφέας και τον πατέρα του αλλά και κάποια άλλα αρσενικά που έχει. Δεν έχουν καμία σχέση με το έντονο μπλε στα φτερά. Έχει μόνο στην ράχη τόσο έντονο μπλε. Όπως και ο μικρός που έχω! Ευχαριστώ πολύ!!
To πέτυχα χωρίς καμία εμπειρία! Ευτυχές αυτό...
 
Back
Top