Γενικά Αγορά Τιμπράντο από εκτροφέα

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Παρεακι θελω να πληροφορηθω το εξης αν καποιος γνωριζει.
Υπαρχει τροπος να αγορασω καναρινι τιμπραντο απο εκτροφεα καπου στην Ελλαδα και να ερθει το πουλακι εδω στο νησι;Εχετε ακουσει κατι τετοιο;Γιατι εδω στο νησι εκτροφεα δεν εχουμε, ενα pet shop εχουμε μονο που φερνει καναρινακια τιμπραντο αλλα αγνωστων λοιπων στοιχειων..Αν καποιος ξερει κατι θα το εκτιμουσα να με ενημερωσει!
Ευχαριστω πολυ!
 
Κατερίνα για πες μας παραπάνω... φύλο, ηλικία... Έρχεσαι καθόλου στην Αθήνα;
Σε γενικές γραμμές Οκτώβρης - Νοέμβρης είναι μια καλή εποχή για απόκτηση νέου πουλιού. Τότε έχουν δείξει το φύλο τους και ίσως και τις φωνητικές τους δυνατότητες τα αρσενικά.
Είχα πάντως την εντύπωση ότι έχεις πολλά πουλάκια, τα οποία επίσης ζευγαρώνεις και αποκτάς και απογόνους τους και σκεφτόμουν μάλιστα σχετικά και με τον χώρο σου, ότι θα πρέπει να είναι μάλλον μεγάλος για να διατηρείς τόσο πουλιά. Στην πραγματικότητα με ένα καλό ζευγάρι, σε μια καλή χρονιά και με δύο γέννες, μπορεί κανείς να βρεθεί με 12 πουλιά, και για αυτό αναρωτήθηκα για τον χώρο σου.
 
Γιαννη μου να σου πω, απο φυλλο θα προτιμουσα θυληκα. Ηλικια περιπου χρονισμενα. Ο χωρος μου ειναι σχετικα μεγαλος αν και εκει που εχω τα πουλια ειναι ενα δωματιο μεσα στο σπιτι που ειναι αποκλειστικος χωρος δικος τους.Βεβαια αυτο που θελω ειναι καποια στιγμη οταν θα εχω αρκετα πουλακια να φτιαξω ενα εξωτερικο κλουβι πολυ μεγαλο, μιας και εχω πολυ μεγαλη αυλη και ανετα χωραει ενα εξωτερικο δωματιο-αυλη που μεσα θα τους βαλω και διαφορα κηπευτικα που τρωνε τα καναρινακια σε παρτερακια. Το εχω σκεφτει με εσωτερικο φωτισμο περα το φως του ηλιου και να πηγαινω μεσα στο χωρο αυτο και να καθομαι μαζι τους! Ξαναμπαινω στο θεμα ομως.Αθηνα ανεβαινω και μαλιστα αρχες Νοεμβρη εχω κανονισει να ανεβω, αλλα επειδη δεν ξερω που να παω, φοβαμαι οτι θα πιαστω κοροιδο και επειδη δεν εχω και τη σχετικη εμπειρια παιζει να μου πουλησουν σπουργιτι για καναρινι 😀. Επισης Πατρα πηγαινω καθε μηνα, αλλα ουτε εκει ξερω καποιον, οποτε...Α! Επισης καναρινακια εχω λιγα,8. Παντως απο οτι ειδα για πρωτη φορα τα ζευγαρωματα δεν ειναι ευκολα, εγω φετος μονο 2 νεοσσους απεκτησα..
 
Λοιπόν Κατερίνα, τα πράγματα είναι σχετικά. Έχω κι εγώ 3 μωράκια Τιμπράντο, και θέλω εφέτος για πρώτη φορά στη ζωή μου να κρατήσω ένα αρσενικό μικρούλη από το ζευγαράκι μου, διότι οι γονείς είναι μεγάλοι και δεν θα ήθελα να τους ξαναβάλω σε γέννες του χρόνου. Αυτά τα αρσενικά που έχω δώσει, βασικά 2 με τα οποία έχω επαφή, με ξετρελαίνουν με το κελάιδισμά τους στην κυριολεξία - κελαιδούν καλύτερα και από τον πατέρα τους και για αυτό θα ήθελα να έχω ένα.
Το δεύτερο δεδομένο που έχω είναι ότι δεν έχω πουλήσει ποτέ πουλάκι και όχι ότι το θεωρώ κακό, αλλά δεν μου είναι και απαραίτητο, αλλά έχω χαρίσει πάνω από 20-30 Τιμπράντο.
Τρίτον: πιθανά τουλάχιστον το ένα εκ των τριών μωρών φαντάζομαι ότι θα είναι θηλυκό και αυτό θα έχει φανεί πλέον τον Νοέμβριο με σχετική βεβαιότητα. Γενικά δεν έχω κάνει λάθος στο φύλο των πουλιών που έχω χαρίσει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όμως τον Νοέμβριο το πράγμα πια φαίνεται.
Τέταρτο: (ουφ, σταματώ να μετράω, γιατί κουράστηκα) όπως καταλαβαίνεις ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν τα πουλιά θα επιβιώσουν, ειδικά όσο είναι μικρούλια.
Διατίθεμαι με όλην τη σχετικότητα που γράφω πιο πάνω - να ζουν, να υπάρχει θηλυκό, κλπ- να σου χαρίσω ένα κοριτσάκι που θα φροντίζεις για το υπόλοιπο της ζωής του. Αν έχω και δεύτερο, ευχαρίστως.
Τα πουλάκια μου είναι αρχέγονα, δλδ, έχουν το κλασικό πρασινοκιτρινοσπουργιτί χρώμα του άγριου καναρινιού, ίσως με ένα φτεράκι ουράς άσπρο.
Όμως θα πρέπει σε αυτό που θα μου πεις, να είσαι και σχετικά σίγουρη, ώστε να τα κρατήσω μέχρι τότε και να μην τα χαρίσω αλλού.
Τι λες;
 
...Αθηνα ανεβαινω και μαλιστα αρχες Νοεμβρη εχω κανονισει να ανεβω, αλλα επειδη δεν ξερω που να παω, φοβαμαι οτι θα πιαστω κοροιδο και επειδη δεν εχω και τη σχετικη εμπειρια παιζει να μου πουλησουν σπουργιτι για καναρινι 😀
Οταν έλθεις στην Αθήνα, μια ειδοποίηση, και δεν θα σε αφήσουμε να πιαστείς κορόϊδο. Να είσαι σίγουρη οτι θα πάρεις αυτό που θέλεις και μάλιστα απο αξιόλογη εκτροφή και όσο πιο οικονομικά γίνεται. :)
 
Γιαννη μου πρωτα απ'ολα να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω που μου απαντας και με διαφωτιζεις! Επισης πολυ ευχαριστως θα ηθελα καποιο απο τα κοριτσακια σου, αλλα οχι χωρις λεφτα και θα σου εξηγησω αμεσως το γιατι. Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να μου χαρισει καποιος πουλακι, γιατι δε θα νοιωθω εγω καλα μετα, δηλαδη πανω απ'ολα για μενα το κανω, μη νομιζεις! Αλλα ειμαι σιγουρη πως αμα υπαρχει καλη θεληση θα τα βρουμε! Αν παλι δε θελεις λεφτα, πολυ ευχαριστως θα σου αγορασω 25κιλη τροφη για τα πουλακια σου, οτι θες εσυ καλυτερα.. Κατσε να σου πω και το καλυτερο τωρα! Αν σου πω οτι ακριβως αυτο το χρωμα ειχα στο μυαλο μου;Δεν γινονται αυτα ρε παιδια!:DΠαντως οτι θα ανεβω ειναι σιγουρο, αν δεν εχεις καποια αλλη υποχρεωση το συμφωνουμε!

Μακη ευχαριστω πολυ που προσφερεσαι να με βοηθησεις, να'σαι καλα, το εκτιμω πολυ αυτο! 🙂Η αληθεια ειναι πως παντου υπαρχουν και οι ''εξυπνοι'' που ειναι εκει για να σε κοροιδεψουν, οποτε αν δεν ξερεις που να πας, για'μενα καλυτερα μην αγορασεις ζωακι. Και καλα, στα υπολοιπα ζωακια μια σχετικη ευκολια υπαρχει να κινηθεις σωστα, αλλα εγω προσωπικα για καναρινακια δεν το κατεχω, οποτε ευκολα θα μπορουσα να εξαπατηθω👎..
 
Η δυσκολία υπάρχει σε ποικιλίες καναρινιών δυσεύρετες και δύσκολα διαχειρίσιμες. Τιμπράδος, εδώ, υπάρχουν πολλά και καλά. Φυσικά η καλύτερη περίοδος για οποιεσδήποτε αγορές είναι μετά την καλοκαιρινή αλλαγή πτερώματος. Αν καταφέρεις να κάνεις μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα εκείνη την εποχή, τα πράγματα θα είναι μάλλον εύκολα και απλά. Δεν θα είναι κανένας κόπος για μένα, ένα δυο τηλεφωνήματα. 😉
 
Κατερίνα, θα σου στείλω το κινητό μου σε πμ, και θα ήθελα επίσης και το δικό σου, ώστε να μπορέσουμε να συνενοηθούμε όταν θα έρθει ο καιρός. Δεν θα ήθελα αν συζητήσουμε άλλο περί χρημάτων και ανταπόδοσης σε είδος, διότι δεν συμφωνώ με αυτό. Επίσης επ' ουδενί δεν θα ήθελα να βρεθώ με ένα δώρο στα ξαφνικά, θα έρθω σε τρομερά δύσκολη θέση με τον εαυτό μου. Έχω μάθει να δίνω, και να δέχομαι, είμαι σίγουρος ότι κι εσύ το ίδιο. Ας πούμε ο Λάμπρος @TheBigL πέρυσι μου είχε δώσει ασπούρι, έτσι για να το δοκιμάσω - τα πουλιά μου εννοώ - μια και είχα αντιμετωπίσει κάποιο ζήτημα. Το δέχθηκα με ένα ευχαριστώ και αυτό αρκούσε. Το σημαντικό για εμένα είναι τα πουλάκια μου να πάνε σε άνθρωπο που θα τα φροντίζει - και εδώ φυσικά μου κάνεις χάρη - και το εννοώ -. Οπότε σου στέλνω πμ.
 
Back
Top