Γενικά Αγορά δεύτερου κοκατιλ για παρέα στο πρώτο

Manfredp

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2020
Μηνύματα
32
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα, έχω εδώ και δύο εβδομάδες περίπου ένα κοκατιλ το οποίο από όσο μου είπε ο εκτροφέας είναι θηλυκό με test DNA. Σκέφτομαι μελλοντικά να πάρω άλλο ένα κοκατιλ για να κάνει παρέα σε αυτό που ήδη έχω. Το πουλάκι που έχω είναι ταισμενο στο χέρι και έχει εξοικειωθεί μαζί μου ανεβαίνει πάνω μου προσγειώνεται στο κεφάλι μου με αφήνει να το χαϊδεύω και γενικά περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί και κάθε μέρα η σχέση μας βελτιώνεται. Η απορία μου είναι αν πάρω άλλο ένα παπαγαλάκι κοκατιλ για να του κάνει παρέα τις ώρες που δεν είμαι στο σπίτι ( ταισμενο στο χέρι και το δεύτερο ) υπάρχει περίπτωση, μετά τα δύο παπαγαλάκια να μην με θέλουν πλέων καθόλου και να γινουν άγρια ή μπορούμε να συνεχίσουμε όπως με το ένα και με τα δύο;
 
Αν πάρεις δεύτερο δεν θα αλλάξει πολύ η συμπεριφορά του πρώτου. Θα συνεχίσει δηλαδή να έρχεται στο χέρι σου.
Αν δεν θέλεις να έχεις απογόνους και φασαρία στο σπίτι πάρε θηλυκό.
 
@Dimitre αντίθετος θέλω να είναι ζευγάρι και να κάνουν και απογόνους αλλά δεν ξέρω αν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής και μετά με ξεχάσουν εμένα και δεν με αναγνωρίζουν πλέω και αν γίνουν ζευγάρι
 
Καμιά φορά τα πτηνά που είναι ταϊσμένα στο χέρι, αναλόγως και του είδους τους αλλά και της αποκλειστικότητας του ταΐσματος και της ηλικίας τους στην οποία το πήραν από τη φροντίδα των γονέων, δεν γίνονται καλοί γονείς, υπό την έννοια ότι δεν φροντίζουν τους απογόνους τους.
Επίσης, εφόσον το αγαπάς, και ναι, καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις καθόλου να στερηθείς την παρέα του και κανείς δεν θα το ήθελε αυτό, πρέπει να συνυπολογίσεις ότι σαφέστατα θα επικοινωνεί πληρέστερα και ας πούμε ουσιαστικότερα με ένα πτηνό του ιδίου είδους. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι εφόσον συνεχίσετε την ίδια συχνότητα επαφής οι δυο σας, δεν θα υπάρξει πρόβλημα ή δυσχέρεια στην κοντινή σας επαφή. Απλά κράτησε καραντίνα για 40 ημέρες στο νέο πουλί, όταν με το καλό το πάρεις.
 
Αν παρεις δεύτερο, πριν τα βάλεις μαζί φροντησε το δεύτερο να έρχεται στο χερι σου. Το πρώτο δεν θα χάσει την οικειότητα που εχει μαζί σου.
Το δεύτερο όμως αν το βάλεις μαζί με το πρώτο χωρίς προηγούμενος να έχει αποκτήσει οικειότητα μαζί σου, ίσως να μην αποκτήσει ποτέ.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Φυσικά θα το κρατήσω σε καραντίνα το δεύτερο για τουλάχιστον 40 μέρες και σε αυτό το διάστημα θα το εκπαιδεύσω για να εξοικειωθεί μαζί μου όπως και το πρώτο. Επίσης ήθελε να σας ρωτήσω επειδή δεν πήρα από τον εκτροφέα κάποιο έγγραφο για το τεστ DNA, ξέρετε που μπορώ να κάνω τεστ DNA για να είμαι σίγουρος ότι είναι θυλικο ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Manfredp δες αυτό για το DNA.

Για το δεύτερο πουλάκι συμπληρωματικά θα σου έλεγα να φροντίσεις εάν το πάρεις από τον ίδιο εκτροφέα να μην έχουν συγγένεια.
 
Back
Top