Γενικά Αγορά καναρινιού

Αλεξία

PB Member
Πόλη
Γλυφάδα
Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω κάτι όταν θέλει κάποιος να αγοράσει ενα καναρίνι απο που είναι καλύτερα να το πάρει απο μαγαζί που προμηθεύεται μόνο απο επαγγελματίες εκτροφής ηαπο μαγαζί που προμηθεύεται και απο ιδιώτη;
:) Αλεξία

Να μια καλή ερώτηση η οποία όμως μπορεί να ανοιξει μία μεγάλη κουβέντα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα - και προτίμησα - να πάρω απευθείας από εκτροφέα που ήξερα εκ των προτέρων ότι έχει καλά και προσεγμένα πουλιά της ράτσας που ήθελα.

I prosopiki mou apopsi ine apo ektrofea , ALLA OXI APO EPAGELMATIA EKTROFEA exi diafora afto pou sou leo an to skeftis

Αλεξια και εγω θα σημφωνισω με τα αλλα παιδια καλητερο ειναι να το παρεις απεφθιας απο των εκτρωφεα ο οποιος και αυτος με την σηρα του τα εχει προσεγμενα! Γιατι αν το παρεις απο πετ σοπ ναι μεν θα ειναι και αυτο απο εκτροφεα αλλα οι σινθηκες διαβιοσης θα ειναι χαλια ος σηνιθος στο οποιο σινεπαγετε οτι πλεων δεν ξερουμε πως ειναι απο υγεια!

Θεωρώ ότι αν το πάρεις από εκτροφέα μπορείς να πας επίσκεψη στο εκτροφείο και να δεις υπό ποιες συνθήκες γεννήθηκε και μεγάλωσε το πουλάκι. Βλέπεις δηλαδή αν ο χώρος είναι καθαρός, αν τα πουλιά είναι σε καλή κατάσταση ή αν είναι στιβαγμένα το ένα πα΄νω στο άλλο κτλ.
Επίσης, μίλα μαζί του για να δεις τις απόψεις του περί αναπαραγωγής π.χ. αν επιμένει να ζευγαρώνει τα θηλυκά μέχρις εξαντλήσεως, λογω κέρδους ή αρκείται σε λιγότερες γέννες για να προστατεύσει τους γεννήτορες.
Ή κατά πόσο χορηγεί στα πουλάκια τα απαιτούμενα συμπληρώματα βιταμίνες κτλ. και αντιμετωπίζει ενδεχόμενες ασθένειες.
Αν σε εμπνεύσει, τότε μπορείς να γίνεις πελάτισσα του, αλλιώς ψάξε αλλού.

Σε pet shop από προσωπική μου εμπειρία μπορείς να βρεις κάτι πραγματικά καλό ή και το αντίθετο. Είναι θέμα timing., αν πετύχεις να έχουν κάνει νέα παραλαβή από το εξωτερικό και υπάρχει πληθώρα πουλιών μπορείς να διαλέξεις μόνη σου το πουλάκι που θεωρείς αρτιότερο. Αυτή η διαδικασία όμως θέλει υπομονή και τύχη. Θα σου έλεγα να πάρεις από κατάστημα μόνο σε αυτή την περίπτωση.

εγω θα σου προτεινα αν μπορεις να παρεις απο καποιο φιλο η γνωστο τον οποιο θα ξερεις πως συμπεριφερεται στα πουλια και εννοω αν τα ταιζει τα καθαριζει και οτι αλλο πρεπει να κανει καποιος με πουλια μονο ετσι θα εισαι σιγουρη για το πουλι που θα παρεις

Back