Γενικά Αγορά καρδερίνας, ζευγαριών ή μεμονωμένων πουλιών

Το κεφάλαιο "αγορά καρδερίνας" του οδηγού διαχείρισης και εκτροφής καρδερίνας. Για την αγορά καρδερίνας, απαιτείται γνώση και σωστή επιλογή προμηθευτή ή εκτροφέα και σε καμιά περίπτωση τυχαία ή επιπόλαιη επιλογή.

Μερικές συμβουλές πριν αγοράσετε καρδερίνα​

Αγορά καρδερίναςΘα βρούμε πολλούς που μπορεί να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν προς πώληση καρδερίνες εκτροφής. Οι περισσότεροι, απλά πουλάνε "φύκια για μεταξωτές κορδέλες".

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη κακές συνήθειες και κατάλοιπα άλλων εποχών. Έτσι, πολλοί επιλέγουν να κατεβάζουν φωλιές από τη φύση, να περνάνε τη σωστή διάμετρο δαχτυλιδιού στις καρδερίνες και να τις "πλασάρουν" με αυξημένο κόστος, ως καρδερίνες εκτροφής.

Τα πουλιά αυτά, εκτός του ότι πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ σε φάση αναπαραγωγής (αφού δεν νοιώθουν ασφάλεια στο μικρόκοσμο του εκτροφείου μας), έχουν αυξημένες πιθανότητες θνησιμότητας, αλλά κι αν ακόμη επιζήσουν, δεν θα πάψουν να "χτυπιούνται" στο κλουβί επιζητώντας την ελευθερία τους.

Γνωριμία με τον προμηθευτή​

Προσπαθούμε λοιπόν να γνωρίσουμε εκτροφείς που ασχολούνται συστηματικά και σοβαρά με την εκτροφή καρδερίνας. Διασταυρώνουμε -αν είναι εφικτό- πληροφορίες για τον εκτροφέα και αγοράζουμε καρδερίνες μόνον αν είμαστε (σχετικά) σίγουροι ότι ο εκτροφέας αυτός έχει αναπαραγωγικές επιτυχίες.

Η καρδερίνα που προέρχεται από τη φύση (ή και από μεγάλου μεγέθους κλούβες), έχει άγρια συμπεριφορά και δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη. Αν δεν μπορούμε να βρούμε "κοινωνικοποιημένες" καρδερίνες, μεγαλωμένες στην Ελλάδα (πολύ σημαντικό), μπορούμε να καταφύγουμε στην επιλογή καρδερίνας major.

Υ
πάρχουν πλέον αρκετοί εκτροφείς τέτοιων καρδερίνων major στην Ελλάδα. Έχοντας σαν προτεραιότητα να είναι γεννημένες, μεγαλωμένες εδώ, γιατί οι εισαγωγής λόγω του διαφορετικού τρόπου εκτροφής είναι συνήθως "παραφορτωμένες" με φάρμακα πρόληψης.

Αν η καρδερίνα που θα αγοράσουμε, διαβιεί σε μεγάλου χώρου κλούβες, τοποθετώντας τη σε κλουβί κανονικού ή λίγο μεγαλύτερου μεγέθους, δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί και να προκόψει σε τυχόν προσπάθεια αναπαραγωγής της.

Αποφεύγουμε τη λύση αγοράς καρδερίνας από Pet Shop, αφού η πλειονότητα των πουλιών που είναι εκεί διαθέσιμα, προέρχονται από τη φύση.

Απ" όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η επιλογή για την αγορά καρδερίνας και ιθαγενών γενικότερα, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί χρόνο, γνώση και ψάξιμο. Ούτως ή άλλως όμως, οι λάτρεις της καρδερίνας την αγαπάνε για το "ασυμβίβαστο" του χαρακτήρα της, για τη μοναδική της φωνή, αλλά και για τα πανέμορφα χρώματά της!

Και φυσικά δεν έχει σημασία με ποιο υποείδος θα ασχοληθούμε. Είτε balcanica, είτε major, είτε parva – αρχέγονη ή μεταλλαγμένη, μικρή διαφορά έχει. Αρκεί να είναι καρδερίνα!

Κεφάλαια οδηγού​

  1. Οδηγός διαχείρισης και εκτροφής καρδερίνας
  2. Η διατροφή της καρδερίνας σε συνθήκες εκτροφής
  3. Αναπαραγωγή καρδερίνας σε κλουβί
  4. Πτερόρροια Καρδερίνας
  5. Προληπτικές αγωγές στις καρδερίνες

Media gallery Καρδερίνας​


Σχετικό περιεχόμενο​

Αγορά νέων πουλιών
Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να αγοράσουμε ένα υγιές πτηνό
Εκτροφή και αναπαραγωγή καρδερίνας
 
Back
Top