Φροντίδα Αγορά νέου κλουβιού Montana για green cheek conure

christina07

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2020
Μηνύματα
1.213
Πόλη
Κομοτηνή
Δεν ήθελα και πολύ😂 αποφάσισα να αλλαξω κλουβι. Έχω καταλήξει στα Montana αφού εξ αρχής αυτά ήθελα αλλά λόγω χώρου δεν ήταν εφικτό. Παίρνω την μεζούρα μετράω ξανά μετράω,βγάζω ράφια,βγάζω σύνθετα,σκουντάω την τηλεόραση,υπολογίζω τον χώρο και σας παρουσιάζω το κλουβι με το οποίο θα ήμουν ικανοποιημένη σε σχέση με τον χώρο, το κλουβι είναι αυτό https://www.e-parrot.gr/product/klo...s-papagalous/madeira-i-antique-montana-cages/
Με διαστάσεις 69 x 45 x 141 cm
Ζόρι..μου φαίνεται μικρό για το κονουρακι.
Βεβαια νομίζω πως θα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που είναι,η γωνία χάνει πολλά εκατοστά και τον περιορίζει. Ίδιο έχει γνωστός για Μονκ και από ότι είδα είναι άνετα μέσα.
Στην ανάγκη,θα κάνουμε λίγο περισσότερο υπομονή (απλά για να βολέψω τα έπιπλα) και θα αγοράσουμε το Modeira II με διαστάσεις 82 x 54 x 153 cm

 
@HxC για το δεύτερο με προβληματίζει το πλάτος του..είναι αρκετό,το μόνο θέμα που έχω είναι αυτό,και το ότι πρέπει να αλλαξω την διαρρύθμιση του σπιτιού για να χωρέσει😂
 
Ναι μεν το κλουβί είναι τέλειο αλλά τόσα πολλά λεφτά βρε παιδί μου; Επίσης για κονιουρο είναι πάρα πολύ μεγάλο, δε χρειάζεται και τόσο. Κατά την γνώμη μου μπορείς να βρεις πολλά κλουβιά εκεί έξω που δεν είναι μάρκα αλλά είναι αρκετά ευρύχωρα, πρακτικά, με σχάρα, συρταρακι και ότι πρέπει γενικά, με πολύ λιγότερα χρήματα, γιατί η αλήθεια να λέγεται στις μέρες μας δε βγαίνουν και εύκολα.
 
@Kleos το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. Έχω αλλάξει 4 κλουβια. Κάτι παραπάνω θα ξέρω για να έχω καταλήξει εδώ 😂 αλλά αν πέσει κάτι αντίστοιχο στην αντίληψη σου πολύ ευχαρίστως να το δω!
 
@jimakosk αν είχα μεγαλύτερο σπίτι σίγουρα θα το έκανα! Αλλά προς το παρόν με βολεύει το φοιτητοσπιτο μου. Επίσης υπάρχει μια τεραςτια διαφορα, άλλο να μαζέψεις ένα x ποσο για να τα δώσεις στον παπαγάλο/στο κλουβι του, και άλλο να συντηρείς το διπλάσιο σπίτι κάθε μήνα 😉
 
@Kleos Συμφωνω οτι δεν βγαινουν ευκολα τα λεφτα σημερα αλλα δεν ειναι πολλα για ενα κλουβι/σπιτι που θα το κρατησεις για παρα μα παρα πολλα χρονια και το πουλακι σου θα περναει οσο καλυτερα γινεται το χρονο που θα βρισκεται εκει μεσα.
 
@HxC εγώ πιστεύω πως δε χρειάζεται το κλουβί να είναι κάποια μάρκα γιατί γενικά οποιοδηποτε προϊόν και να αγοράσεις που να είναι γνωστή μάρκα πληρώνεις περισσότερο την μάρκα παρά το προϊόν. Μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία καλών κλουβιων με το ένα τέταρτο της τιμής του συγκεκριμένου με λίγο ψάξιμο σε κάποια πετ σοπ, το οποίο επίσης μπορείς να κρατησεις για πάρα πολλά χρόνια. Επίσης για κονιουρο μου φαίνεται αρκετά μεγάλο, μέχρι και για ρινκνεκ θα είναι άνετο.
 
@christina07
Και τα δύο είναι πολύ καλά κλουβιά.
Αφού κάποια στιγμή θα αλλάξεις σπίτι, καλύτερα να πάρεις το madeira ll που είναι μεγαλύτερο, για να είναι ακόμη πιο άνετος ο κούκλος σου. 😊
 
@Kleos για να τελειώνει αυτό το πράγμα. Έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα για την ανθεκτικότητα τους. Ξανά λέω πως έχω αλλάξει 4 κλουβια και κάτι παραπάνω θα ξέρω. Ξέρεις ποσα λεφτά έδωσα για τα «οικονομικα» κλουβια; Σύνολο 300 ευρώ αν είχα πάρει αυτό εξ αρχής πιο οικονομικα θα έβγαινε. Επίσης ρικνεκ και κονουρακια χρειάζονται παρόμοιο κλουβι σε διαστάσεις, όπου και να ψάξεις αυτό λέει, δεν γίνεται να τον πάω από την «βίλα» για αυτόν κάπου αλλου,πρέπει να είναι τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο. Και στην τελική σορρυ,αλλά δεν σου ζήτησα δανεικά για να το πάρω,την έγραψες την γνώμη σου,ευχαριστούμε πολύ καλή συνέχεια. Και παρακαλώ αφού μπορείς να βρεις κλουβια και μάλιστα μεγάλη ποικιλία βάλε μας 5-6 κλουβαρες οικονομικές να έχουμε να χαζεύουμε.
[automerge]1630306813[/automerge]
@Vada ναι αλλά μέχρι να αλλαξω μπαλκονόπορτα δεν θα έχουμε 😂 θα πηδάμε από πάνω. Θα πρέπει να ξανά μετρήσω,το πρώτο το χωράει σίγουρα αλλά δεν ξέρω αν το μέγεθος του ειναι ικανοποιητικό.
 
Το Modeira I μια χαρά μου φαίνεται για παπαγάλο που περνάει και κάποιες ώρες έξω από το κλουβί. Αλλά σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια θα έρθουν πολλές υποχρεώσεις και ο ελεύθερος σου χρόνος θα μειωθεί. Γι'αυτό καλύτερα πάρε το μεγάλο να είναι πιο άνετος.
Τώρα άμα το μετράς και δεν σου βγαίνει με τπτ, δεν καταλαβαίνω το νόημα του θέματος.
Μόνο δανεικό σπίτι μην μας ζητήσεις 😂
 
@Panosfros σχεδόν όλες τις ώρες έξω είναι. Καλά αυτό με τα χρόνια δεν είναι σίγουρο αλλά έχουμε τουλάχιστον 5 χρόνια ακόμα, αν τόσο πολύ στα 5 χρόνια δεν γίνεται να βγαίνει (πράγμα απίθανο) θα παρουμε άλλο😂 θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του. Προφανως αν δεν χωρούσε καθόλου δεν θα το συζητούσαμε,χωράει αλλά θα μου κλείσει παρα πολύ τον χώρο και αν είναι οκ στο πρώτο θα προτιμούσα να μην ανοιχτώ πολύ.
Όχι παιδιά ευχαριστώ😂 μην φοβάστε τα σπίτια σας 😂 το κακό είναι ότι ενώ είναι μεγάλο σπίτι πήρα μεγάλα έπιπλα,έπιπλα που δεν χρειάζονται σε ένα φοιτητικό σπίτι και όσο κλείνει ο χώρος τόσο εκνευρίζομαι, φυσικά είναι δικό μου λάθος που δεν το υπολόγισα!
 
@Kleos στα κλουβιά τουλάχιστον νομίζω ισχύει το ότι δίνεις παίρνεις. Δεν έχω δει κάποια υπερχρέωση επειδή κάποιο κλουβί ήταν "μάρκα". Πάντα κάτι παραπάνω θα πρόσφερε από ένα απλό κλουβί γι'αυτό και κόστιζε παραπάνω. Ναι οκ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με κάποιο που δεν είναι μάρκα αλλά αν μπορείς να το αγοράσεις γιατί όχι; Π.χ τι σχέση έχει μια ζευγαρωστρα σε σύγκριση με τα κλουβιά της Hagen;
 
Λοιπόν καλησπέρα κι από μένα θέλω να πω την δικιά μου γνώμη πάνω στο θέμα.Η @christina07 ,εθεσε ένα θέμα ανάμεσα σε ποιο κλουβί από αυτά τα δύο που πρότεινε είναι καλύτερο σύμφωνα με τις διαστάσεις που θα παρέχουν μια καλή ποιότητα ζωής στο πουλί και σύμφωνα με τις διαστάσεις που χωράνε στο ίδιο της το σπίτι.Πιστεύω θα έπρεπε τα μέλη να επεκταθούν μέχρι εκεί και όχι να σχολιάζουν τύπου σχόλια άλλαξε σπίτι , ,είναι πολύ μεγάλο για το πουλί, δε χρειάζεται κλπ…Μπορεί να ακουστώ μυγιάγγιχτός αλλά εγώ τέτοιου ειδους σχόλια τα θεωρω προσβλητικα και εκφράζουν ένα μερος ζηλειας.

Συγνώμη που πατάω κατά αυτό τον τρόπο πάνω στο θέμα σου Χριστίνα αλλά ήθελα να πω το παράπονο μου.Όσον αφορά την σύγκριση των δύο κλουβιων καθαρά από άποψη διαστάσεων θα σου πω ότι το δεύτερο είναι καλύτερο, αλλά όχι ότι αν πάρεις το πρώτο δεν θα περνάει καλά ίσα-ίσα το λατρεύεις τόσο πολύ που δεν θα τον ενδιαφέρει καν το μέγεθος του κλουβιου. Εξάλλου μη στριμωχτείς τόσο πολύ ώστε να χωρέσει το δεύτερο και το πρώτο κάνει!🙂
 
Γενικά η κατηγορία των μεγεθών των κλουβιων αυτών, αυτά τα χρήματα περίπου έχουν
Τώρα όσον αφορά τα επώνυμα δεν ξέρω κατά πόσον είναι ποιο ποιοτικά από τα (κινεζικα) μπορεί να είναι με τα ίδια υλικά, από τα ίδια εργοστάσια, μπορεί και όχι!
Οπότε εκεί κρατάω το ότι είναι μεγάλο και μ αρέσει αυτό το σχεδιο και το παίρνω
Η αντοχή στον χρόνο θα δείξει την αξία του
Το δικο μου που είναι ποιο μεγάλο πάντως, έβγαλε σκουριές στην σκαρα μόνο ευτυχώς. Και αυτό γιατί την έπλενα καθημερινά! Οταν το πήρα χαμπάρι κάθε βραδυ σκουπιζα με σφουγγάρι κ ξύδι τις κουτσουλιές, που βγαίναν ευκολα σαν φρέσκες που ήτανε! Και πλύσιμο μια φορά την εβδομάδα!
 
Παιδιά,δεν μπορώ να καταλάβω γατί συνεχίζεται αυτή η συζήτηση,το ερώτημα μου δεν είναι που θα βρω οικονομικό κλουβι ή αν τα κινεζικά ή άλλη μάρκα είναι καλύτερα ή χειρότερα από αυτό. Το οικονομικό το ξεκαθάρισα για τον απλούστατο λόγο το ότι ανάμεσα σε αυτά τα δυο μπορώ να διαθέσω και για τα δυο τα χρήματα,το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα χώρου και τίποτα περισσότερο, η ερώτηση μου έχει να κάνει στο αν το πρώτο είναι ικανοποιητικό μέγεθος για το κονουρακι και σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητικό να κοιτάξω να φτιάξω χώρο ή να περιμένω για να βολέψω το δεύτερο. Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν και με βοήθησαν για την επιλογή του!
 
Παιδιά, προσπαθήστε όσοι γνωρίζετε να κάνετε το θέμα χρήσιμο για τον δημιουργό του. Ζητείται βοήθεια για συγκεκριμένο πράγμα. Όσοι μπορείτε να βοηθήσετε πάνω σε αυτό, βοηθήστε. Οι γνώμες και οι απόψεις για κάτι άλλο από αυτό που ζητείται έχουν κατατεθεί. Μην προσπαθείτε να τις επιβάλλετε εφόσον δεν είναι ενδιαφέρουν τον δημιουργό του θέματος.
 
Back
Top