Γενικά Αγορά νέου παπαγάλου, ringneck ή amazon, τι μου προτείνετε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Feanor
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Feanor

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2008
Μηνύματα
16
Πόλη
Σέρρες
Γεια σας παιδιά, ήταν να κλείσουμε ένα χρόνο με τον Πιτσούλη και να του πάρω ένα θηλυκό και μεγαλήτερο κλουβάκι στα γενέθλιά του αλλά όπως ξέρετε τρόμαξε και έφυγε και σκέφτομαι να πάρω άλλον παπαγάλο, δεν αντέχω μόνος μου.
Σήμερα με πήραν τηλέφωνο ότι είδαν κάποιο άσπρο cockatiel κάπου μακριά από το σπίτι μου. Αν δεν βρω τον Πιτσούλη δεν θα έχω την ψυχολογία να πάρω ξανά cockatiel ☹.
Σκέφτομαι τώρα να πάρω έναν ringneck ή ακόμα και amazon τι έχετε να μου προτήνεται; Τα conures δεν μου έκαναν και πολύ κλικ. Διαθέτω μέρχι 200-300 ευρώ!
Υ. Σ: Αν καταφέρω και βρω τον Πιτσούλη (έχω φάει όλες τις Σέρρες) έχω ήδη κλουβί μεγάλο να τον βάλω μέσα (στο δικό του): 38x48x72 αλλά θα τα καταφέρω με δύο παπαγάλους;
 
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
θα τα καταφέρω με δύο παπαγάλους;
Αυτο πρεπει να το ρωτησεις εσυ στον εαυτο σου αν μπορεις να τα καταφερεις. Γιατι δεν περιμενεις λιγο καιρο ακομα μηπως τον βρεις; Και μετα βλεπεις τι θα κανεις. Μην κανεις αποτομες κινησεις.Απο το κοκατιλ να πας σε Αμαζονιου μου φαινεται πολυ δυσκολο. Ειναι απαιτητικοι παπαγαλοι ειδικα για ενα αρχαριο!
 
Σίγουρα είναι απαιτητικοί! Δεν θα αγοράσω τώρα, μάλλον σε 1-2 μήνες. Προτιμώ να βρω τον Πιτσούλη παρά να πάρω άλλον. Άρα μου προτήνεις να πάρω ring neck αντί αμαζωνίου σωστα;
 
Δε σου προτεινω κανενα απο τα δυο. Περιμενε πρωτα, κανε μια αναζητηση, διαβασε και τα παραπανω που σου εδωσα! Και αποφασιζεις σιγα σιγα! Δεν υπαρχει βια!
 
Διαθέτω μέρχι 200-300 ευρώ!
... Με 200-300 ευρώ δεν θα βρεις τον Amazon...ίσος θα βρεις κανένα άγριο και μεγάλο σε ηλικία απο ιδιοκτήτη-κανένα παππού που τον εχει βαρεθεί. Για τον Amazon υπολόγισε απο 800 ευρώ και πάνω. (Ανάλογα και τι είδος του Amazon θα επιλέξεις).

Γιατι δεν σου κάνουν κλικ οι κονούρες; Ψάξε καλύτερα ανάμεσα κονούρες, λόρυ και λόρικιτς..
 
Έχω διαβάσει τα πάντα και δεν βιάζομαι ούτε είμαι σίγουρος ακόμα εάν θέλω να ξαναπάρω 100%. Απλώς ρώτησα τι θα μου προτήνατε... Οταν έρθει η ώρα να πάρω θα σας το πω, όπως και με τον Πιτσούλη! Αρχάριος δεν νιώθω ακόμα, νομίζω ότι είμαι μεσαίος πια. Δεν είναι και λίγο 1 χρόνος εκπαίδευση cockatiel. Ring neck θα ήθελα να πάρω για να περάσω στο επόμενο στάδιο παπαγάλων.
 
Εγώ θα σου πρότεινα να ξανασκεφτείς πάντως τις κονούρες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων και εμφάνισης σε αυτή την κατηγορία παπαγάλων. Όλο και κάποιος θα σου ταιριάξει. Με 300 ευρώ μπορείς να βρεις μικρό green cheek conure, που είναι απο τα πιο δεκτικά στην έκπαίδευση είδη κονούρας. Επίσης, έχοντας ζήσει ένα μονκ την τελευταία εβδομάδα, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα έναν τέτοιο.
Πάντως, κρίνοντας απο εμπειρίες άλλων, τα ρίγκνεκ είναι δύσκολα πολλές φορές.
 
Τα green cheeked conure ειναι απο τα καλυτερα για pet στο σπιτι! Θεωρουνται απο τις πιο ησυχες κονουρες! Συμφωνω με τη Μαρια οτι τα ρινγκ νεκ ειδικα τα αγρια ειναι απο τα πιο δυσκολα! Απο αυτα που εχω διαβασει σου λεω!
 
και εγω κατι σε κονουρακι θα σου ελεγα... Εχει πολλες. Για ολα τα γουστα...

θα σου πρωτινα white eyes conure αλλα νομιζω παιζουν γυρο στο 400αρικο(ταϊσμενο στο χερι)... Ειναι πολυ καλοι χαρακτηρες!
 
Τα ρικνεκ οντως ειναι δυσκολα, εδω ταισμενα στο χερι και παλι ειναι δυσκολο ως προς την εξημερωση τους :)
 
Εγω παλι με αυτα τα λεφτα που θελεις να δωσεις θα σου ελεγα να κοιταξεις και τους μονκ, λενε πως ειναι φοβεροι παπαγαλοι κ σε συγκριση με τους ρικ νεκ πιο ευκολοι στην εξημερωση τους ψαξτο λιγο
 

Συνημμένα

  • birds46[1].webp
    birds46[1].webp
    6,7 KB · Προβολές: 81
  • blue%20quak3[1].webp
    blue%20quak3[1].webp
    14,1 KB · Προβολές: 200
οι μονκ ειναι οντως υπεροχοι!
αλλα απο χαρακτηρα κανουν για 3 παπαγαλους.. Και δεν νομιζω πως ειναι για τον φιλο μας που δεν ειναι ακομα σιγουρος αν θα μπορει να τα βγαλει περα με 2...
 
Back
Top