Γενικά Αγορά παπαγαλάκια, βοηθήστε στην επιλογή μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης eleni19
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

eleni19

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Καλήσπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω παπαγαλάκια και αποφάσισα να απευθυνθώ εδώ για να με βοηθήσετε στην επιλογή μου και να μου λύσετε κάποιες απορίες..

Αφού έκανα μια έρευνα στο ιντερνετ κατέληξα σε 2 είδη: τα Lovebirds και τα κοκατιλ..

Αυτο που έχω αποφασίσει οτι θέλω είναι:

1)να είναι ζευγάρι, για να μη νοιώθει το ένα μόνο του μοναξιά(κ γιατι διαβασα πως αν δεν εχουν την προσοχη που θέλουν αυτοτραυματίζονται κλπ)

2)να μην είναι πολύ μεγάλα(γι΄αυτο και κατέληξα σε αυτα τα 2 ειδη)

3)να μπορώ να τα εκπαιδεύσω, δλδ να τους μάθω μικρές λεξούλες ή να μιμούνται ήχους..

Για να ειμαι ειλικρινης ημουν σχεδον αποφασισμένη να πάρω Lovebirds αλλά κάπου διάβασα οτι ειναι σχεδον απίθανο να μάθουν να μιλάνε και κάνουν πάρα πάρα πολύ φασαρία(μήπως είναι υπερβολές 😉, έτσι σαν εναλλακτική λύση έχω τα κοκατιλ που διαβασα οτι ειναι πιο ησυχα και μπορει κ να μιλησουν.

Αυτά που πληροφορήθηκα στην έρευνα που έκανα είναι τα εξής:

-Οτι ειναι πιο δυσκολο να εκπαιδευσεις το ζευγαρι γιατι δε σου δινουν πολυ σημασια και ισως ειναι καλυτερα να παρεις κανεις ενα και κατα προτιμηση θηλυκο γιατι ειναι σαν χαρακτηρες πιο προσιτα και πιο ησυχα..
-Πως τα μωρα εκπαιδευονται πιο ευκολα γιατι σε μαθαινουν απο την αρχη.. Πως ομως μπορω να ειμαι σιγουρη για την ηλικια;
Μήπως είναι καλύτερα να πάρω κάποια που είναι ήδη ήμερα; Ή κάποια που είναι ταισμένα στο χέρι;κ ποια η διαφορά μεταξύ των δυο τελευταίων; Μπορώ να βρω αυτα τα πουλάκια σε κατάστημα ή είναι καλύτερα να απευθυνθώ σε κάποιον εκτροφέα;κ αν ναι που μπορώ να βρω(μένω αθήνα προς το κέντρο);
-Κ οτι δεν είναι πολύ εύκολο να ξεχωρίσεις το φύλο.. Αν τελικά πάρω ζευγάρι θέλω να έχω ένα αρσενικό και ένα θηλυκό.. Ξέρω οτι αν δεν σκοπεύεις να τα ζευγαρωσεις κ παρεις δυο για να κάνουν παρεα δν ειναι απαραιτητο να ειναι διαφορετικου φύλου,έγω όμως θέλω να έχω ένα κι ένα.. Μηπως σε καποιο απο τα δυο ειδη που ανέφερα ειναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις το γένος;και τελικά πως μπορώ να σιγουρευτώ για το φύλο τους;

Θέλω λοιπόν κάποιος να μου πει:

1)αν είναι σωστές οι πληροφορίες που έχω

2)αν υπάρχει κάποιο κατάστημα να εμπιστευτώ ώστε να είμαι σίγουρη οτι θα είναι υγιή τα παπαγαλάκια μου. Γενικά αν έχετε να μου προτείνετε κάποια καταστήματα..

3)που κυμαίνονται πάνω-κάτω οι τιμές στα δυο είδη που ανέφερα.. Μην πιαστώ κοροϊδο..σκοπεύω να διαθέσω πάνω-κάτω 150 ευρώ(για 1 ή 2 πουλάκια)..

4)τι σημαίνει το δαχτυλίδι που έχουν στο πόδι τους τα πουλιά;να το προτιμήσω;

5)κ τέλος εσείς τι θα διαλέγατε στη θέση μου..ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο..

Ξέρω οτι ρωτάω πολλά και ελπίζω να μη σας κουράζω, αλλά θέλω να είμαι σίγουρη.. Αν απαντήσετε έστω και σε καποιες από τις απόρίες μου θα το εκτιμήσω..Χίλια ευχαριστώ εκ των προτερων..
 
ναι τα κοκατιλ ειναι πιο ηρεμα και νομιζω οτι μπορουν να μιλησουν.
παντως να προτημησεις ταησμενα στο χερι αρα ημερα.
απο εσενα εξαρτατε αν θελεις να κανουν πουλακια και αν σου αρεσει να να μεγαλωνεις και εσυ με τη σειρα σου, στο χερι.
μπορεις απο εδω στη παρεα μας να ζητησεις να σου δωσουν-χαρισουν καποιο...
 
Γεια σου Ελενη! Διαβασε εδω για τα ειδη των παπαγαλων και μελετησε καποιες πληροφοριες αρχικα! https://community.petbirds.gr/threads/Συγκριτικός-πίνακας-ειδών-παπαγάλων-project.7745/
Διαβασε για τα Lovebirds εδω! https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/
Και κοκατιλ εδω! https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
Παντως το πρωτο κριτηριο στην επιλογη σου δε θα πρεπει να ειναι η ομιλια! Αλλα αλλα στοιχεια! Διαβασε καποια απο αυτα! https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/
 
Γεια σου Ελενη!
Καταρχην καλως μας ηρθες!
Οι γνωσεις μου ειναι αφορουν κυριως τα κοκατιλς. Θα σου πω εγω τι θα εκανα αν ημουν στη θεση σου. Πριν απο λιγους μηνες (το Δεκεμβριο) εψαψνα και γω να παρω κοκατιλ. Ενα ηθελα να παρω να το ημερωσω και μετα, αφου θα εδειχνε και το φυλο του θα επαιρνα και δευτερο. Και γω ειμαι της αποψης οτι αυτα τα πουλια ειναι καλυτερα να τα εχουμε σε ζευγαρια, εκτος αν εχουμε το χρονο να ασχολουμαστε καθε μερα αρκετες ωρες μαζι του. Η αληθεια ειναι οτι αμα ειναι ενα μονο του εκπαιδευεται πολυ πιο ευκολα γιατι αναγκαστικα μονο μαζι σου αλληλεπιδρα! Δεν εχει τοσο να κανει με το φυλο, οσο με την ιδιοσυγκρασια και το χαρακτηρα του πουλιου!Λοιπον οταν πηγα παρασυρθηκα και παρεκλινα απο αυτο που ειχα αποφασισει. Τα ειδα γλυκουλια και λεω δεν παιρνω απο την αρχη δυο; Υποτιθεται οτι ηταν ζευγαρι. Τωρα μετα απο 4 μηνες εχω δυο αρσενικα! Τελικα δεν ηταν ζευγαρι. Οσον αφορα την εκπαιδευση το ενα εκπαιδευτηκε αρκετα ευκολα, καθεται στο χερι μου, παιζουμε και το βγαζω εκτος κλουβιου. Το αλλο με δυσκολευει αρκετα. Ενω με αποζητα και οταν του μιλαω μου απαντα, δε θελει να βγει εξω, ουτε να το ακουμπαω. Μονο μεσα στο κλουβι τρωει απο το χερι μου. Ειναι αξιαγαπητα και τα δυο, προς στιγμη σκεφτηκα να χαρισω το ενα και να παρω ενα θηλυκο, ομως τα εχω αγαπησει! Το κακο ειναι οτι μερικες φορες τσακωνονται. Επισης κακο ειναι οτι οταν αρχισουν να τραγουδουν και τα δυο μαζι γινεται πανικος! Ααα ξεχασα να σου πω οτι κυριως τα αρσενικα σφυριζουν τραγουδουν και μπορει να μιλησουν. Τα θηλυκα ειναι πιο σιωπηλα και ησυχα. Οσο αφορα απο που να παρεις. Το καλυτερο ειναι να βρεις μωρο ημερο, δαχτυλιδωμενο ταισμενο στο χερι απο εκτροφεα η ιδιωτη. Στην Αθηνα υπαρχουν παρα πολλες επιλογες, εγω τα δικα μου τα βρηκα απο ιδιωτη που ειχε αγγελια στη Χρυση ευκαιρια και δεν ηταν ταισμενα στο χερι. Θα το πληρωσεις βεβαια αρκετα παραπανω. Το δαχτυλιδι γραφει πανω τον κωδικο εκτροφεα και το ετος γεννησης. Απο τη φατσα ηλικια δε φαινεται δυστυχως και καποιοι το εκμεταλλευονται και προσπαθουν να πουλησουν μεγαλα σε ηλικια πουλια για μωρα! Σε περιπτωση που δεν εχουν δαχτυλιδι ενας κανονας ειναι να κοιταξεις τα ματια τους.Αμα ειναι καταμαυρα ειναι κατω απο ενος ετους! αμα εχουν καφε γυρω γυρω και μαυρο στη μεση ειναι πανω απο ενος ετους! Επισης στα μικρα πουλια τα ποδια και το ραμφος ειναι πιο τρυφερα!
Οσον αφορα τις τιμες. Απο πετσοπ τα εχω δει απο 35 ως 60 αναλογα με το χρωμα, μιλαμε για αγρια. Για ημερο ταισμενο στο χερι απο πετ 120 μου ειπαν αλλα δεν εχω εμπιστοσυνη οτι θα ειναι και ημερο. Μην παρεις απο πετσοπ χωρις δαχτυλιδι με τιποτα! Οτι και αν σου λενε! Στο τονιζω αυτο γιατι ειναι σημαντικο!
Απο εκτροφεα γυρω στα 100 θα βρεις ημερο ταισμενο στο χερι. Οταν ειναι μωρα δεν ξεχωριζει ευκολα το φυλο. Ολα μοιαζουν με θηλυκα. Μολις μεγαλωσουν λιγο σχετικα ευκολα ξεχωριζουν τα γκρι, για καποιες μεταλλαξεις μονο με dna test μπορεις να εισαι σιγουρος.
Καλη επιλογη σου ευχομαι! Να μας ενημερωσεις για το τι εκανες τελικα! Αμα θελεις κατι αλλο ρωτα :)
 
που κυμαίνονται πάνω-κάτω οι τιμές στα δυο είδη που ανέφερα.. Μην πιαστώ κοροϊδο..σκοπεύω να διαθέσω πάνω-κάτω 150 ευρώ(για 1 ή 2 πουλάκια)..

Η τιμή είναι ανάλογη... από πού θα το πάρεις, αν θα είναι από pet shop ή από εκτροφέα, αν είναι ταϊσμένο στο χέρι κ. Ο. Κ.

τι σημαίνει το δαχτυλίδι που έχουν στο πόδι τους τα πουλιά;να το προτιμήσω;

Το δαχτυλίδι είναι ένα πιστοποιητικό ας πούμε. Αναγράφει το έτος γέννησης, την χώρα προέλευσης, τον κωδικό του εκτροφέα, τον αύξων αριθμό του πουλιού κτλ.

Καλό θα είναι να προτιμήσεις ένα δαχτυλιδωμένο πουλάκι. :)

ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο..

Θα μπορούσες να πάρεις και Budgerigars. Είναι εύκολα πουλάκια, εκπαιδεύονται σχετικά εύκολα και μπορούν να μάθουν κάποιες λεξούλες αν τα έχεις από μικρά.

ειναι καλυτερα να παρεις κανεις ενα και κατα προτιμηση θηλυκο γιατι ειναι σαν χαρακτηρες πιο προσιτα και πιο ησυχα..

Αυτό δεν είναι απόλυτο... είναι ανάλογα το κάθε πουλί.

πως ομως μπορω να ειμαι σιγουρη για την ηλικια;

Μπορείς να μάθεις το έτος, αν δεις το δαχτυλίδι, αλλά όχι την ακριβή.

Μήπως είναι καλύτερα να πάρω κάποια που είναι ήδη ήμερα; Ή κάποια που είναι ταισμένα στο χέρι;

Αν πάρεις ένα πουλάκι ταϊσμένο στο χέρι θα είναι ότι καλύτερο γιατί θα έχει μάθει στην ανθρώπινη παρέα και παρουσία και θα είναι πιο εύκολο να το προσεγγίσεις, να το βγάλεις έξω και να παίξεις μαζί του.

Αν όμως δεν βρεις πουλί ταϊσμένο στο χέρι, τότε μπορείς να πάρεις κάποιο ήμερο, αν και δύσκολο από pet shop. Αν ψάξεις όμως ίσως βρεις. 😉

κ ποια η διαφορά μεταξύ των δυο τελευταίων;

Τα πουλιά που είναι ταϊσμένα στο χέρι, όπως σου είπα παραπάνω μπορείς να τα προσεγγίσεις ευκολότερα γιατί έχουν μεγαλώσει με την παρουσία του εκτροφέα κι έτσι δεν φοβούνται τους ανθρώπους.

Ένα πουλί που είναι ήμερο δεν σημαίνει ότι είναι ταϊσμένο στο χέρι. Μπορεί να το μεγάλωσαν κανονικά οι γονείς του και στη συνέχεια να το εξημέρωσε κάποιος.
 
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ όλους... Θα κοιταξω οσα μου ειπατε και θα σας ενημερωσω..
 
Back
Top