Γενικά Αγορά πουλιού για να σωθεί απο άθλιες συνθήκες διαβίωσης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mpikis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mpikis

PB Member
Εγγραφή
26 Οκτ 2008
Μηνύματα
900
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πολλες φορές έχω κάνει κάποιες αγορές πουλιών και ζώων απο πετ σόπ απλά και μόνο για να τα σώσω και να προσπατηήσω να τους προσφέρω ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης μια καλυτέρη τύχη και ζωή.. Σας έχει τύχει κι εσάς; Πηγαίνοντας σε κάποιο παζάρι κάποιο πετ σόπ και βλέποντας κάποιο ζωάκι σε άθλιες συνθήκες... Να θέλετε να το αγοράσετε απλά και μόνο για να το σώσετε;
Έχει τρείς μηνες τώρα που αγόρασα ένα axolotl απο ένα γνωστό πετ σόπ της θεσσ/νίκης. Το είχαν για μήνες σε ενυδρείο οπου δεν είχε τις ιδανικές συνθήκες και ήταν και κουτσό με το που το είδα, το λυπήθηκα και το αγόρασα! Σήμερα είναι σε ενα τέλειο περίβαλλον (ενυδρείο μεγάλο και μόνο του μέσα) και πρόσφατα άρχησε να πατάει κανονικά το χτυπημένο του ποδι.
Σαφώς δε πρέπει να τα λυπόμαστε μόνο αλλα να ενέργούμε όπως ο φίλος ανέστης και αλλοι!
 
Να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις, οτι το Axolotl είναι ένας είδος σαλαμάνδρας (αν θυμάμαι καλά η καταγωγή απο το Μεξικό)
 
Ναι Γρηγόρη σώστα θυμάσαι!Βρίσκεται μόνο σε δυο λίμνες στο κόσμο! Είναι αυτό που έχω φωτογραφία!
 
Ναι καλά είναι να το αγοράσουμε.
Δίνουμε όμως το δικαίωμα σ΄αυτόν που το πουλάει να φέρει και άλλα ζωα-πουλιά και μέχρι να πουληθούν να είναι σε χάλια κατάσταση.
 
να εχω λυπηθει στην ζωη μου επειδη ειναι σε αθλιες συνθηκες μου εχει συμβει και οχι μονο μια αλλα πολλες φορες. Αλλα δεν ηταν σε τοσο απρεπη και σε στην χειροτερη κατασταση. Παντως στην θεση σου το ιδιο θα εκανα.


Εκανες μια πολυ καλη πραξη και αξιζεις συγχαρητηρια ιδικοτερα σε ενα ειδος ψαριου που ευδοκοιμει σε 2 μονι λιμνες απο τις 200 της Γης.


ομως Δεν πρεπει να κανουμε κατι και εμεις σαν χωρα γαι τις καλυτερες συνθηκες γαι αυτα τα ζωα τα οποια τα εχουν με παρει απο το χωρο τους και την φυση τους απομακρυναμε και απο τους γονεις του και γενικωτερα απο τα αλλα ζωα που ηταν μαζι.


να το χεραισε και να το προσεχεις. Αν ψαχνεις ονομα και ειναι αγορι βγαλτον Τυχερουλη ή Τυχι
 
Έχω λυπηθεί πολλές φορές ένα ζώο σε πετ σοπ αλλά ποτέ δεν το αγόρασα. Προτιμώ να μαλώνω με τον πετσοπά. Αγοράζοντας από μαγαζιά που έχουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης απλά τα υποστηρίζουμε.
 
Οπως ανέφερα και πρίν το σωστό είναι να ενεργούμε... Και οχι να λυπούμαστε...Απλά εγώ μιλάω για μία στιγμή που θα έχει ο καθένας μας κοιτάζοντας το ζώο στα μάτια... Που νιώθεις σα να σου λεει παρε με απο εδώ... Τότε προσπαθείς να κάνεις ότι περνάει απο το χέρι σου...
 
Έχω λυπηθεί πολλές φορές ένα ζώο σε πετ σοπ αλλά ποτέ δεν το αγόρασα. Προτιμώ να μαλώνω με τον πετσοπά. Αγοράζοντας από μαγαζιά που έχουν άθλιες συνθήκες διαβίωσης απλά τα υποστηρίζουμε.


Συμφωνω μαζι σου Βασιλη, κι εγω πιστευω οτι οσο υποστηριζουμε τετοια μαγαζια τιποτα δεν θα τους αλλαξει νοοτροπια.

Στην περιπτωση του παπαγαλου μου, ο μονος λογος που τον πηρα ηταν οτι το μαγαζι πουλησε ολα τα πουλια και δεν ειχε σκοπο να ξαναφερει, μαλιστα του χαριζανε και καποια μια κυρια μπροστα μου και δεν τα δεχτηκε, λεγωντας της οτι θελει να φυγει και το τελευταιο, οχι να παρει κι αλλα. Ειχε μεινει μονος του ο Φοιβος για 2 περιπου χρονια και δεν τον αγοραζε κανεις. Οποτε ο τυπος μαλλον περιμενε να τον ξεφορτωθει... Το αποτελεσμα θα ηταν το ιδιο αφου πουλια δεν ξαναεφερε ποτε.
 
Αρα κι εσύ Ανέστη ένω θα μπορόυσες να πάρεις μωρό παπαγάλο προτίμησες να πάρεις τον φοίβο που ήταν ήδη μεγάλος... Πόσο καιρό τον έβλεπες που ήταν μόνος του στο μαγαζί;
 
Αυτος μου ειπε οτι τον ειχε 3 χρονια. Εγω πιστευω πως ισως και λιγο παραπανω. Τον επισκεφτομουν σχεδον καθε μερα για περιπου 3 μηνες.
 
συμφωνω οτι δεν πρεπει να περνομε ζωα γιατι ετσι τους βοηθαμε να συνεχισουν... Εχω παρει μια φορα... Οταν εψαχνα ενα αρσενικο παπαγαλακι και πηγα σε ενα πετ που ειχε μονο ενα το οποιο ηταν σε πολυ ασχημη κατασταση... Τον ρωτησα ποτε θα φερει αλλα και γυρισα την πλατυ στο μικρο για να φυγο, αλλα δεν μπορεσα να το αφισω και τελικα το πηρα...
 
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν κατηγορώ κανένα για το ότι έχει πάρει ζώο με αυτά τα κριτήρια (από λύπηση, για να γλυτώσει το ζώο κλπ.) απλά το μήνυμα που περνάει στον πετσοπά είναι ότι πουλάει κι έτσι, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Θα αρχίσει να ψάχνεται για να αλλάξει κάτι μόνο όταν δεν θα αγοράζει κανείς. Επίσης ακόμη και όταν πέρνουμε ένα ζώο επειδή δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι, καλό είναι να τα λέμε ένα χεράκι με τον πετσοπά. Να του διευκρινίζουμε δηλαδή ότι το λυπόμαστε και το παίρνουμε αλλά στο μαγαζί του δεν θα ξαναπατήσουμε επειδή είναι μέσα στη βρώμα τα κλουβιά του για παράδειγμα. Μπας και τους ξυπνήσουμε ρε παιδιά και καταλάβουν γιατί δεν πάνε καλά οι δουλειές τους.
 
τι μας θυμισες τωρα. ειχαμε κανει... Πολλων σελιδων συζητηση εδω μεσα για ενα μακαο. μας ειχε προβληματισει η μαριαννα και αναλυσαμε σχεδον το ιδιο θεμα που εφερες και συ στο προσκηνιο https://community.petbirds.gr/threads/Τραγική-ιστορία-με-ταλαιπωρημένο-macaw.4584/ νομιζω οτι αφου οι δημοσιες υπηρεσιες δεν ασχολουνται με τετοια θεματα θα ειναι καλο οταν μπορουμε να τους ενημερωνουμε για παραβατικες συμπεριφορες εις βαρος των ζωων. Να κανουμε κατι και μεις βρε αδερφε. το να αγοραζουμε οσα ζωα επιβιωνουν σε ασχημες συνθηκες δεν ειναι εφικτη λυση. Ολοκληρο το αττικο παρκο δεν θα εφτανε με τους ασυνειδητους... Επαγγελματιες
 
ισχυουν ολα αυτα που λετε... κι εγω εχω μια μεγαλη αδυναμια στα ζωακια και απο τη μια τα λυπαμαι στα πετσοπ και λεω μακαρι να μπορουσα να τα παρω ολα και να τα ελευθερωσω, αλλα απο την αλλη ειναι οτι με το να αγοραζεις απο πετσοπ τους βοηθας στο να συνεχισουν να κανουν ολο αυτο το εμποριο... Βεβαια αν δεν υπηρχανε οι πετσοπαδες τοτε οι περισσοτεροι απο μας δε 8α ειχαμε τα πτηνα μας... Περιεργη κατασταση, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. και απο την αλλη αν δεν τους παρεις τα ζωακια απο κει μεσα.. Ποιος ξερει την τυχη τους! το μονο ζωακι που εχω παρει απο πετσοπ (τα αλλα ειναι μαζεμενα απο το δρομο ή τα εχω απο ιδιωτικη "πωληση" ας πουμε) ειναι το κοκατιλ μου που το λυπηθηκα κι εγω...☹
 
Back
Top