Γενικά Αγορα και απελευθερωση καρδερινων

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikfree

PB Member
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα παιδια ειναι καλη ιδεα η αγορα καρδερινων με σκοπο πανταα την επιστροφη στη φυση; Μιλαμε για αγριες! Θελω γνωμες και συμβουλες! Ευχαριστω εκ των προτερων

Πολύ ανθρώπινη ιδέα μου φαίνεται. Το μειονέκτημα ειναι οτι ενισχύεις το παράνομο εμπόριο και κατ´ επέκταση την αιχμαλώτιςη του ειδους και οτι θα πρεπει να περιθάλψεις τα πουλιά, να τα δυνάμωσεις και μετά να τα επανεντάξεις στη φύση.
Με αλλα λογια, δεν θα το έκανα μάλλον διότι δεν έχω γνώσεις και εγκαταστάσεις επανένταξης, δεν μου αρέσει να συμμετέχω σε παράνομες κι απάνθρωπες δραστηριότητες και να δίνω συνέχεια σε αυτές!

Ναι κι εγώ δεν συμφωνώ, αγνή μεν η πρόθεση αλλά ως έμποροι θα σκεφτούν "κινείται το προϊόν, φέρε κι άλλα". Δηλαδή και θα ξοδευτεις και τα πουλιά που θα απ ελευθερώσεις δεν ξέρεις αν ζήσουν και θα παραγγείλει κι άλλα.
Όταν είμαστε αντίθετοι με κάτι, δεν εμπλεκόμαστε με κανέναν τρόπο.

Συναισθηματική και καλών προθέσεων σκέψη, αλλά θα χάσεις λεφτά χωρίς να έχεις ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι, πρέπει να χτυπηθεί στην καρδιά του. Μέχρι στιγμής, όλα τα χρόνια που παρακολουθώ το θέμα, το πιο αποτελεσματικό είναι τα μικτά κλιμάκια που επεμβαίνουν επί τόπου στις μεγάλες παράνομες υπαίθριες αγορές και τις διαλύουν. Μακάρι κάποτε να φτάσουν μέχρι και τα pet shop, αλλά εδώ δεν ελέγχονται άλλοι και άλλοι επαγγελματίες, δεν έχω ελπίδες για να φτάσουν εκεί. Επίσης πολύ μικρές ελπίδες δίνει η ελληνική θηροφυλακή.

Όχι Νίκο, μην το κάνεις. Εάν θέλουμε να βοηθήσουμε τα πουλιά, πρέπει να σταματήσουμε καταρχήν να αγοράζουμε, να συντηρούμε οικονομικά δηλαδή το σύστημα και να ενημερώνουμε όσους πιθανό να μη γνωρίζουν για τις συνέπειες της αιχμαλωσίας και της κατοχής αιχμαλωτισμένων πουλιών.

συμφωνώ, ενισχύουμε το παράνομο εμπόριο.. Αγνή πρόθεση ασφαλώς.. Θα συμπλήρωνα πως η εκτροφή ιθαγενών πουλιών θα μειώσει μακροπρόθεσμα την αιχμαλωσία και το εμπόριο άγριων.

Back