Γενικά Αγορα African grey και συγκατοικηση με Cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης EFTHIMIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

EFTHIMIS

PB Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
350
Πόλη
Καστοριά
Καλησπερα παιδια θελω να ρωτησω αν Ζακο και cockatoo μπορουν να συγκατοικησουν στο ιδιο κλουβι και αν κανει αρκετη φασαρια ο Ζακο;Ευχαριστω!
 
στο ιδιο κλουβι αλλα ειδοι δεν κανει να εχουμε...
στο ιδιο δωματιο μπορει να τα πηγεναν καλα, αλλα το κλουβι ειναι ο πρωσοπηκος χωρος του καθε πουλιου... Θα ειχες τσακωμους... Και με τετοιου μεγεθους πουλια... Οχι ασιμαντους
 
Συμφωνω απολυτως με τον Αγγελο. Το καθε πουλι θελει τον προσωπικο του χωρο και τα προσωπικα του αντικειμενα τα οποια πιθανοτατα να μη θελει να μοιραζεται με αλλα πουλια. Ακομη και αλλον κοκατου να παρεις μπορεις να εχεις τετοια προβληματα να τους βαλεις μαζι.
Οι African Grey θεωρουνται απο τους ησυχους μεγαλους παπαγαλους. Δεν ειναι ασημαντη η φωνη που μπορουν να βγαλουν αλλα πολυ καλυτερη η κατασταση σε σχεση με αλλα ειδη.
 
Εχω κρατησει ενα κοκατουα για να το κανω ζευγαρι τον οποιο θα τον παρω Ιουλιο και σκεφτομαι να παρω και ενα Ζακο γιατι μου αρεσουν και αυτοι παρα πολυ! Απλα το μονο που με ανυσηχει ειναι η συγκατοικηση!
 
Αν τα βαλω σε διαφορετικα κλουβια τα οποια θα ειναι στο ιδιο δωματιο και ανοιχτα απο επανω, παλι δεν θα εχω προβλημα; Γιατι αν τα εχω ελευθερα θα πηγαινουν το ενα στο κλουβι του αλλου;
 
Αν τα βαλω σε διαφορετικα κλουβια τα οποια θα ειναι στο ιδιο δωματιο και ανοιχτα απο επανω, παλι δεν θα εχω προβλημα; Γιατι αν τα εχω ελευθερα θα πηγαινουν το ενα στο κλουβι του αλλου;

Το πιο πιθανο ειναι να γινεται "μαχη" οταν καποιο πουλι παει στο κλουβι του αλλου. Τα ορια θα τα βαλουν μεταξυ τους μερικες φορες και θα ηρεμησουν, και οποιο πουλι εχει αλλη αποψη θα την πληρωνει μεχρι να καταλαβει οτι δεν πρεπει να παει εκει, γι αυτο δεν τα αφηνουμε ποτε χωρις επιβλεψη.
Μια φιλη μου εχει 2 ζακο αρσενικο-θηλυκο και ενω ειναι παρα πολυ αγαπημενα (ο καθενας εχει το κλουβι του) δεν αφηνει ο ενας τον αλλο ουτε να καθισει στην οροφη του κλουβιου τους.
 
Το μικρο το cockatoo που θα το παρω το καλοκαιρι και θα ειναι τεσσαρων μηνων θα εχει προβλημα με αυτο που εχω τωρα και ειναι 10 μηνων; Ζακο τι ειναι καλυτερα να παρω αρσενικο η θυληκο;
 
Το μικρο το cockatoo που θα το παρω το καλοκαιρι και θα ειναι τεσσαρων μηνων θα εχει προβλημα με αυτο που εχω τωρα και ειναι 10 μηνων; Ζακο τι ειναι καλυτερα να παρω αρσενικο η θυληκο;

Ειπαμε, ο καθενας πρεπει να εχει το κλουβι του και τα πραγματα του που θα ειναι δικα του. Ετσι ειναι δικαιο και ετσι θα αποφυγεις τους καυγαδες. Αυτα τα πουλια εχουν δυνατα ραμφη και πρεπει να αποφευγουμε τις αψιμαχιες μεταξυ τους.
Αφου ο καθενας θα εχει το χωρο του, το φυλο τους νομιζω πως δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο.
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες αλλα κατι μου ετυχε και πρεπει να κλεισω! Εχω ακομη μερικα ερωτηματα για τους Ζακο τα οποια θα σας ρωτησω αυριο και παλι σας ευχαριστω! Καλο βραδυ!
 
Όπως είπαν και άλλοι, θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερες προσπάθειες κατά την εισαγωγή δύο πτηνά. Αυτό είναι ακόμη πιο περίπλοκη όταν τα πουλιά δεν είναι του ίδιου είδους.

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να διατηρήσουμε τα πτηνά διαχωρίζονται. Είναι πιθανό, ότι θα γίνουν φίλοι. Αλλά είναι επίσης πιθανό ότι δεν θα είναι ποτέ όπως κάθε άλλη.

Έχω πολλά πτηνά διαφορετικών ειδών. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ορισμένα από αυτά δεν έρχονται σε επαφή με τα μικρά πτηνά.

Αν επιλέξετε να φέρει στο σπίτι ένα δεύτερο πουλί, δεν πρέπει να το αναγκάσει να ανταποκριθεί η μία την άλλη. Μετά από μια περίοδο προσαρμογής, μπορείτε να τους επιτρέψει να δουν ο ένας τον άλλο από την άλλη πλευρά του δωματίου.

Όπως είπε ο Φοίβος, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάθε πτηνό έχει τα δικά της παιχνίδια και κλουβί. Θέλεις να αποφευχθεί η ζήλια. Θα πρέπει επίσης να είναι επιμελής για να σταματήσει οποιαδήποτε αγώνες που μπορεί να συμβούν. Με τα πτηνά όπως αυτές, οι τραυματισμοί μπορούν να έρθουν γρήγορα.
 
Back
Top