Γενικά Αγορα lovebird με δαχτυλιδι ή οχι; Κτηνιατρος ή petman;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xathan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xathan

PB New Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2009
Μηνύματα
17
Πόλη
Λάρισα
Γειά σας φίλοι μου. Όπως ίσως γνωρίζετε είμαι νέο μέλος και ως εκ τούτου θέλω να μοιραστώ τις λιγοστές μου εμπειρίες και απορίες.
Έχω από την περασμένη Πέμπτη ένα Lovebird τον Chilli o οποίος είναι μάλλον αρσενικός με μπλε δαχτυλίδι. (φωτό στο album μου). Αυτή την εβδομάδα θα του πάρω ένα ταίρι για παρέα. Το ερώτημά μου είναι κατά πόσο είναι ορθό να το αγοράσω με δαχτυλίδι ή χωρίς, το θηλυκό του σύντροφο.
Υπάρχει κάποιο site με πληροφορίες για τον εκτροφέα HZ 09 στην Ολλανδία από την οποία ήρθε o Chilli?
Και κάτι τελευταίο.. εάν αρρωστήσουν τα πουλάκια μου πού θα τα πάω; Οι κλασικοί κτηνίατροι μπορούν να τα δουν και να τα χειριστούν;
Συγγνώμη για την πολυλογία μου.
 
το παπαγαλάκι που θα πάρεις φρόντισε να είναι και αυτό του 09 όπως είναι και ο τσίλι, χωρίς δαχτυλίδι αυτό δε μπορείς να το ξέρεις και όχι οι κτηνίατροι που εξετάζουν γάτες και σκύλους δεν ξέρουν απο πτηνά(οι περισσότεροι,ίσως να υπαρχουν ελάχιστες εξερέσεις),όπως επίσης και οι πετσοπάδες, ο πλέον αρμόδιος για τα θέματα υγείας του πουλιού είναι ο ΠΤΗΝίατρος
ΥΓ: όταν απορία έχεις μη δυστάζεις να την εκφράζεις
φιλικά
 
Γεια χαρά. Εγώ θα έλεγα με δαχτυλίδι, όπως και να έχει είναι καλύτερα, πιο σίγουρα μάλλον. Οταν πάρεις το θηλυκό να τηρήσεις την καραντίνα. Και αν πάθουν κάτι να τα πας σε πτηνίατρο. Λάρισα δεν ξέρω τι παίζει βέβαια. Ισως βρεις κτηνίατρο που να γνωρίζει και να μπορεί να σε βοηθήσει όμως. Αυτά! Να χαίρεσαι τον Chilli και να τον καλοπαντρέψεις!
 
καραντίνα : πέρνεις το καινούριο πουλί και το βάζεις σε δικό του κλουβί για ένα διάστημα, μέχρι να σιγουρευτείς οτι δεν έχει αρρώστιες (πολλοί το βάζουν και σε διαφορετικό δωμάτιο)και αν σιγουρευτείς οτι είναι υγιές το πηγαίνεις μαζί με το άλλο στο κλουβί :)
 
δηλαδή πρέπει να αγοράσω δεύτερο κλουβί με όλα τα κομφόρ κλπ κλπ διπλά έξοδα... Τον βλέπω μόνο του τον γαμπρό μας
 
Αν εχουμε περισσοτερα απο ενα πουλια, ενα δευτερο μικρο κλουβι διαθεσιμο παντα ειναι χρησιμο, μπορει να αρρωστησει καποιο πουλι κ να χρειαστει να το απομονωσεις ή να τα βαλεις προσωρινα στο μικρο για να κανεις γενικη καθαριοτητα στο μονιμο κλουβι ή ακομη κ να μεταφερεις ενα πουλακι στο γιατρο 😉
Πολλοι ξεκινησαμε με ενα μονο κ τωρα δε θελεις να ξερεις ποσα εχουμε! 😛
 
Εντάξει. Πήρα και δεύτερο Lovebird και αναγκαστικά και ένα μικρό κλουβι.
Ο Chilli μου βρήκε παρέα. Την Lilly .
Ελπίζω να είναι θηλυκό.
Μέχρι τωρα καλά τα πάνε. Το ένα τρίβει την μούρη του άλλου. Ούτε εγώ δεν έκανα έτσι στα μεγάλα ντουζένια του έρωτά μου. Ή απλώς ξύνονται μεταξύ τους.
 
Φίλε Χρήστο, καραντίνα δεν είπαμε; Να τρίψουν τις μούρες του σε κανα μήνα!
Αν έχει κάτι η Lilly και κολλήσει τον Chilly;
 
φιλε χρηστο, αν διαβασεσ καλα το αρθρο τησ anatoly θα ειδεσ οτι ακομα και αν το παρουμε υγιεσ απο το στρεσ που θα παθει θα πεσει το ανοσοποιητικο του και ειναι πολυ πιθανο ναρρωστησει. Και γω εκανα το λαθοσ και απ τη χαρα μου τα βαλα αμεσωσ μαζι,υστερα απο2μερεσ ομωσ προσεξα οτι το θηλυκο(επισησ λιλη!) εκανε υγρεσ κουτσουλιεσ, φοβηθηκα οτι ειναι αρρωστο και τελικα τωρα εκ των υστερων τηρω την καραντινα.σε καταλαβαινω γιατι και γω ημουν ανυπομονη, κριμα δεν ειναι ομωσ να παθουν κατι. Ασε που και ο τσιλι μπορει να κολλησει κατι τη λιλη, δεν ξερεισ..
υ. Γ τι εννοεισ οτι ηταν σε καραντινα;το ειχε μονο του; Γιατι συνηθωσ ετσι κανουν στα αρρωστα πουλια..
 
Back
Top