Γενικά Αγρίεψε ξαφνικά κοκατίλ τριών ετών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης falkonis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

falkonis

PB Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2014
Μηνύματα
239
Πόλη
Νέα Ιωνία
Ξαφνικά και χωρίς λόγο ο παπαγάλος, κοκατιλ ηλικίας 3 ετών, αγρίεψε και ενώ θέλει να κάθετε συνεχώς πάνω μου όταν του ζητώ να ανέβει στο χέρι μου δαγκώνει πολύ δυνατά μέχρι που με μάτωσε.

Σιγά σιγά όταν καταφέρνω να ανέβει στο χέρι και μόλις του πω ''σπίτι'' εντολή που πηδούσε από το χέρι μου στο κλουβί τώρα πετάει μακριά.

Καμιά άποψη; Τι μπορώ να κάνω;
 
Πολυ πιθανο να ειναι σε φαση αναπαραγωγης το πουλακι! Γινονται λιγο πιο επιθετικα και κτητικα οταν θελουν να αναπαραχθουν! Εκτος αν αλλαζει φτερωμα δλδ περναει πτερορροια που και σε αυτη τη περιπτωση μπορει να δουμε αλλαγη στη συμπεριφορα του πουλιου! Αυτο που θα βοηθησει και στις δυο περιπτωσεις ειναι το μπανακι! Στη πρωτη περιπτωση καλο θα ηταν να αλλαξεις τη διαρυθμιση του κλουβιου και να αποφυγεις τα πολλα χαδια μεχρι να ηρεμησει. Στη δευτερη περιπτωση περα απο το μπανακι ενισχυσε τη διατροφη του με φρουτα και λαχανικα που περιερχουν βιταμινες!
 
Ο δικός μου δεν είναι κοκατίλ , αλλά φαντάζομαι η φάση ειναι ίδια. Οταν μπήκε σε φάση αναπαραγωγικής ωριμότητας, και σε συνδυασμό με την πτερρόροια που περναγε τότε, αγρίεψε αρκετά. Προφανώς περνανε την εφηβεία όπως κι εμείς, οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο. Συνέχισε να είσαι όπως πριν μαζί του και ακόμα πιο τρυφερός και υπομονετικός, τώρα είναι που το έχει ανάγκη.
 
ΠΟΛΎ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ. Κυκλοφορεί έρχεται επάνω μου όταν πάει να τσιμπήσει σταματάει με την εντολή ''μη''
Να δω όταν έρθει η ώρα να τον βάλω στο κλουβί τι θα γίνει.
 
Μήπως να τον αφήσεις να πεινάσει και να του βάλεις τροφή μέσα στο κλουβι;
Γιεα σου Γιάννη χρόνια πολλά
Οχι ευτυχώς μπαίνει, αλλά τον έχω στο γραφείο αν δεν μπει μέσα και μείνει μόνος θα φάει όλα τα χαρτιά χα χα χα
 
Back
Top