Ασθένειες Αγωγη αρρωστου μπατζι

nikolaos.kyr

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2014
Μηνύματα
6
Καλησπερα, απο χθες ο μικρος κοιμαται πολυ, φταρνιζεται και ειναι φουσκομενος. Τον εχω πεντε χρονια και οποτε αλλαζει ο καιρος αδιαθετει. Του δινω aviomycin και προβιοτικο στο νερο επισης αγορασα μια βιταμινα combex v multivitamin και δεν ξερω αν την βαλω και αυτην στο νερο θα ειναι too much? Βλεπετε δεν την εχω ξαναχρησιμοποιησει και δεν την ξερω. Η διατροφη του ειναι σποροι του εμποριου, μαρουλι, μηλο, αγγουρι, κοκαλο σουπιας και η γνωστη πετρα. Επισης, ο τυπος στο πετσοπ μου ειπε μια σταγονα στην ποτιστρα για μια μερα και επαναληψη μετα απο δεκα μερες, ομως στο φυλλαδιο οδηγιων λεει 2 με 3 σταγονες. Εγω πως να την δωσω; Και επισης αν χρειαστει να του δωσω την aviomycin στο στομα πως το κάνω; Δινω απευθειας 2 σταγονες αντιβιοση ή την κανω διαλυμα με νερο; Ευχαριστω προκαταβολικα.
 
Γεια σου Νίκο, καλώς ήρθες και ελπίζω να είναι περαστικά για το πουλάκι σου!
Aviomycin του δίνεις τακτικά; Επίσης τι τροφή του δίνεις; Χύμα, συσκευασμένη, τι μάρκα;
Διάβασε την δοσολογία και τους τρόπους χορήγησης του φαρμάκου σου εδώ Aviomycine Tafarm.
Εφόσον το βλέπεις αρκετά άρρωστο και ίσως δεν πίνει νερό, δώσε εσύ από το διάλυμα στο στόμα του πουλιού με κάποιο σταγονόμετρο ή σύριγγα που θα έχεις αφαιρέσει φυσικά την βελόνα.
Πάντως χρειάζεται θεραπεία τουλάχιστον 5 μέρες όπως θα διαβάσεις. Τις βιταμίνες θα δώσεις αφού ολοκληρωθεί η αντιβίωση.
Ό,τι άλλο χρειαστείς ρώτησε, μακάρι να γνωρίζουμε να βοηθήσουμε. Περαστικά !
 
Γεια σου Μαρια,
Η τροφη ειναι συσκευασμενη, Pet natura λεγετε και ειναι μιξ. Τωρα οσον αφορα την αντιβιοση του δινω 5 σταγονες στην ποτιστρα των 100 ml, οποτε αλλαζει ο καιρος (δηλαδη 3 φορες τον χρονο) αρρωσταινει το αγορι. Παντως ηδη φαινεται καλυτερα ο πιτσιρικος, σε καθε περιπτωση θα συνεχισω μεχρι να κλεισει το πενταημερο οπως ειπες.

Σε ευχαριστω.
 
Back
Top