Φροντίδα Αγόρασα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό κοκατίλ αλλά είναι πολύ άγρια

Εγγραφή
13 Ιαν 2021
Μηνύματα
8
Πόλη
Κοπανός
Γειά σας την παραμονή των Χριστουγέννων αγόρασα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό κοκατιλ και μέχρι σήμερα είναι πολύ άγρια. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να είναι ήρεμα; επίσης έβαλα το αρσενικό κοκατιλ σε ένα μικρό κλουβί για να μπορέσω να το εκπαιδεύσω Αλλά ο μπαμπάς μου το έπιασε και το ξανά έβαλε στο μεγάλο μαζί με το ζευγάρι του και μου είπε ότι δεν μπορώ να το εκπαιδεύσω. Μπορείτε να μου πείτε πως να τα εκπαιδεύσω με έναν ευχάριστο και εύκολο τρόπο; ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας το εκτιμώ.

Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε τι να προσέξω για να μην πεθάνουν τα κοκατιλακια μου
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δε κανει να τα πιανεις αν δε θελουν εκτος και αν ειναι αναγκη. Θελει υπομονη και πολυ χρονο. Καλυτερα ειναι να τα εχεις χωρια αλλα αν δε σε βολευει δε πειραζει. Εσυ να τα φροντιζεις καλα και μερα με τη μερα θα σε εμπιστευονται περισοτερο. Τα ποιο συμαντικα ειναι καθαρος αερας, διατροφη, φυσικη κατασταση, ψυχολογια.
 
Αλλά ο μπαμπάς μου το έπιασε και το ξανά έβαλε στο μεγάλο μαζί με το ζευγάρι του
Πολύ καλά έκανε.
Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για να είναι ήρεμα
Για αρχή να γνωρίζεις ότι προς το παρόν δεν πρέπει να τα αφήσεις να βγουν εκτός κλουβιού.
Το πρώτο που πρέπει να καταφέρεις είναι να πλησιάζεις το κλουβί χωρίς να τρομάζουν, για να το πετύχεις θα κάθεσαι κοντά στο κλουβί θα τους μιλάς χαμηλόφωνα και ήρεμα.
Το δεύτερο βήμα είναι να τους προσφέρεις τροφή, συνήθως τσαμπί κεχρί, έξω από το κλουβί.
Όταν αρχίσουν να ανταποκρίνονται θα κάνεις το ίδιο ανοίγοντας την πόρτα του κλουβιού και βάζοντας μέσα το χέρι με την τροφή, κρατώντας το χέρι σου σταθερό θα περιμένεις αυτά να έρθουν στο χέρι σου για να φάνε.
Το επόμενο βήμα είναι να αφήσεις την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή και να τοποθετήσεις μια πατήθρα εξωτερικά για να τα διευκολύνεις να βγουν μόνα τους.
Ο χώρος πρέπει να είναι ασφαλής (διάβασε τα ανάλογα άρθρα), θα τα κάνεις να έρχονται κοντά σου προσφέροντας λιχουδιές και όταν μάθουν να έρχονται στο χέρι σου θα μπορείς να τα βάζεις στο κλουβί τους, ίσως να μπαίνουνε και μόνα τους για να φάνε.
Η εξημέρωση και η εκπαίδευση είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και καλό είναι να διατηρείς ένα σταθερό πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τις δικές σου προσπάθειες αλλά σε μεγάλο βαθμό και από τον χαρακτήρα των πουλιών.
Με υπομονή και επιμονή όλα μπορούν να γίνουν.
Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε τι να προσέξω
Επώνυμη συσκευασμένη τροφή, βραστό αυγό (12-15 λεπτά βράσιμο) 1 φορά την εβδομάδα, λαχανικά (τακτικά) και φρούτα (αραιά), καθαριότητα στο κλουβί και τις πατήθρες και επαφή με το φως του ήλιου πάντα με επίβλεψη (γιατί κυκλοφοράνε και αρπακτικά).

p.s. Προσοχή σε πόρτες και παράθυρα, τα κοκατίλ πιστεύω ότι είναι οι πρωταθλητές του Pet Birds στις αποδράσεις
 
Ποιά είναι η γνώμη σου για ένα κοκατιλάκι 6 χρονων; Υπάρχει ελπίδα εξημέρωσης;
Πιστεύω πως ναι, αφιερώνοντας χρόνο και με πολύ υπομονή γίνεται, ίσως να μην φτάσεις στα σημεία εξημέρωσης που βλέπουμε σε κάποια βίντεο αλλά σίγουρα μπορείς να φτάσεις σε ένα καλό σημείο εμπιστοσύνης και επικοινωνίας.
 
Αλλά ο μπαμπάς μου το έπιασε και το ξανά έβαλε στο μεγάλο μαζί με το ζευγάρι του και μου είπε ότι δεν μπορώ να το εκπαιδεύσω.
Τι ακριβως εννοουσε ο μπαμπας σου,γιατι δεν θα μπορουσες να το εκπαιδευσεις?
 
@Tony Forpus εννοώ ότι έβαλα το κοκατιλ σε ένα μικρό κλουβί για να μην μπορεί να πετάει τρομαγμένο και να κάθετε για να το εκπαιδεύσω Αλλά ο μπαμπάς μου το έπιασε και το ξανά έβαλε στο μεγάλο γτ μου είπε ότι θα πεθάνει και επίσης μου είπε ότι δεν μπορώ να τα εκπαιδεύσω γτ δαγκώνει
[automerge]1610719508[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ αδερφέ μου ειλικρινά σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που αφιερωσες για να με βοηθήσεις. Θα κάνω ακριβώς ότι μου είπες και εδώ κατάλαβα ότι έπεσα στο σωστό σαιτ. Καλή σου μέρα
[automerge]1610719693[/automerge]
@Μπαιρακταρης τασος καθε μέρα το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τα βαλω τροφή και νερό. Επίσης μου ήρθε σήμερα ένα παιχνίδι που παρήγγειλα και εκτός αυτού αφιερώνω λίγο χρόνο και κάθομαι και τα μιλάω.Το θυληκο είναι πιο κοινωνικό από το αρσενικό
[automerge]1610719868[/automerge]
@sarpijk Εγώ αδερφέ ένα ήθελα το ξέρω ότι είναι πιο εύκολο Αλλά το μικρό μου αδερφάκι ξέρεις. Επίσης ήταν δώρο Χριστουγέννων από τον μπαμπά μου γτ με έβλεπε που όλη μέρα κοιτούσα κοκατιλ στον υπολογιστή
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top