Ασθένειες Αγόρασα δεύτερο μπάτζι και το πρώτο κάθεται φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Masimo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Masimo

PB New Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2021
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αγόρασα ενα budgie (μπλε) και μετα απο 4 μερες πηρα αλλο ενα (Τιρκουαζ) να εχει παρεα. Βλεπω οτι απ τη στιγμή που μπηκε κ το δεύτερο στο κλουβί, ο πρωτος το κυνηγάει κ κράζει συγχρόνως. Το καινουριο ειναι πααρα πολυ ημερο.Επισης ο πρωτος παραμένει φουσκωμένος. (Δεν ειμαι σιγουρη ακομα για το φυλο.Ειναι μικρο).Τρωει, πίνει νερο, πετάει στο σπιτι μια χαρα. Ξερει κανεις αν φταιει ο συγκάτοικος του ή κατι αλλο;
Συνημμένα
 

Συνημμένα

  • IMG_20210906_175123.webp
    IMG_20210906_175123.webp
    154,3 KB · Προβολές: 13
Καλησπέρα, να τα χαίρεσαι !
ο πρωτος το κυνηγάει κ κράζει συγχρόνως.
Βιάστηκες να τα βάλεις μαζί, ο πρώτος θεωρεί το 2ο εισβολέα στον χώρο του και για αυτό του συμπεριφέρεται έτσι.
Αν έχεις 2ο κλουβί τοποθέτησε το 2ο σε αυτό.
Αν τα αγόρασες από διαφορετικά pet shop καλό θα είναι να παραμείνουν σε απόσταση (καραντίνα) για 30 ημέρες μέχρι να διαπιστώσεις ότι είναι καλά στην υγεία τους.
Όταν λήξει η καραντίνα φέρνουμε τα κλουβιά κοντά για να γνωριστούν τα πουλιά και μετά από μερικές ημέρες τα βάζουμε στο ίδιο κλουβί.
, ο πρωτος το κυνηγάει κ κράζει συγχρόνως
Αν δεν έχεις 2ο κλουβί και οι τσακωμοί είναι ήπιοι και το νέο πουλί τρέφεται σωστά παρά τα κυνηγητά του ''παλιού'' άφησε τα μαζί και θα τα βρούνε, θα συνηθίσει το ένα το άλλο.
 
Τα πηρα απ το ιδιο pet shop και δεν εχω δευτερο κλουβί. Θα δω κ τις επόμενες μερες πως θα ειναι. Ευχαριστώ πολυ
 
@Masimo να τα χαίρεσαι και τα δύο.
Αυτό που ήθελα να σου πω είναι ότι εφόσον τα πουλάκια τα έχεις λίγες ημέρες, δεν χρειάζεται να τα έχεις ούτε κοντά στο καναρίνι ή σε οποιοδήποτε άλλο πουλάκι έχεις, και φυσικά πρόσεξε μην μπερδέψεις τα σκεύη του ενός πουλιού (καναρίνι) με των άλλων, για λόγους ασφάλειας για όσο τα έχεις σε καραντίνα τουλάχιστον.
 
@ianos ευχαριστώ πολυ! Δε τα εχω κοντά στο καναρίνι αλλα ουτε σε καραντινα. Στη φωτο τα χω ελευθερα στο σπιτι κ τους αρεσει να κάθονται στου καναρινιου το κλουβί. Το δικο τους ειναι αρκετα μεγαλύτερο κ βρισκεται πιο μακριά. Επισης εχει ο καθενας τα δικα του σκεύη, δε τα μπερδεύω.
 
Μπορούμε να δούμε σε φωτογραφία ή ακόμη καλύτρερα σε βίντεο, τι εννοείς φουσκωμένο? Στη φωτογραφία φαίνεται να τα έχουν βρει. Ποια ώρα κυνηγιούνται? Οι διαμάχες έχουν να κάνουν με τη κάποια συγκεκριμένη πατήθρα, ταίστρα ή κάτι άλλο που έχεις εντοπίσει? Μπορούμε να δούμε φωτο το κλουβί τους?

Η καραντίνα δεν κρατήθηκε για να προφυλάξεις το καναρίνι μιας και αυτά προήλθαν απο το ίδιο μαγαζί. Εαν κάποιο κουβαλάει κάποια ασθένεια χωρίς να νοσεί μπορεί να την έχει ήδη μεταδόσει στο καναρίνι σου. Γι'αυτό είναι απαραίτητη η καραντίνα σε τελείως άλλον χώρο αν υπάρχει ήδη πουλί στο σπίτι.
 
@Φοίβος οκ θα βαλω βίντεο κ φωτος πιο μετα γιατι τωρα κοιμούνται. Το καναρίνι μου ειναι μια χαρα. Απ οτι πρόσεξα το παλιο μπατζι κυνηγάει το καινουριο γενικώς οπου κάτσει το διώχνει σπρώχνοντας το κ οταν παει να φαει μπαινει μπροστα του κ τρωει αυτος. Οχι συνεχεια κ οχι ολη τη μερα. Εν τω μεταξυ καθε μερα τα βαζω φρούτα και λαχανικά κ με σπόρους ανακατεμένα αλλα δε τ αγγίζουν. Η κοπελα απ το Pet shop μου πε για αρχη να δινω σπόρους. Περνάω πολλες ωρες μαζι τους κ παρατηρώ οτι δε τρωνε φρούτα κ λαχανικά. Θα σκασω! Ευχαριστώ πολυ για την ενημερωση. Το μεσημεράκι θα βαλω βιντεο
 
@Φοίβος αυτο εννοω φουσκωμένο. Δεν ειναι;
[automerge]1630995693[/automerge]
@Φοίβος συγνωμη, για τον μπλε μιλαω, δε διευκρίνισα!
[automerge]1630996318[/automerge]
@Φοίβος πριν ερθει το δευτερο μπατζι κ μετα. Οταν τρωει ομως ξεφουσκωνει. Και ορεξη εχει και πετάει και τρωει αλλα μονο αυτο που φουσκώνει. Καπου διαβασα οτι το κανουν για να δείξουν οτι ειναι δικο τους το μερος αυτό.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210907_081549.webp
    IMG_20210907_081549.webp
    43,9 KB · Προβολές: 13
  • PCIMG_2021-09-07_08-27-00.webp
    PCIMG_2021-09-07_08-27-00.webp
    52,9 KB · Προβολές: 12
Τελευταία επεξεργασία:
Υπαρχουν στιγμες μεσα στη μερα τους που ειναι πιο φουσκωμενα. Θα πρεπει να το παρατηρησεις να δεις αν ειναι μονιμα ετσι η αν το πετυχες σε καποια στιγμη που ισως να ειχε φουσκωσει για να φτιαξει τα φτερα του. Ενδεικτικα οταν καποιο ειναι αρρωστο και φουσκωμενο ειναι καπως ετσι . Προφανως και δεν ειναι ο κανονας αυτο που σου λεω απλα στο αναφερω για να εχεις μια ιδεα.

green_budgie_fluffed_up.jpg
 
@HxC ααα οχι δεν ειναι συνεχώς. Ουτε δειχνει άρρωστος. Ειναι αρκετα κινητικοςκαι τρωει. Ισως ειναι αρχη ακομα. Θα δω τις επομενες μερες. Αν κ σημερα βλεπω τα πανε καλυτερα..ευχαριστώ πολυ
 
Back
Top