Γενικά Αγόρασα χθες ένα παπαγάλο Ring neck

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lorenco
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lorenco

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουν 2023
Μηνύματα
4
Καλημέρα στην ομάδα αγόρασα εχθές ένα παπαγάλο ριng νεck Θέλω να ρωτήσω αυτά τα πουλιά έχουν δακτυλίδης στο πόδι του ή το βάζεις εσύ και από χθες ο παπαγάλος έχει γαντζωθεί σε μία γωνιά και ούτε τρώει ούτε πίνει είναι λογικό αυτό ευχαριστώ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Θέλω να ρωτήσω αυτά τα πουλιά έχουν δακτυλίδης στο πόδι του ή το βάζεις εσύ
Έχουν ή δεν έχουν δαχτυλίδι στο πόδι. Εξαρτάται...αλλά το νόημα του δαχτυλιδιού είναι να αποδεικνύει ότι το πουλί είναι εκτροφής και επομένως ένα σωστό δαχτυλίδι είναι ένα μεταλλικό κλειστό δαχτυλίδι, στο οποίο πάνω είναι τυπωμένοι χαρακτήρες, ώστε να προκύπτει η προέλευση του πτηνού (κωδικός εκτροφέα), η χρονιά της γέννησής του, επομένως και η ηλικία του. Το εν λόγω δαχτυλίδι, όπως σου είπα είναι κλειστό μεταλλικό, και δεν ανοίγει αλλά αν πρέπει να αφαιρεθεί, κόβεται. Κι αυτό διότι μπαίνει στο πόδι του νεοσσού, όταν αυτός είναι λίγων ημερών (τότε δλδ που χωράει να μπει) και έπειτα δεν μπορεί να βγει από μόνο του, εφόσον το πόδι του πουλιού έχει μεγαλώσει.
από χθες ο παπαγάλος έχει γαντζωθεί σε μία γωνιά και ούτε τρώει ούτε πίνει είναι λογικό αυτό
Ναι, είναι αναμενόμενο διότι απλά νιώθει άβολα και φοβισμένο στο νέο του περιβάλλον. Εσύ καλό θα ήταν να το αφήσεις μόνο του για λίγες ημέρες, ώστε να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση και τον χώρο του. Επομένως καλό είναι τις πρώτες ημέρες το περιβάλλον του να είναι ήρεμο και ήσυχο κι εσύ να πηγαίνεις κοντά στο κλουβί, μόνο όταν θα πρέπει να φροντίσεις για το φαγητό και το νερό του πουλιού. Σιγά - σιγά θα φάει και θα πιει νερό.
Καλό θα ήταν να ανέβαζες φωτογραφία από το κλουβί του, ώστε να φαίνεται καθαρά η εσωτερική του διάταξη, να μας γράψεις τις διαστάσεις του κλουβιού ώστε να δούμε αν είναι κατάλληλο για το είδος, και να ανεβάσεις επίσης μια φωτογραφία του κλουβιού στην οποία να φαίνεται και ο πέριξ αυτού χώρος. Επίσης όσο γίνεται δημιούργησε τις συνθήκες εκείνες που θα του προσφέρουν ανεμπόδιστο νυχτερινό ύπνο (για όσο διαρκεί η νύχτα για την εποχή).
Από κατάστημα το πήρες; Είχε κι άλλα πουλιά του είδους του εκεί; Ποια η ηλικία του; Σου είπαν αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό;
 
@ianos Καλημέρα Ναι από κατάστημα το πήρα μου είπαν ότι είναι από εκτροφέα αλλά δεν είχε κάποιον δαχτυλίδι στο πόδι του και μου είπαν ότι έχει γεννηθεί το Φεβρουάριο δεν ήξεραν τι είναι Αρσενικό ή θηλυκό Τι να πω δεν ξέρω
[automerge]1685765157[/automerge]
@lorenco
 
Τελευταία επεξεργασία:
κατάστημα το πήρα μου είπαν ότι είναι από εκτροφέα αλλά δεν είχε κάποιον δαχτυλίδι στο πόδι του και μου είπαν ότι έχει γεννηθεί το Φεβρουάριο
Χωρίς δαχτυλίδι δεν έχει και μεγάλη σημασία τι είπαν. Ένα δαχτυλίδι αναγράφει τουλάχιστον την χρονολογία γέννησης ενώ τα δαχτυλίδια των συλλόγων γράφουν και τον κωδικό του εκτροφέα.
 
έχει γεννηθεί το Φεβρουάριο δεν ήξεραν τι είναι Αρσενικό ή θηλυκό
Τα Ringneck ανήκουν στα είδη παπαγάλων που λέγονται δυμορφικά, δηλαδή υπάρχουν διαφορές στα δύο γένη που όμως αρχίζουν να είναι ευδιάκριτες μετά τους 18 μήνες και δεν ολοκληρώνονται πριν να ωριμάσουν αναπαραγωγικά.
Τα δύο φύλλα πριν την ενηλικίωση δεν έχουν αισθητές διαφορές.
Τα αρσενικά ringneck εμφανίζουν ένα δακτύλιο στο φτέρωμα του λαιμού σε έντονο μαύρο, ροζ, μπλε και τυρκουάζ χρώμα ενώ στα θηλυκά αν και δεν είναι ευδιάκριτο, αν τα παρατηρήσει κανείς με προσοχή θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός αχνού σε χρωματισμό δαχτυλίδι, παρόμοιο με τα χρώματα του φτερώματος.
Δες και τα παρακάτω άρθρα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος, και την φροντίδα τους γενικότερα.
 
καλημερα @lorenco

Εδω αναφερεις οτι δεν εχεις ιδιαιτερη εμπειρια.
Δεν εχεις καθολου εμπειρια απο παπαγαλους ή εντελως απο pet birds?
εχεις μελετησει καθολου το ειδος πριν την αγορα ? για αναγκες διατροφης διαμονης παιχνιδιων συμπεριφορας κλπ
Εχεις καποιες προσδοκιες και αναμενομενες συμπεριφορες εκ μερους του? πως κατεληξες σε αυτο το ειδος?

Αν θελεις απαντας δεν εισαι υποχρεωμενος σε καμια περιπτωση.Απλα τυχον απαντησεις θα κατευθυνουν την κουβεντα σωστοτερα.
Πχ αν καθεται σε μια γωνια φοβισμενος και πας να βαλεις το οποιο σκευος στο κλουβι με το χερι σου μαλλον θα στρεσσαριστεις εσυ απο την δικη του στρεσσαρισμενη αντιδραση και δεν θα καταληξει πιθανοτατα καλα η προσπαθεια.
Πληροφοριες για την τροφη που σου δωθηκε/πουληθηκε απο το pet shop να του δινεις και το κλουβι που ειναι τωρα (διαστασεις και διαταξη εσωτερικα ) βοηθανε να δεις αν ειναι τυπικα οκ ή θα σου βγαλουν προβλημα στο επομενο διαστημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top