Αναπαραγωγή Αδιαφορία για φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα σε όλους! Έχω καιρό να γράψω στο φόρουμ. Εδώ κ 2 περίπου χρόνια έχω 2 μπατζι ζευγάρι την Πετρούλα κ τον φιρφιρικο. Ενώ κατά καιρούς έβλεπα διάθεση για ζευγάρωμα δεν έβαλα ποτέ φωλιά ούτε είχαν κάνει ποτέ αυγό. Χθες όμως το πρωί βρήκα ένα αυγό στη σχάρα κ αφού έβαλα την φωλιά το τοποθέτησα μέσα. Από τότε δεν έχουν ενδιαφερθεί για την φωλιά. Το ξέρω ότι είναι νωρίς κ έπρεπε να την είχα ήδη έτοιμη για να γεννήσει μέσα. Δεν πίστευα ωστόσο ότι θα κάνουν αυγό. Τα πουλάκια όλο τον χρόνο έχουν συσκευασμένη τροφή κ λαχανικά κ σουπιοκοκαλο. Απλά αυγό έβαζα μια φορά στις 15 μέρες. Υγρό ασβέστιο είχα ένα άθικτο για ώρα ανάγκης αλλά έχει λήξει κ θα μπορέσω να πάρω αύριο ή μεθαύριο καινούριο..
 
Δυστυχώς θέλουν το χρόνο τους για να περιεργαστούν, να αποδεχτούν και να εξοικειωθούν με τη φωλιά. Το πιο πιθανό είναι να κάνει και τα υπόπλοιπα αυγά εκτός φωλιάς και να μη μπει στη διαδικασία να κλωσσήσει. Μόλις πάρεις ασβέστιο ξεκίνα τη χορηγία του στην δοσολογία που αναγράφει η συσκυασία.
 
Κρίμα κι εγώ έλεγα μήπως σωθούν τα επόμενα αυγά. Θα της δίνω ασβέστιο και θα σας κρατώ ενήμερους. Πόσα αυγά να περιμένω ακόμα;
 
Δε ξερουμε πως θα αντιδρασουν τα πουλια, μπορει να μπουν, μπορει και να μη μπουν! Δε πορεις να κανεις κατι αλλο για να μπουν στη φωλια! Αστα και το βλεπεις!
 
Τελικά τα πουλάκια δεν έκαναν άλλο αυγό μετά το πρώτο της Τρίτης. Άρχισα το ασβέστιο την Πέμπτη κ δίνω κάθε μέρα μέχρι σήμερα. Να το συνεχίσω; Η αδιαφορία για την φωλιά συνεχίζεται..
 
Άρχισα το ασβέστιο την Πέμπτη κ δίνω κάθε μέρα μέχρι σήμερα. Να το συνεχίσω;
Όχι... Δεν χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο στον οργανισμό του πουλιού.
 
Back
Top