Διατροφή Αιθέρια έλαια στην διατροφή των καναρινιών

Γιαννης17

Farm & Exotic Birds Expert
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
2.994
Πόλη
Αγρίνιο
Έχω βρει σε φαρμακεία αιθέρια έλαια από ενδιαφέροντα βότανα όπως η άγρια αγκινάρα, το γαιδουράγκαθο, πικραλίδα κ. Α. Εννοείται πως είναι για ανθρώπινη χρήση. Εγώ μπορώ να τα χορήγησω μέσω της ποτίστρας στα πουλιά μου; έχουν την ίδια δράση με το τσάι βοτάνων;
Έχω σπόρους από αυτά που ανέφερα αλλά και αποξυραμένα φύλλα. Με ενδιαφέρει όμως να χορηγώ και μερικές σταγόνες όπως κάνω και με το μηλόξυδο.
Οι απαντήσεις σας θα φανούν πολύτιμες, ευχαριστώ!
 
Δυσκολα θα βρεις ασφαλεις πληροφοριες για την χρηση των αιθεριων ελαιων για τα πτηνα Γιαννη και εννοω απο την αποψη συχνοτητας και ποσοτητας.
Ενδιαφερον θεμα!
 
Ναι εννοώ και βάμματα. Δεν είναι το ίδιο με τα έλαια;
Χτες που έψαξα πληροφορίες για την παρασκευή τους είδα πως τα αφήνουν μέσα σε οινόπνευμα για αρκετές μέρες και μετά παίρνουν το υγρό τους. Οπότε ναι δεν θα τα χρησιμοποιήσω. Κρίμα γιατί ήταν πολλά τα βότανα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
 
Είναι και τα εκχυλίσματα βοτάνων. Από τα λίγα που θυμάμαι βάζουν βότανα (νομίζω και αποξηραμένα χρησιμοποιούνται) σε νερό ή φυτικό λάδι και το αφήνουν για κάποιες μέρες σε κλειστό βάζο, να απελευθερωθούν τα έλαια των βοτάνων και μετά το στραγγίζουν και κρατάει για κάποιο διάστημα. Πιο πολύ χρησιμοποιούνται στην παρασκευή καλλυντικών αλλά υπάρχουν κάποια που είναι βρώσιμα. Ίσως κάτι τέτοιο να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε ζώα/πουλιά;
 
Back
Top