Ασθένειες Αιμα στα φτερα Budgie

iliastsa1987

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2013
Μηνύματα
3
παιδια. χρειαζομαι τη βοηθεια σας για παπαγαλακι μου. εχει τραυμα με αιμα απο μεσα το φτερα του. Δεν ξερω απο που εγινε ατυχημα. Φανταζομαι οτι εβγαλε μονος του για φτερα ή εξαιτια του καναρινι για τσακωμα να του τραβηξε το φτερα η να του δαγκωσει.. ή καπου χτυπησε το δωματιο αλλα τα αιμα του ηταν στο πατωμα. ακομα δεν εβρισκα για ερευνα μου απο τι αιτια... Το παπαγαλακι μου ειναι φυσιολογικο απλα εχει στεγνωσει το αιμα απο πισω φτερα του και ειναι ησυχο, τρωει φυσιολογικο. τι πρεπει να κανω για να το φροντιζω; λες να παω στο πτηνιατρειο; αλλα δεν εχω πολλα λεφτα να τον πληρωνω πανακριβα τιμης για εκμεταλευση του... αν δεν υπαρχει αλλο τροπο να το φροντιζω και θα βρω τροπο με τα λεφτα να τον πληρωσω. εχετε καποιες γνωμεις σας;
σας παρακαλω παρα πολυ να απαντατε. σας ευχαριστω πολυ
 
Δώσε μας λίγες περισσότερες πληροφορίες... Τι ώρα έγινε το περιστατικό; Πώς είναι τώρα το πουλάκι, είναι ευδιάθετο η έχει αλλάξει η συμπεριφορά του; Το έχεις ελεύθερο στο δωμάτιο; Έχει πετάξει από την ώρα που τραυματίστηκε;
 
Δεν κατάλαβα καλά... έχεις παπαγαλάκι με καναρίνι μαζί; Αν ναι, να τα χωρίσεις άμεσα! Δεν συμβιώνουν μεταξύ τους!

Αν υπάρχει ακόμα αίμα πρέπει να σταματήσει άμεσα η αιμορραγία για να μην εξασθενίσει το πουλί. Βάλε καλαμποκάλευρο επάνω στη πληγή. Θα σταματήσει αμέσως η αιμορραγία, είναι αιμοστατικό πολύ καλό!
Κοίταξε προσεκτικά αν έχει σπάσει φτερό στη βάση του στο καλάμι, αν ΝΑΙ, θα πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά !
 
δεν ειδα που χτυπησε. σημερα το πρωι ηρθε η μαμα μου απο τη ανησυχια της οτι υπαρχει αιμα το πατωμα. Πηγα να παραταρησω τα πουλακια. Βασικα δεν ειναι μαζι σε ενα κλουβι. εχουμε 2 κλουβια. Οταν νυχτωσει και τα βαζουμε μεσα να τα ελευθερωσει το δωματιο και τη μερα να τα κλειδωσουμε να βαζουμε εξω μπαλκονι. ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Πηγα να τα παραταρησω τα πουλακια σε ποιο εχει αιμα. μετα μολις ειδα οτι υπαρχει αιμα του Budgie στο ραμφος. σκεφτηκα αν ξερασε. αλλα τελικα βρηκα οτι ηταν φτερο του απλα το ξυσησε. ειχε αιμα με λιγα υγρα. αργοτερα τωρα εχει στεγνωσει και γινει σκληρα αιμα. Βασικα το φτερο του λιγο απομακρυνσει το στηθος του απ οτι καταλαβαινω οτι δεν θελει να ακουμπαει ή κατι αλλο. μπορει να πεταει κανονικα αλλα δεν ξερω αν ειναι σπασμενο. απλα φαινεται λιγο στραβο το φτερο πως πεταει κανονικα.
 
Αν μπορείς βάλε μας μια φωτογραφία να δούμε τη συμβαίνει! Ισως το παπαγαλάκι από στρες να μαδάει το φτέρωμα του! Αν δεν έχεις διάφορα παιχνίδια μέσα καλό θα ήταν να προσθέσεις μερικά για να ασχολείται!
 
δεν μπορω να ανεβαινω τις φωτογραφιες. επειδη γραφει οτι ειναι μεγαλυτερες φωτογραφιες. Ποιο ειναι διαστασεις και kb?

δεν φαινεται το αιμα. αλλα φαινεται λιγο αριστερο στραβο φτερο που δεν ειναι ιδια σταυρωμενα φτερα

ειχα παιχνιδια. αλλα δεν τα χρησιμοποιησε καθολου, ουτε μπανιερα, ουτε κουνια, ουτε κι αλλα οτι αγορασα για παιχνιδια.
 

Συνημμένα

  • .webp
    .webp
    59,3 KB · Προβολές: 121
  • WP_20131222_0071.webp
    WP_20131222_0071.webp
    58 KB · Προβολές: 114
  • WP_20131222_0091.webp
    WP_20131222_0091.webp
    70,1 KB · Προβολές: 118
Από τη στιγμή που δεν έχει αιμορραγία, άφησε το όπως είναι απόψε. Το πρωί βάλε το κλουβί σε ένα ήσυχο μέρος και να το παρατηρείς από απόσταση για να μην τρομάζει και χτύπιέται. Αν το φτερό δεν βελτιωθεί, θα πρέπει να το εξετάσεις και να προσπαθήσεις να καταλάβεις αν έσπασε.

Τα ξερά αίματα μην προσπαθήσεις να τα καθαρίσεις. Όταν γίνει καλύτερα, βάλε του να κάνει ένα μπάνιο. Απόψε είναι προτιμότερο να μην κάνεις τίποτα άλλο. Προσπάθησε μόνο να καταλάβεις πώς έγινε για να αποφύγεις την περίπτωση να ξανασυμβεί.
 
Πραγματικα δυσκολευτηκα πολυ να βγαλω νοημα κι ακομη δεν καταλαβα καλα τι εγινε και πως εγινε. Χρησιμοποιεις καποιον μεταφραστη για τα μηνυματα σου;
 
Back
Top