Ασθένειες Αιμα στις φτερουγες

Πόλη
Γλυφάδα
καλησπερα σε ολους... Μια απο τις καναρες μου εχει μπει σε πτερορροια, μαδαει πολυ, αλλα αυτο που μου κινησε την περιεργεια ειναι οτι ξινεται και δαγκωνει τις φτερουγες της, με αποτελεσμα να τις εχει ματωσει... Ειναι φυσιολογικο;
σημειωνω οτι δεν εχει ψειρες..

μπωρει λογο ζεστης να εχει ακαρεα, τα ακαρεα διμιουργουν διαφωρα συμπτωματα απο δυσπνια εως τρομερη φαγουρα, τα εχεις σε εσωτερικο χωρο;

νομιζω οτι επειδη απο εκει που αρχιζουν τα φτερα στην ριζα κρατα αιμα οταν τραβαει αυτη βιαια το φτερο βγαινει και αφηνει το αιμα που εχει μεσα αμα της εβαζες καθημερινα μπανιο και πολλες φορες την ημερα μπορει να ξεπερασει αυτο το προβλημα επισης βαλτην σε μεγαλο κλουβι για να πετα και να χανει πιο γρηγορα τα φτερα της.

Κανει 1 φορα τουλαχιστον την ημερα μπανιο... Και την εχω σε κλουβα για να μπορει να πεταει...υπαρχει περιπτωση μολυνσης;

ισως αμα ειναι σε βρωμικο περιβαλλον μπορει να παθει αλλα αμα ειναι στα καθαρα λιγο δυσκολο προσπαθησε να την εχει πολυ καθαρα.

Η γνωμη η δικη μου ειναι να την βαλεις σε ενα κλουβι σας την ζευγαρωστρα, βιταμινες στο νερο, βαζε και μπενταντιν στις πληγες εως να επουλοθουν και παρε και ενα ψεκαστηρι σαν του αζαχ και βαζε δροσερο νερακι και καντης 2-3 φορες την ημερα μερικα ψεκασματα, επισης θα σου ελεγα μην το βαλεις μαζι με αλλα πουλια γιατι υπαρχει κυνδηνος να υπαρχει κατι μεταδωτικο και να κοληση και τα αλλα, αστο λιγες μερες μεχρι να δης οτι παει καλα και μετα βαλτο σε ενα ποιο μεγαλο κλουβι για να πεταει και να γυμναζετε κιολας,το εχει αναγγει τωρα στην πτερωρια. Και επισης οχι σε ζεστη και ηλιο οι πληγες του δεν θα κλεισουν ποτε με τη ζεστη αλλα και με την φαγουρα που θα του προκαλει η ζεστη.. Προσοχη λοιπον στην μικρη σου φιλη...

καλησπερα σε ολους... Μια απο τις καναρες μου εχει μπει σε πτερορροια, μαδαει πολυ, αλλα αυτο που μου κινησε την περιεργεια ειναι οτι ξινεται και δαγκωνει τις φτερουγες της, με αποτελεσμα να τις εχει ματωσει... Ειναι φυσιολογικο;
σημειωνω οτι δεν εχει ψειρες..

Είναι η πρώτη πτερόρροιά της; ή είναι πουλί χρονιάρικο και
κάνει την κανονική ετήσια πτερόρροια.?

Είναι η πρώτη πτερόρροιά της; ή είναι πουλί χρονιάρικο και
κάνει την κανονική ετήσια πτερόρροια.?
Eιναι η πρωτη της πτερορροια, κατα πασα πιθανοτητα ειναι του 07 ειναι η πρωτη χρονια που περναμε καλοκαιρι μαζι..

- Εάν είναι γεννημένο το πουλάκι το 2007, αλλάζει πτέρωμα.
Ακόμη και τους "οδηγούς". Τα φτερά πτήσης και κατεύθυνσης.
Αρα, δικαιολογείται να υπάρχει ένας ιδιαίτερος ερεθισμός, ακόμη και λίγο αίμα
καμμιά φορά, στην προσπάθεια αφαίρεσης αυτών των φτερών. Συνήθως,
όταν το πουλάκι είναι μόνο του,το ξεπερνάει χωρίς κάποια βοήθεια.
Εκεί που χρειάζεται προσοχή είναι όταν είναι σε κλούβα,
και οι συγκάτοικοι είναι περίεργοι και επιθετικοί(φαινόμενο pica). Αν το έχεις λοιπόν μαζί με άλλα
πουλιά στην κλούβα, θα έλεγα για λίγο καιρό απλώς, να το απομακρύνεις.
Αυτά που κάνεις είναι αρκετά(συχνό μπάνιο,grit).

Back