Ασθένειες Αιμορραγία σε νύχι παπαγάλου

TeriAthens

PB Member
Εγγραφή
21 Μαρ 2008
Μηνύματα
184
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, έχω πανικοβληθεί, γιατί είδα οτι βγήκε το νύχι από το πίσω πόδι του παπαγάλου μου, δεν ξέρω πώς έγινε αυτό, αλλά χάνει πολύ αίμα, του έβαλα betadine, αλλά δεν σταματάει, τί να κάνω;
 
Ένας εμπειρικός τρόπος είναι να βάλεις καμένο σπίρτο στην πληγή για να σταματήσει το αίμα. Απο εκεί και μετά συνέχισε betadin ή κάποιο άλλο σκεύασμα για να μην μολυνθεί. Πώς έγινε και βγήκε το νύχι; Σκάλωσε κάπου;
 
ειλικρινά δεν ξέρω, το πιο πιθανό είναι να σκάλωσε κάπου, ίσως σε κάποιο παιχνίδι, έχω φρικάρει όμως γιατί δεν μου ξανασυνέβη αυτό... Της έβαλα κάμποσο betadine και θα της βάλω και το βράδυ, το θέμα είναι οτι είναι λίγο άγρια και χτυπιέται κάθε φορά που πάω να την πιάσω και φοβάμαι μην ξανανοίξει η πληγή...

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες :)
 
Προσπάθησε να ελέγξεις πολύ καλα το κλουβί για να μην ξαναγίνει. Τώρα άν βγήκε όλο το νύχι δεν θα ξαναβγεί λογικά αλλά δεν πειράζει. Πρόσεξε μην μολυνθεί και καλό θα ήταν να το δεί και ένας γιατρός για μολυνσεις κτλ.
 
ναι αύριο θα φροντίσω να την πάω στον γιατρό, δεν θα την αφήσω!
 
Το οξυζενέ (το πουλάνε στα φαρμακεία) σταματάει αμέσως την αιμοραγία, οπότε αν ξανανοιξει η πληγή μπορείς να βάλεις. Και όπως σου είπε και ο Γρηγόρης το παπαγαλάκι πρέπει να το δει γιατρός. Οι μολύνσεις που μπορεί να πάθει μπορεί να είναι σοβαρές. Φρόντιζε το κλουβί του να είναι πεντακάθαρο όσο η πληγή του είναι ανοιχτή.
 
το κλουβί χθές το βράδυ το καθάρισα και το πέρασα με ξύδι, οπότε είναι σίγουρα πεντακάθαρο, οξυζενέ θα κοιτάξω για διανυκτερεύον φαρμακείο και αύριο το πρωί θα την πάω να τη δει ο γιατρός!
ευχαριστώ πολύ παιδιά!
έχω κάτι παιχνίδια κρεμαστά με κουδουνάκι μέσα που έχουν τρυπούλες και μπορεί να έμπλεξε εκέι το πόδι της, οπότε θα τα βγάλω, τίποτα άλλο ύποπτο δεν έχει στο κλουβί της...
 
το καμμένο σπίρτο που ανέφερε ο Γρηγόρης λειτουργεί σαν αιμοστατικός άνθρακας, κλείνει την πληγή και απαγορεύει σε βακτήρια και μικρόβια την είσοδο στον οργανισμό!
Αλλο που μπορείς να κάνεις είναι... Βουτάς το πόδι σε παγωμένο νερό!
 
ευχαριστώ sophias, την είδα πρίν λίγο και σταμάτησε να αιμορραγεί, κάθε πότε να το βουτάω το πόδι στο νερό?
 
Εαν βρεις φαρμακειο εκτος απο betadine ζητα και σουλφαμιδόσκονη. Ειναι αιμοστατικό, καλυτερα να υπαρχει για παν ενδεχομενο. :)
 
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η σουλφαμίδα δεν είναι αιμοστατική, απολυμαντική είναι...
Καλύτερα να τη βάλεις όταν σταματήσει το αίμα... 😉
 
α οκ ευχαριστώ Σοφία, τώρα την βλέπω προσπαθεί να το τσιμπήσει... Τί να κάνω;
 
Η αληθεια ειναι οτι χρησιμοποιοταν παλιοτερα περισσοτερο και τωρα διαβασα πως εχει παρομοια δραση με το Pulvo. Eγω θυμαμαι οτι μειωνε και μετα απο λιγο σταματουσε το αιμα στην πληγη οταν παιζαμε ως παιδια και χτυπουσαμε και μας βαζανε τετοιο.
Ισως η Σοφια να γνωριζει κατι περισσοτερο.
 
Να προσθέσω στα παραπάνω ότι πολύ καλό είναι το καλαμποκάλευρο. Μου το είπε η εκτροφέας μου όταν είχα παρόμοιο πρόβλημα με το Πάρη και σταμάτησε αμέσως.
 
Κωνσταντίνε, εννοείς το conr flaure(σίγουρα δεν το γράφω σωστά), ε; Μα ποιός να το είπε, ποιός να το είπε..
:D
 
καποτε αντιμετωπισα παρομιο προβλημα και καποιος γνωστος μου με συμβουλεψε να βαλω ελληνικο καφεκαι οντως ειχε δικιο το αιμα σταματησε αμεσως.
 
Οταν εχουμε μια αιμορραγια, μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αμπουλες αδρεναλινης.Βαλτε το φαρμακο με μπατονετα η βαμβακι, στο μερος που αιμορραγει. Προκειται για αιμοστατικο. Τις αμπουλες αδρεναλινης μπορουμε να τις προμηθευτουμε απο τα φαρμακεια. Καλο θα ηταν να εχουμε 1-2 αμπουλες προληπτικα στο φαρμακειο του σπιτιου μας.
 
Back
Top