Ασθένειες Αιφνίδιοι θάνατοι καναρινιών

Birdman.gr

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2015
Μηνύματα
276
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα , δυστυχώς για τα πουλία μου δεν ηταν ιδιαίτερα καλή απο οτι φάνηκε.
Ξεκινώ με την περιγραφή του προβληματος.
Η εκτροφη μου είναι "εσωτερικη", τα πουλια βρισκονται σε ενα χωρο με δυο ανοιχτα παραθυρα νοτια , και δυτικα . Λεω "εσωτερική" διοτι ο χωρος είναι ενα διαμέρισμα μονο σωφατισμένο. Στην κλουβα που διατηρώ για τα μικρά φετινά μου καναρινια 2μ*2μ είχα 7 καναρινια εκτροφής Μαρτιού 2021, προχτες την Τριτη εκανα τον καθημερινο έλγχο ολα τα πουλια ήταν ζωηρότατα , τους άλλαξα και φαγητο νερο και έτρωγαν κανονικα. Χτες ομως δυστυχώς το πρωι οταν πηγα στο χώρο της εκτροφης είδα 3 νεκρα στην κλούβα και σημερα το πρωι αλλο ενα. Επειδη μενω στην επαρχία κανεις κτηνιατρος δεν ασχολέιται ουτε μπορει να με βοηθησει με τα καναρίνια , κοιταξα τα πουλια δεν υπηρχε κατι που να που έδειχνε τα σημάδια του θανατου τους , μονο στον ΄χωρο της αμαρας φαίνονταν λερά σαν να είχαν κολλησει οι κουτσουλίες τους , πραγματίκα δεν ξέρω τι πήγε τοσο λαθος. Να σημειώσω ολα τα υπόλοιπα πουλια της εκτροφης φαινονται μια χαρα , ...τουλαχιστον για την ώρα
 
  • Sad
Αντιδράσεις: olgi
@christina07 ισως , απλα ενα 24ωρο πριν δεν μου έδειξαν καποιο σημαδι ήταν ζωηρά , έτρωγαν κανονικά σε καμια περίπτωση τιποτα δεν με προδιέθετε οτι πουλιά ήταν άρρωστα
 
Λυπηρό φίλε μου . Πλέον δύο πράγματα πρέπει να κάνεις . α) τα πετάς όλα . Φαγητά , τυχόν βιταμίνες κίτρινε = πράσινες= κόκκινες κλπ. Απολυμαίνεις κλούβες κλουβιά κλπ και τέλος βάζεις και λίγο κάρβουνο στα εναπομείναντα πουλάκια σου . Αποκλείεις ότι κάτι τα ¨επισκέφτηκε¨ ή άφησε σε τροφές =νερά ...κάτι . και β) παίρνεις ένα νεκρό πουλί , το πας σε ένα εργαστήριο , το εξετάζουν και σου λένε τι παίζει . Εάν δεν ξέρεις , βάλε το νεκρό πουλάκι σε μια σακούλα και μετά στην κατάψυξη , έως να βρεις τρόπο . Έγώ θα έκανα το {β) έτσι για να μην ξαναζήσω τέτοια στιγμή στα υπόλοιπα . Την συμπάθεια μου φίλε μου και πάμε παραπέρα αφήνοντας τις άσχημες στιγμές πίσω .
 
Καλημέρα λυπάμαι για τα πουλάκια σας, αλλά να κάνω μια ερώτηση που μου ήρθε διαβάζοντας ότι είστε επαρχία. Μήπως τα επισκέφτηκαν ποντίκια??? Μια υπόθεση κάνω χωρίς να αναιρώ τις άλλες πιθανές εκδοχές
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ τιποτα
[automerge]1635594932[/automerge]
@olgi οχι , δεν υπαρχει τετοια περιπτωση ο χωρος ειναι καλα αποκλεισμενος
[automerge]1635594973[/automerge]
δυστυχως σημερα εχασα αλλο ενα πουλακι απο την συγκεκριμενη κλουβα , τωρα ειμαι σε μια φαση γενικης απολύμανσης
 
Λυπάμαι πολύ φίλε μου αλλά η λερωμένη αμάρα δεν είναι καθόλου καλό σημάδι (όπως είπαν και πιο πάνω) και δείχνει ότι τα πουλιά που έχουν λερωμένη αμάρα τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουν κάποιο αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Επίσης όταν είναι σε μεγάλη κλούβα πολλά μαζί είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο πουλί που έχει πρόβλημα εκτός αν παρουσιάζει αρκετά εμφανή προβλήματα (φούσκωμα, καρινιάρισμα, να κάθεται κάτω στον πάτω του κλουβιού με ανοιχτό στόμα) πιθανότατα επειδή ήταν πολλά μαζί να κόλλησαν το ένα το άλλο και γιαυτό να πέθαναν ξαφνικά κάτι που δεν συνέβη στις υπόλοιπες κλούβες σου. Ελπίζω τα άλλα καναρίνια σας να μην το πάθουν.
 
@CHRISV δυστυχώς σε εκεινη την κλουβα έχασα ολα τα καναρίνια , 8/8 ολα ειχαν το ίδιο σύμπτωμα λερωμένη -φουσκωμένη αμαρα.
Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε πριν λίγους μήνες , οταν έχασα και το τελευταίο πουλι εκανα απολύμανση , μεχρι στιγμής τα υπολοιπα ζευγάρια είναι μια χαρα,.
 
δυστυχώς σε εκεινη την κλουβα έχασα ολα τα καναρίνια , 8/8 ολα ειχαν το ίδιο σύμπτωμα λερωμένη -φουσκωμένη αμαρα.
Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε πριν λίγους μήνες , οταν έχασα και το τελευταίο πουλι εκανα απολύμανση , μεχρι στιγμής τα υπολοιπα ζευγάρια είναι μια χαρα,.
Κρίμα φίλε μου τα πουλάκια! Ελπίζω να μην το πάθουν τα υπόλοιπα καναρίνια σου!
 
Back
Top