Ασθένειες Αιφνιδιος θανατος καναρας

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mortis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mortis

Banned
Πόλη
Μόναχο
Έχω ένα ζευγάρι κανάρας με καρδερίνα. Μέχρι χτες ήταν όλα φυσιολογικά η κανάρα είχε κάνει κι ένα αυγό. Σήμερα το πρωί τη βρήκα νεκρή.Αυτό που παρατήρησα είναι ότι από τη ράχη της έλειπαν πούπουλα. Η ραχοκοκκαλιά της ήταν σχεδόν γυμνή. Είμαι βαθιά θλιμμένος γιατί ήταν η μοναδική που είχα και έτσι η αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε άδοξα για μένα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν τα συμπτώματα αυτά δηλώνουν κάποια ασθένεια.Αν ναι φοβάμαι μην έχει κολλήσει τίποτε κι ο καρδερίνος μου.Βέβαια τον έχω βγάλει από τη ζευγαρώστρα και μέχρι τώρα δείχνει να είναι καλά. Όμως και η κανάρα μέχρι χτες το βράδυ υγιέστατη φαινόταν... Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει;

Πολύ καλύτερα μορτι! Η καρδερίνα με την κανάρα πόσο καιρό ήταν μαζί; και ποιά ήταν η συμπεριφορά της;

• Like
Αντιδράσεις: mortis
Από το Γενάρη. Δεν τα είδα ποτέ να μαλώνουνε. Τι να έχει γίνει ρε φίλε έχω σοκαριστεί...

Αφού γέννησε το αυγό το πρώτο μετά απο πόσες μέρες πέθανε,θέλω να μου πείς τυχόν συμπτώματα που είδες.
Γενικά κάνε μια ανάλυση για να μπούμε στο κλίμα

• Like
Πες τα παρακάτω με κάθε λεπτομέρεια
1) Κατάσταση των πουλιών
2)Συμπεριφορά πουλιών μεταξύ των
3)Διατροφή
4)Συνθήκες διαβίωσης
5)Χώρος πουλιών
6)Κελαιδούσε-έκλωθε-συμπεριφορά γενικότερα
7)Ζουν τα πουλιά έξω ή σε στεγασμένο χώρο(πιθανότητα επίθεσης)
8)Αποπαρασίτωση είχες κάνει;
9)Διαπιστώσεις πτερώματος προηγούμενων ημερών
και ότι άλλο νομίζεις χρήσιμο να μας πείς

• Like
Χτες το πρωί γέννησε το πρώτο αυγό και της το αντικατέστησα με ένα πλαστικό. Μέχρι χτες το βράδυ όλα μια χαρά κανένα σύμπτωμα. Α τώρα που θυμάμαι την είδα κάποια στιγμή χτες να κλωσσάει στην φωλιά πατώντας στα πόδια της και όχι καθιστή τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα φαινόταν φυσιολογικά. Και σήμερα το πρώι το πουλί πεσμένο μπρούμυτα ράχη γυμνή και εκατοντάδες πούπουλα ριγμένα στον πάτο.

Τα πουλιά τα έχω μέσα. Ηκατασταση τουσ ήταν άριστη. Δεν μαλώνανε.Αποπαρασίτωση όχι δεν είχα κάνει δεν ξέρω τι είναι ούτε πως γίνεται.

Προσπάθησε να γίνεις και πάλι πιο συγκεκριμένος έτσι που τα λες μπορεί να είναι οτιδήποτε από ανθρώπιονο χέρι -κακόβουλο- έως αρπακτικό ή και αιτίες διάφορες, μάλλον όμως θα χρειαστείς και ένα μέλος πιο έμπειρο σε εν γένη ασθένειες. Παρεπιπτόντως ρώτησες κτηνίατρο;

• Like
Μήπως η καρδερίνα στο θέμα βατέματος ήταν υπερβολική και δεν το πήρες χαμπάρι και στρεσάρισε την κανάρα, γιατί άλλη εξήγηση δεν έχω ...

• Like
Ναι αυτό τώρα που το λές.Φαίνεται πολύ πυρρωμένη. Δηλαδή αποκλείεις την ασθένεια;Φοβάμαι για τον καρδερίνο ρε φίλε μην τον χάσω κι αυτόν

Φοβάμαι για τον καρδερίνο ρε φίλε μην τον χάσω κι αυτόν
Φίλε προσπάθησε αφού τον αγαπάς να του προσφέρεις αυτά που του στερεί λόγω αιχμαλωσίας η φύση. Τουλάχιστον κάντου αποπαρασίτωση με ειδικό σκεύασμα τύπου σπρευ(frontline-για να μην ρωτήσεις στο γράφω)
Κάνε και απολύμανση του χώρου(κλουβιά-σκεύη κλπ )

• Like
Έχω ένα σπρευ PINEX λέγεται καλό είναι και πως θα κάνω αποπαρασίτωση; Πως γίνεται;

Δεν το ξέρω καθόλου αλλά γιατί δεν ρωτάς εκεί που το πήρες και αν δεν τους εμπιστεύεσαι τι θα πουν να το ψάξουμε εδώ.
Όπως και να ΄χει κάνε οπωσδήποτε αποπαρασίτωση, κοίτα μην έχει λήξει καμιά φορά μπορεί να την πατήσεις και να έχουμε άλλα μετά!

• Like
Θα κάνω πάλι τις σκέψεις μου "φωνακτά", με κύνδινο να εκτεθώ,
αλλά νομίζω οτι όταν είναι κανείς μακρυά, δύσκολα μπορεί
να έχει την ακριβή εικόνα της κατάστασης που ζητάει και ο Λέλος
για να πει την γνώμη του.
-Νομίζω οτι πέθανε πάνω στην γέννα του δεύτερου αυγού(δυστοκία)
Οσο για τα πούπουλα που βρέθηκαν ένα-γύρο, νομίζω οτι είναι
μια προσπάθεια του καρδερίνου να την "ξυπνήση" , να την σηκώσει,
να την πείσει οτι πρέπει να κάνει αυτό που έκανε μέχρι πρίν λίγο.
Δεν μπορούσε να καταλάβει ΤΙ ακριβώς συμβαίνει και γιατί ενώ είχαν
ξεκινήσει μια διαδικασία, αυτή "αδιαφορούσε" και ήταν ακίνητη.

Με τα λεγόμενα του μορτι,Μάκη το πουλί χτές το πρωί έκανε το αυγό και σήμερα έπεσε νεκρό, επομένως δεν υπάρχει διαφορά μιας μέρας για να ξεκινήσει δυστοκία στην κανάρα,έτσι τουλάχιστον το έχει καταθέσει ο ίδιος.

• Like
Με τα λεγόμενα του μορτι,Μάκη το πουλί χτές το πρωί έκανε το αυγό και σήμερα έπεσε νεκρό, επομένως δεν υπάρχει διαφορά μιας μέρας για να ξεκινήσει δυστοκία στην κανάρα,έτσι τουλάχιστον το έχει καταθέσει ο ίδιος.
Χθές το πρωί έκανε το 1ο αυγό και σήμερα το πρώί θα είχε κάνει το 2ο
αν δεν είχε δυστοκία.Αυτό ισχυρίζομαι!

ακριβος το ιδιο επαθα και εγω φετος με μια καναρα μου που ειχα βαλει με μια κερδερινα. η μονο διαφορα οτι εκανε δυο αυγα και την τριτη μερα το πρωι μας ειχε αφισει☹ και δεν ηξερα τον λογο. μετα ομος αφου βρηκα εδω την side PB και διαβασα τα post καταλαβα τον λογο και πιστευω οτι ειναι οπως λεει και ο φιλος μας ο μακης 'δυστοκια'!

τονι

• Like
Πραγματικά θλιβερό και συνάμα περίεργο περιστατικό, όταν διάβασα το ποστ το μυαλό μου πήγε στην δηλητηρίαση αλλά δεν κολλάνε τα πούπουλα, πραγματικά περίεργο.

• Like
Ευχαριστώ πολύ παιδιά σε όλους σαςΤο σπρευ λέγεται PINEXκαι είναι της ΤΑΦΑΡΜ.Βγαίνει και σε σκόνη.Έχω και τα 2.Από έξω γράφει:"εξόντωση των εξωτερικών παρασίτων (τσιμπούρια ψείρες dermanyssus).Aν χρειάζεται αποπαρασίτωση μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται; Μέχρι στιγμής τον καρδερίνο τον βλέπω καλά.

Είμαι βαθιά θλιμμένος γιατί ήταν η μοναδική που είχα και έτσι η αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε άδοξα για μένα...tora stenoxoritikes epidi pethane i kanara sou i to gegonos pos den na kaneis anaparagogi;

Back