Ασθένειες Ακάρεα σε καναρίνι, η θεραπεία που μου πρότεινε το pet shop

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης elena777
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Ρέθυμνο
Γεια σας κι απο μενα. Ειμαι η Ελενα. Εχω 2 καναρινακια, ενα αρσενικο κι ενα θηλυκο. Πριν λιγες μερες διαπιστωσα οτι το θηλυκο ειχε προβλημα. Νομιζα πως ηταν αναπνευστικο ομως απο το pet shop που το πηρα μου ειπαν οτι εχει ακαρεα. Αρχισα αμεσως να του βαζω στο νερο coccidiol [3 σταγονες στα 100ml νερου. Σημερα ειναι η τριτη μερα που του το βαζω.Απο αυριο πρεπει να του δωσω βιταμινες [Τopvit] , ομως εγω καλυτερευση δεν εχω δει. Τρωει ελαχιστα, πινει πολυ λιγο νερο και θελει να κοιμαται. Συν τοις αλλοις μου εδωσαν να ψεκασω το φτερωμα του με ενα σπρευ [PINEX] . Δεν ειδα διαφορα... Εχω στεναχωρηθει πολυ... Πως να το βοηθησω;

Το συγκεκριμένο πάντως δεν είναι ακαρεοκτόνο αλλά ενάντια στην κοκκιδίωση.

Συνημμένα

• Coccidiol1.webp
    Coccidiol1.webp
    21,4 KB · Προβολές: 126
Παιδια, σας ευχαριστω ολους παρα πολυ... Ελπιζω να παει καλα και την επομενη φορα να εχω να σας πω ευχαριστα.

χτυπαει το ραμφος του...

Nα ρωτησω κατι επι προσθετα; Γιατι ξεκινησε το να χτυπαει το ραμφος του σαν να σπαει σπορους;

Έλενα μπορείς αν θες να συμπληρώσεις αυτό και ίσως μπορέσει κάποιο μέλος να σε βοηθήσει. Βέβαια η καλύτερη λύση είναι να το πας σε πτηνίατρο.

Eφη μου δυστυχως δεν υπαρχει πτηνιατρος στην πολη μου και αν σκεφτω για κτηνιατρο σαν αισχατη λυση, μαλλον αδικος κοπος θαναι. Εδω χρειαζεται ακριβη διαγνωση και οχι κατα προσεγγιση...

τα συμπτώματα των ακάρεων είναι αυτά:

• Παύση κελαϊδίσματος πουλιού.
  • Πτερρόροια, η οποία πολλές φορές είναι έντονη και την κάνει το ίδιο το πουλί το οποίο από τη φαγούρα τα αφαιρεί από μόνο του.
  • Προσπάθεια να διώξει τα ακάρεα από την αναπνευστική οδό (όπως ο άνθρωπος αποβάλει τα φλέματα από τον λαιμό του).
  • Ήχους σπασίματος καρπών, χωρίς να έχει τροφή στο ράμφος.
  • Μείωση λήψης τροφής σπόρων και σίτιση περισσότερο με μαλακές τροφές (βιταμίνη, μήλο, αυγό κτλ).
  • Φαγούρα (όχι πάντα)
όπως αναφέρει ο Κώστας (dikatgreece) στο άρθρο του:
Ακάρεα της Τραχείας

Εδω χρειαζεται ακριβη διαγνωση και οχι κατα προσεγγιση...

Φυσικά και ναι! αλλά όταν δεν υπάρχει άλλη λύση...
Πήγαινε το σε κάποιον κτηνίατρο, ίσως σε βοηθήσει. Αν και πολλοί δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στα πτηνά.

Παιδιά μια απορία για τους γνωρίζοντες;
Το coccidiol που λέει η Έλενα τι είναι για ακάρεα ή για κοκκίδια;
Κάτι δεν μου αρέσει.

Το coccidiol που λέει η Έλενα τι είναι για ακάρεα ή για κοκκίδια;

για κοκκιδια ειναι Λαζαρε:)
μπες στο αντιστοιχο θεμα που ανοιξε ο Ανεστης και δες τη συζητηση το αναφερει καποιος.

Καλως ηρθες Ελενα και περαστικα στο πουλακι σου:)

Λαζαρε για κοκκιδια μου λενε εδω τα παιδια οτι ειναι... Επικοινωνησα με το pet shop και το ειπα... Μου απαντησαν οτι σωστα μου το εδωσαν... Μαλλον πρεπει να παρω την πρωτοβουλια και να του αλλαξω την αγωγη.

Έλενα αν είναι αυτό το φάρμακο είναι όντως για κοκκίδια και όχι για ακάρεα, μπες σε αντίστοιχο πόστ για ακάρεα και δες τι πρέπει να κάνεις.

Συνημμένα

• Coccidiol1.webp
    Coccidiol1.webp
    21,4 KB · Προβολές: 86
Back