Ασθένειες Ακαρεα σε African Grey;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Aleka73
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Aleka73

PB New Member
Εγγραφή
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
21
Πόλη
Σέρρες
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω αν τα ακαρεα προσβαλλουν παπαγαλους. Εχω εδω και 4 μερες εναν γκριζουλη 4 μηνων και καθως τον παρατηρω, εχω διαπιστωσει οτι παρουσιαζει καποια απο τα συμπτωματα που προκαλουν τα ακαρεα. Πιο συγκεκριμενα, κανει αυτον τον θορυβο σαν να σπαει καρπους χωρις να εχει τροφη και τιναζει το κεφαλι του καπως(μια κινηση σαν να θελει να κανει εμετο, σαν να χασμουριεται ενα πραγμα).Αυτα ειναι φυσιολογικα; Δηλαδη μπορει ενας παπαγαλος να κανει αυτες της κινησεις χωρις να εχει τιποτα;Η συχνοτητα αυτων των κιησεων για να βοηθησω ειναι 4-5 φορες την ημερα(αυτες βλεπω εγω τουλαχιστον αν και περναμε αρκετες ωρες μαζι).Αν εχω απλα την υποψια για ακαρεα, γιατι δεν μπορω να τον ψαξω, δεν εχουμε εξοικοιωθει ακομα μεχρι σ'αυτο το σημειο, μια προληπτικη αγωγη με Cevitren θα ηταν επιβλαβης για τον μικρουλη μου;και δεν αναφερομαι στο Pulmosan γιατι δεν θα καθισει με τιποτα. Μηπως εχετε να προτεινετε κατι αλλο πιο φυσικο, σκορδονερο για παραδειγμα;
 
να σου ζεισει το μικρουλι σου... Και ο δικος μου ειναι 4 μηνων...
και σε μενα χασμουριεται το μεσημερι και το βραδυ οταν αρχιζει να ησυχαζει τριζει το ραμφος του...
δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα...
αν ομως ξερει καποιος ας μας ενοιμεροσει
 
Παιδιά όχι το κάνουν αυτό οι παπαγάλοι.. Μην ανησυχείτε!
 
Και μένα η Κούκυ (ζακό) τρίζει το ράμφος της. Συνήθως όταν κλέινω το φως για να κοιμηθεί το βράδυ. Αλλά και όταν τρώει κάτι που της αρέσει.
 
Συμφωνω οτι ειναι εντελως φυσιολογικο. Δεν ειναι παθηση και τα φαρμακα που αναφερθηκαν δεν θα κανουν απολυτως τιποτα. Οι παπαγαλοι το κανουν αυτο οταν χαλαρωνουν και ειναι ευχαριστημενοι η ετοιμαζονται να κοιμηθουν.:)
 
Συμφωνω τον φοιβο... Οταν ειναι ευχαριστημενοι και λιγο πριν κοιμηθουν
 
Αν μιλάς μόνο για χασμουρητό και τρίξιμο του ράμφους, συμφωνώ κι'εγώ είναι φυσιολογικά αν συμβαίνουν. Την υποψία για ακάρεα πώς την είχες και σκέφθηκες προληπτική αγωγή; Τα φάρμακα σου τα έδωσε γιατρός; Περιμένουμε νέα σας!
 
Και εγω το θεωρω φυσιολογηκο γιατι και εμενα ο ζακο μου οταν τρωει μετα κοιματε,ζαρωνει, φουσκωνει και καθως ειναι ετοιμος να τον παρει ο υπνος τριζει το ραμφος του. (νομιζω οτι καθαριζει την τροφη που εμεινε στο ραμφος του...)
 
Ο Πάρης από τις τέσσερις το απόγευμα μέχρι τις οκτώ που θα πάει στο κλουβί του για ύπνο το κάνει συνέχεια.😛
 
τριξιμο ραμφους Αυτό είναι παρόμοιο με τον ήχο ενός παιδιού που τρίζει τα δόντια του τη νύχτα, και είναι το αποτέλεσμα του ξυσίματος της κάτω γνάθου με την άνω γνάθο. Είναι συνήθως ένα σημάδι ότι ο παπαγάλος αισθάνεται ασφάλεια και ικανοποίηση. Αυτόν τον ήχο θα τον άκουτε συχνά όταν ο παπαγάλος σας θα κουρνιάζει στο κλουβί του και θα ετοιμάζεται να κοιμηθεί, ακριβώς πριν το πάρει ο ύπνος, και μερικές φορές και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Από εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Η-γλώσσα-του-σώματος-των-παπαγάλων.2646/
 
Συγνωμη παιδια που δεν απαντησα συντομα αλλα ειχα προβλημα με την συνδεση μου στο ιντερνετ.Αυτο που κανει ο μικρος μου δεν ειναι ακριβως χασμουρητο, αλλα κανει σαν να θελει να αποβαλλει κατι απο μεσα του... Την υποψια την εχω κυριως γιατι δεν εχει ουτε βδομαδα που τον εχω και ισως τα ακαρεα τα εχει απο πριν, στο pet shop. Οσο για το τριξιμο του ραμφους αν ειναι ενδειξη ευχαριστησης χαιρομαι πολυ που ειναι καλα! Το φαρμακο δεν το εδωσε γιατρος αλλα μετα απο μια ερευνα που εκανα μεσα στο φορουμ κατεληξα σ'αυτο. Θα τον παρακολουθησω λιγες μερες ακομα και μετα θα τον παω στον γιατρο για σιγουρα πραγματα! Ισως ειμαι και υπερβολικη... Ειμαι χαζομαμα τι να κανουμε! Συγνωμη αν σας κουραζω και εσας με την ανασφαλεια μου!
 
Back
Top