Ασθένειες Ακεφο καναρίνι, κάθεται στο πάτωμα του κλουβιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Έδεσσα
Καλημέρα καλή βδομάδα
Λοιπόν το καναρίνι μου είναι εδώ και αρκετό καιρό το οποίο κάθεται κάτω στο κλουβί αυτό όμως δεν είναι μόνιμο το κάνει ανα διαστήματα ε΄πισης το βλέπω ότι τρομάζει ευκολά(σίγουρα τωρα πολλοί απο εσας θα πούν ότι απο κάτι τρόμαξε)ναι μπορεί αλλα καθεταί κουρνιάζει δεν είναι τόσο κεφάτο...
κ κατι άλλο είναι εποχή για πτερορροία;

Καλη εβδομαδα και σε σενα.
Δωσε μας περισσοτερες λεπτομερειες.Ακεφο;Δηλαδη σταματησε να κελαιδα; Κουρνιαζει στην πατο του κλουβιου.. Καθεται φουσκωμενο;Ρωτας για πτερορροια γιατι; Χανει φτερα; Τρωει κανονικα; Οι κουτσουλιες του; Ασμαινει;Ειναι μονο του ή μαζι με αλλα; Ποσο καιρο το εχεις παρατηρησει; Το εχεις σε εσωτερικο χωρο ή οχι;
Βοηθα μας να σε βοηθησουμε..

Είναι σε μια κλούβα τετρ. Απο το καλοκαίρι κελαηδά όχι πάντως τόσο πολύ είδα κάποια φτερά βασικά κ του έβαλα αμέσως βιταμίνες στο νερό, στα υπόλοιπα κλουβιά εχω ενα καναρίνι ακόμα το όποίο κραταει μια παρόμοια στάση αρκετό καιρό το συγκεκριμένο είναι μεγάλο σε ηλικία και κάθεται σε μια συγκεκριμένη θέση πάνω σε μια πατήθρα στο ίδιο σημείο αρκετές ωρες της μέρας λόγω ηλικίας πιστεύωκαι ήδη ρίχνει αρκετά φτερά... Τωρά για το πρώτο που σας είπα κάθεται στον πάτο τρομάζει, τρώει κανονικά φρούτα αυγό, πρασινάδες, κατι άλλο δεν έχω παρατηρήσει...

Ψάξετο κάτω από τα φτερά για μαυρα στιγματάκια (άκαρι ή ψείρα). Τρώει σπόρους κανονικά ή προτιμά μαλακές τροφές;

Ασβέστιο του δίνεις ή κατεβαίναι κάτω να πάρει ασβέστιο από τα περιτώματα;

Εννοεις τρομαζει.. Οτι εκει που καθεται ξαφνικά αρχιζει να πεταριζει χωρις να εχει ακουσει ή δει κατι;
Κανε οτι σου λεει ο Κωστας ψαξτο... Παντου στο κορμακι του, στις ριζες των φτερων... Κατω απο τις φτερουγες δες με προσοχη και επισης το βραδυ οταν κοιματε... Παρακολουθησε το χωρις να το ξυπνησεις εσυ... Δες αν κοιματε ησυχα.. Αν ξυνετε κτλ.
Περιμενουμε νεα σας...

Μόλις ευκαιρεσα να δω τα μην. σας,θα δώ όλα όσα είπατε, αυτό που σας είπα για την συμπεριφορά που αλλου καναρινιού είναι όντως λόγω ηλικίας ή είναι κάτι μεταδοτικό. Για το συγκεκριμένο καναρίνι που αναφέρθηκα αρχικά συγκεκριμένα απο το αυγό τρώει μόνο το κρόκο όχι τώρα κ παλαιώτερα(το αναφέρω για το ασβέστιο που μου είπατε)οτι δεν ξήνεται το έχω δει δεν το έχω ψάξει όμως στο σώμα του.
"Οσο για να ψεκάσω προληπτικά δεν το έκανα γιατί δεν θέλω να είναι τα φαρμακα πάντα η λύση... (εκτος απο κάποιες περιπτώσεις).

Back