Ασθένειες Ακούω το καναρίνι μου να κάνει λες και τρώει

alexan2dros

Banned
Πόλη
Ηράκλειο
γεια σας.. Το ακουο και κανει λες και τρωει αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν τρωει.. αν ειναι ακαρι μετα απο ποσες μερες θα εχουμε προβλαμα στην αναπνοη;η και γενικα καλυτερη εικονα για τον αν ειναι ακαρι;

Έχει κάποια άλλα συμπτώματα; Αυτό τον ήχο τον κάνει καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας ή μόνο συγκεκριμένες στιγμές; Μπορεί να πήγε στην ταϊστρα να πήρε κάποιο σποράκι και να απομακρύνθηκε από εκεί (ταϊστρα).
Δώσε μας λίγες παραπάνω πληροφορίες, αν μπορείς!

Διάβασε ένα σχετικό άρθρο: Ακάρεα της Τραχείας

κοιτα το κανει σχεδον καθε μερα.. Το βλεπω και καθετε αλλα μολις πλησιασω σταματει ΣΧΕΔΟΝ αμεσως.. Φοβαμαι επειδη πριν 6 μηνες πεθανε ενα καναρινι μ αλλα δεν εμαθα τι ειχε του εκανα θεραπεια για ακαρι αλλα δεν εκανε τιποτα.. ειχε συμπτωματα ομως σαν το ακαρι..

Άμα φτάσουμε σε πρόβλημα αναπνοής από άκαρι τότε είναι πολύ αργά! Διάβασε το άρθρο που υπέδειξε η αναστασία και συμπλήρωσε αυτή τη λίστα αναλυτικά:
PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών

και ψάξε κάτω από φτερά και στη πλάτη για μαύρα σημαδάκια σαν κόκους καφέ και τα ξαναλέμε.

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):καποιες στιγμες της ημερας παρατηρω οτι το καναρινι π πηρα προσφατα κανει θορυβο σαν να μασαει τροφη ισος κουναει εκεινη την στιγμα πολυ ελαφρα το στομα του.. Δεν ειμαι σιγουρος. Οταν πλησιαζω σταματει ΣΧΕΔΟΝ αμεσως αυτος ο θορυβος

Ηλικία Πουλιού:το πολυ 1 ετους
Φύλο:δεν γνωριζω ακομα το
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός):εξω τα ειχε απο εκεινον π τα πηρα τωρα ειναι μεσα και βγαζω καλες μερες
Θερμοκρασία Χώρου:15-20?
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:24/1/9
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 25 παρατηρισα
Διατροφή:κανονικη σημερα εβαλα καροτο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικα
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):πολυ καλοι
Κινητικότητα:πολυ κινητικο
Τρέφεται Κανονικά:απολυτος εκτος απο το καροτο π εβαλα σημερα
Προηγηθείσα Θεραπεία: καμια
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):το εχω σε ξεχωριστο κλουβι αλλα σε αποστασει απο το αλλο μ 1-2 μετρων
Παρατηρήσεις: πρωτη φορα το συμπληρωνω οποτε συγνωμη αν εκανα καπου λαθος.. κατι ακομα το τιτιβισμα του ειναι πολυ καθαρο και δυνατο.

Αλέξανδρε καλημέρα. Από αυτό που περιγράφεις και με δεδομένο ότι πουλί είναι καινούργιο (4 ημέρες) δε βλέπω κατι ανησηχητικό. Θα πρότεινα όμως τα εξής:
- Μην το βάζεις μέσα έξω. Όταν από θερμοκρασία δωματίου το βγάζεις έξω σε θερμοκρασία κάτω των 15-16 βαθμών και το εκθέτεις σε ρεύματα αέρα τότε κινδυνεύεις να κρυώσει και να σου δημιουργηθούν προβλήματα όπως δύσπνοια από φραγή των ρουθουνιών/τραχείας με βλένη.
- Φρόντισε να τεθεί άμεσα σε καραντίνα. Προσωπικά τηρώ νέα πουλιά σε καραντίνα 1 μήνα. Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
- Δώσε σταδιακά τις τροφές στο πουλί, ειδικά πρασινάδα και φρούτα, για να συνηθήσει ο οργανισμός στις νέες τροφές.
- Πρόσθεσε πολυβιταμίνες στο νερό, όποιο σκεύασμα θές με τις οδηγίες του σκευάσματος.
- Δώσε χρόνο στο πουλί να εγκλιματιστεί στο χώρο σου και με εσένα.
- Ψηλάφησε το πουλί για να βρεις αν έχει μαύρα στιγματα ειδικά κάτω από τα φτερά (ψείρα).
- Ψέκασε προληπτικά για εξωπαράσιτα (σπρέυ ή σκόνη)

Αν τώρα παρατηρήσεις δύσπνοια ή κάτι άλλο τότε ΠΙΘΑΝΟ να χρειαστεί αντιβοίωση, αλλά θα πρέπει να το ξαναδούμε όλο το θέμα.
Ο θόρυβος που άκουσες το πιο πιθανό να πρόκειται για αμηχανία/φόβο του πουλιού, αφού δεν έχει εγκλιματιστεί ακόμη στο χώρο

ωραια χαιρομαι που το ακουω αυτο.. Το ψηκασα για ψειρες για καλο και για κακω.. Τωρα το βγαζω εξω μονο οταν εχει καλο καιρο και σχεδον ιδια θερμοκρασια με μεσα.. εκει που τα εχω δεν τα χτυπα αερας! Δυστυχος δεν μπορω να το βαλω σε εντελως ξεχωριστο χωρο. ειμαι φοιτητης και μενω σε μικρο σπιτι.. στη τουαλετα δεν εχει φως ενο στο υπνοδωματιο μ δεν εχω πολυ χωρο.. καμια λυσει;

Αν τα έχεις στον ίδιο χώρο φρόντισε να είναι σε απόσταση μεταξύ τους και να παρεμβάλλονται αντικείμενα μεταξύ τους, για να μην έχουν οπτική επαφή. Εναλλακτικά μπορείς να το βάλεις στο μπάνιο, εφόσον του βάλεις ειδική λάμπα εσωτερικού φωτισμού https://community.petbirds.gr/threads/Λάμπες-για-εσωτερικό-φωτισμό-στο-εκτροφείο.1700/
και να διατηρείς συνθήκες φυσιολογικού φωτισμού της εποχής ( τώρα 07:15 - 18 :30). Νομίζω ότι υπάρχουν και λάμπες για απλό βιδωτό ντουί.

Ξέχασα να γράψω ότι το παραπάνω είναι άποψή μου και πάντα θέλει καθημερινή παρακολούθηση για τυχόν αλλαγή συμπεριφοράς του πουλιού μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν είναι κάτι άλλο.

Back