Ασθένειες Ακόμα χάνει πούπουλα και δεν κελαήδάει

marouli_tta

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Το καναρινάκι μου ξεκίνησε την πτερόρροια αρχές Ιουλίου, όπου και σταμάτησε να κελαηδάει! Μέχρι σήμερα βλέπω πούπουλα στο πάτωμα και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει το κελάηδημα. Τα καραφλά σημεία που είχε στο κεφαλάκι καλύφθηκαν. Τον είχα μόνιμα στο μπαλκόνι αλλά εδώ και δυο εβδομάδες, ίσως και λίγο παραπάνω τον μετέφερα στο κλιμακοστάσιο και δεν τον κούνησα ξανά!Έχει σουπιοκόκαλο μόνιμα, του δίνω αυγουλάκι και φρουτάκι!Έδινα και αυγοτροφή αλλά έχω καμιά βδομαδα να του βάλω. Μπορώ να του βάλω κάτι στο νερό?πχ pterophen?
 
Για σου Μαρω.
Μια πιθανή αιτία που συνεχίζει να ρίχνει τα πούπουλα του είναι η αλλαγή
περιβάλλοντος που του έκανες. Οποιαδήποτε αλλαγή και να κάνουμε στα πούλια μας
αυτά προσαρμόζομαι πιο δύσκολα από ότι νομίζουμε εμείς. Ιδιαίτερα το έξω μέσα είναι
που τους αποσυντονίζει πλήρως.
 
Γεια σας! Το καναρινάκι μου ξεκίνησε την πτερόρροια αρχές Ιουλίου, όπου και σταμάτησε να κελαηδάει! Μέχρι σήμερα βλέπω πούπουλα στο πάτωμα και φυσικά δεν έχει ξεκινήσει το κελάηδημα. Τα καραφλά σημεία που είχε στο κεφαλάκι καλύφθηκαν.
Τα παραπάνω συντείνουν στο οτι βρίσκεται στην ολοκλήρωση της ταλαιπωρίας αλλαγής φτερών και πως πολύ σύντομα θα αρχίσει σιγά - σιγά το τραγούδι. Λίγο παραπάνω υπομονή από σένα χρειάζεται.
Μπορώ να του βάλω κάτι στο νερό?πχ pterophen?
Μπορείς αλλά γιατί να το κάνεις;
Πιστεύεις πως χρειάζεται κάτι επιπρόσθετα κι αν ναι. Γιατί το πιστεύεις αυτό?
Τον είχα μόνιμα στο μπαλκόνι αλλά εδώ και δυο εβδομάδες, ίσως και λίγο παραπάνω τον μετέφερα στο κλιμακοστάσιο και δεν τον κούνησα ξανά!
Τα περισσότερα κλιμακοστάσια είναι ακατάλληλα για διαβίωση των πουλιών κι επειδή εικάζω πως θέλεις εκεί να ξεχειμωνιάσει θα σου έλεγα πως για μένα καλύτερα έξω στο μπαλκόνι το χειμώνα... Παρά σε ακατάλληλο τόπο.
 
Στο μπαλκόνι έχουμε πολύ δυνατό αέρα και το έχω άγχος οτι δεν είναι καλά!Έχω πλέξιγκλας για προστασία αλλά και πάλι δεν εμπιστεύομαι! Θα κάνω λίγο υπομονή να δω αν θα επανέλθει! Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Νομίζω πως κακώς δεν εμπιστεύεσαι την κατασκευή σου αλλά κυρίως τη μέριμνα της φύσης σε όλα τα όντα όπως και στα πουλιά.
Ένα πουλί που ζει έξω... Ντύνεται έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του χειμώνα... ακόμη κι αν αυτός είναι αρκετά "βαρύς".
Για τις 3-4 μέρες (κατά μέσο όρο) που θα υπάρχουν ακραίες χειμερινές συνθήκες... Τότε μπορούμε πρόσκαιρα να το προστατεύσουμε σε κάποιο εσωτερικό χώρο.
Τα υπόλοιπα θαρρώ πως μπορεί να είναι περισσότερο επιζήμια παρά ωφέλιμα...
 
Μάρω,
χρησιμοποιώ, μόλις πιάσουν τα κρύα το πλαστικό με τις φουσκίτσες. Με ένα κομμάτι από αυτό, περιτυλίγω το κλουβί, πάνω - κάτω και πλαγίως, χρησιμοποιώντας παράλληλα και λίγη χαρτοταινία ώστε να το κολλήσω - σταθεροποιήσω και αφήνοντας το τμήμα της πρόσοψης να κρέμεται (δλδ την πρόσοψη δεν την έχω κλειστή, αλλά το κομμάτι που θα την έκλεινε το αφήνω να κρέμεται ή για την ακρίβεια το μαζεύω κάτω από το κλουβί). Στο μπροστινό τμήμα λοιπόν, βάζω εκ των προτέρων σκρατς, ώστε να μπορώ και αυτό να το κλείσω ανά πάσα στιγμή, όπως αν κατέβει η θερμοκρασία κάτω από τους 3 βαθμούς. Η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 10΄για το κάθε κλουβί (και πολλά λέω) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο για όλο το χειμώνα, και τα πουλιά μου ζουν μέσα στο φυσικό φως της ημέρας.
 
Πολύ μου άρεσε αυτή η ιδέα! Ευχαριστώ για τη συμβουλή :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Να επισημάνω πως οι διάφορες προσπάθειες που κάνουμε τοποθετώντας διάφορα προστατευτικά στα κλουβιά μας, δεν αποτρέπουν την είσοδο του "κρύου" στο χώρο των πουλιών... απλά δεν επιτρέπουν τις μετακινήσεις του κρύου αέρα προς το χώρο του πουλιού.
Δηλαδή... αν έχουμε θερμοκρασία περιβάλλοντος 8 βαθμούς έξω από το κλουβί... Οκτώ βαθμούς θα έχουμε και μέσα.
 
Στο μπαλκόνι έχουμε πολύ δυνατό αέρα και το έχω άγχος οτι δεν είναι καλά!Έχω πλέξιγκλας για προστασία αλλά και πάλι δεν εμπιστεύομαι! Θα κάνω λίγο υπομονή να δω αν θα επανέλθει! Σας ευχαριστώ πολύ!
το ιδιο προβλημα εχω και εγω. Οταν εχει αερα το κλουβι μεσα.
περεπιπτωντος ουτε και εμενα η καρδερινα κελαηδαει.
 
Back
Top