Ασθένειες Αλήθεια ή ψέμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης boot
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

boot

PB Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2006
Μηνύματα
88
Πόλη
Καβάλα
κάποιοι υποστηρίζουν ότι ένα πουλί που είναι άρρωστο και να γίνει καλά θα αρρωσταίνει μέχρι να πεθάνει. τα λίγα χρόνια που έχω πουλιά μου έχει τύχει μέχρι και δύο χρόνια να έχω πουλί που αρρώσταινε μέχρι που πέθανε. Θα ήθελα την γνώμη σας.
 
απάντηση: αλήθεια ή ψέμα

Γιάννη η γνώμη μου είναι οτι αν συμβεί αυτό, κάπου έχουμε κάνει εμεις λάθη.
ενα απολύτως θεραπευμένο πουλι δεν έχει κανένα λόγο να ξαναρρωστήσει
ή μάλλον έχει τις ίδιες πιθανότητες να αρρωστήση με οποιοδήποτε άλλο υγειές.
- Η μη επαρκής γνώση του τρόπου της πλήρους αποθεραπείας κάθε περίπτωσης,
αλλά, πολλές φορές και η εμμονή μας, σε χωρίς λόγο προληπτικές θεραπείες,
ή ακόμη, και η μη σωστή επαναφορά του άρρωστου φίλου μας
στην αρχική καλή του κατάσταση,
δημιουργούν προβληματικά πουλιά, ευαίσθητα, με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα που διαρκώς είναι έτοιμα να εμφανίσουν μια λανθάνουσα νόσο.
-Αν έχουμε μια σαφή άποψη για το τί έχει το πουλάκικαι ακολουθήσουμε με αυστηρότητα, τις οδηγίες της φαρμακευτικής ή του ιατρού μας, είμαι σίγουρος
οτι η θεραπεία θα είναι πλήρης και οριστική.
 
απάντηση: αλήθεια ή ψέμα

συμφωνώ με το μάκη.

αν υπάρχει τρόπος να διαγνωστεί εργαστηριακά η ασθένεια, τότε θεραπεύεται με την κατάλληλη αγωγή. αν αρχίσουμε το "πάρε κι αυτό, πάρε και τ' άλλο", τότε απλώς καταστέλουμε τα συνοδά ίσως συμπτώματα με αποτέλεσμα μαζί με την επανεμφάνιση της ασθένειας, να έρχεται και το μοιραίο.
 
απάντηση: αλήθεια ή ψέμα

σταυρο εχεις δικιο αλλα ποιος πτηνιατρος κτηνιατρος θα παρει δειγμα απο το πουλι να κανει μια καλλιεργεια να δει τι γινεται προσωπικα δεν ξερω κανεναν στην περιοχη εδω να εχει την ορεξη και εγω που την εχω δεν βρισκω κανεναν
 
απάντηση: αλήθεια ή ψέμα

πιθανόν κανείς. Διαφορετικά για ποιο λόγο θα συζητούσαμε ένα τέτοιο θέμα; :)
 
Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να προτείνω κάτι.

Καλό θα ήταν να μαζέψουμε σε μια λίστα για κάθε περιοχή με τους κτηνιάτρους που ασχολούνται με πουλιά. Προσωπικά για να βρώ τέτοιο κτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη έψαχνα για πάρα πολύ καιρό. Στο τέλος βρήκα έναν τρομερό ο οποίος έκανε και καλιέργεια κοπράνων και έκανε και τέστ για σαλμονέλα τα αποτελέσματα του οποίου βγήκαν μετά από 2 μέρες. Μου έδωσε θεραπείες διότι τα πουλιά είχαν σκουλίκια και κοκκίδια και μου είπε να του ξαναπάω δείγμα 3-5 μέρες μετά τη λήξη των θεραπειών για να δει αν είναι όλα οκ την οποία και δε μου χρέωσε.

Καλοί επαγγελματίες υπάρχουν αλλά είναι λίγοι και είναι δύσκολο να τους βρεις.
 
- Εγώ θα έλεγα να γράψεις το όνομα του ιατρού αμέσως, χωρίς φόβον και πάθος,
αφού σου φάνηκε τόσο αξιόλογος. Μπορεί να βοηθηθούν κι' άλλα παιδιά απο
Θεσσαλονίκη, μάλιστα κάποια που να το έχουν άμεσα ανάγκη. Δεν νομίζω οτι θα
έχει κάποια αντίρηση ο Σταύρος.
-Ακολούθως μπορεί να γίνει και αυτό που προτείνεις, αλλά θα είναι χρονοβόρο.
 
Δε λέω να γίνει κάτι εξεζητημένο απλά ένα "καρφιτσομένο" τόπικ στο οποίο να βάζει ο καθένας τον πτηνιατρό του μαζί με μερικές συστάσεις.

Edit by Stavros
Το υπόλοιπο του μηνύματος μεταφέρθηκε στο θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/ και αφαιρέθηκε από το παρόν προκειμένου να μην αποτελεί διπλότυπο.
 
Δε λέω να γίνει κάτι εξεζητημένο απλά ένα "καρφιτσομένο" τόπικ στο οποίο να βάζει ο καθένας τον πτηνιατρό του μαζί με μερικές συστάσεις.
Αυτό ακριβώς σκόπευα να κάνω φίλε μου προκειμένου να μένει το θέμα ανοιχτό σε updates. :) Σύντομα λοιπόν θα είναι έτοιμο...

Να είσαι καλά
 
Back
Top