Ασθένειες Αλεξανδρινός με νευρολογικά συμπτώματα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giwrgoshp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giwrgoshp

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2019
Μηνύματα
21
Γειά σε όλους,
Θα ήθελα μια βοήθεια για τρόπο παροχής αντιβίωσης σε Αλεξανδρινό.
Μία σύντομη ενημέρωση...
μετά από επίσκεψη σε γνωστό κτηνίατρο με γνώσεις σε πτηνά - εξωτικά στο Περιστέρι, για πλήρη εξέταση καταλήξαμε ότι ένα θέμα και το μοναδικό που προέκυψε είναι το κούνημα του κεφαλιού(σαν Πάρκινσον) μόνο όταν προσπαθεί να πιάσει κάτι με το ράμφος.
Αυτό προέρχεται, σύμφωνα με τον γιατρό, είτε από χτύπημα είτε από κάποιο μικρόβιο στον εγκέφαλο.
Θα χορηγηθεί αντιβίωση για την περίπτωση μικροβιου, το θέμα είναι ότι ο παπαγάλος είναι μόνο τέσσερις μέρες μαζί μου, είναι ήρεμος, δεν δαγκώνει ούτε χτυπιέται όταν βάζω χέρι στο κλουβί. Είμαστε Παρ'ολα αυτά σε προσαρμογή κ γνωριμία, δεν θέλω να τον τρομάξω κ μετά να με φοβάται, γιατί αν τον πιάσω με πετσέτα μάλλον αυτό θα γίνει και μετά πολύ πιθανό να αγριέψει.
Η χορήγηση φαρμάκου από νερό δεν ενδείκνυται λόγω του ότι δεν θα ξέρουμε αν κ πόσο ήπιε.
Οπότε περιμένω γνώμες
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Καλησπερα Γιωργο, εναλλακτικός τροπος για να εισαι βεβαιος οτι παιρνει την ποσότητα περα απο το στομα δεν υπαρχει...
Το αν αγριεψει ομως παροδικα θα πρεπει να ειναι το τελευταιο που σε απασχολεί.

Πως εχει φτασει το πουλακι στα χερια σου;
Ποιος γιατρος το ειδε;
 
Ακριβος Αχιλλέας είναι ο γιατρός που πήγα,
Το πουλί, με πήρε ένα φίλος που έχει Pet Shop και μου είπε ότι κάποιος του την άφησε εκεί, ήταν κάπως σαν διάσωση γιατί δεν ξέρω που θα κατέληγε. Του είχα πει για να είμαι ειλικρινής άμα του πέσει κατι στην αντίληψη του να μου πει αλλά αυτό ήταν ξαφνικό

Πιστεύεις ότι θα είναι παροδικό το αγριεμα η θα με βλέπει κόκκινο πανί;
 
Σιγουρα θα το στρεσαρεις αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο Γιωργο.
Παροδικο θα ειναι,θα σου παρει λιγο περισσοτερο χρονο αλλα με υπομονη θα φτιαξετε την σχεση σας.
 
Οι παπαγάλοι είναι έξυπνοι... Πιο έξυπνοι από ένα ανθρώπινο μωρό μερικών μηνών. Παρόλα αυτά, όταν ο γιος μου ήταν μωράκι, κάθε φορά που τον πηγαίναμε στην εκπληκτική παιδίατρο που έχουμε, για εμβόλιο, εκείνη πριν του κάνει το εμβόλιο, έβαζε την παλάμη της στο πλάι του κεφαλιού του μωρού, ώστε να μην τη βλέπει να τον τρυπά, και να μην τη συσχετίσει με το οποιοδήποτε τσίμπημα, γιατί λέει, δεν ήθελε μωρά που με το που θα την έβλεπαν την επόμενη φορά να μπήζουν τα κλάματα. Το εγχείρημα μου είχε φανεί τότε εντελώς μα παντελώς. (ουφ, πως να το πω...) μικρονοϊκό. Και όμως έπιασε...Χρόνια αργότερα όταν της το συζήτησα μου είπε ότι έτσι κάνει σε όλα τα μωρά και αυτά δεν κάνουν σαν αφιονισμένα όταν τη βλέπουν.
Μήπως λοιπόν (δεν ξέρω ακριβώς πως, αλλά να το σκεφτούμε) να πιάνεις τον παπαγάλο με πετσέτα σε σκοτάδι, χωρίς να μιλάς καθόλου, και σε ελάχιστο φως να του δίνεις την αντιβίωση στο στόμα; Αν θεωρείς ότι γίνεται, χρησιμοποίησε και ένα απορροφητικό χαρτί για να δεις μήπως τελικά λόγω μισοσκόταδου χάνεται λίγο υγρό έξω από το ράμφος του. Εναλλακτικά, σκέψου αν υπάρχει άλλο άτομο που να μπορεί να αναλάβει τη χορήγηση του φαρμάκου, ώστε να μη σε συσχετίσει εσένα με τον φόβο του.
 
Ευχαριστώ για την ιδέα το σκέφτηκα το σκοτάδι αλλά μετά σκέφτηκα και ότι μπορεί να πάθει νυχτερινό φόβο.
Αποφάσισα για αρχή να ξεκινήσω στο νερό με ζυγαριά ακριβείας ανάλογα τα ml που θα πίνει καθημερινά θα κανονίζω και την δόση.
Κάνα δυο μέρες και το βλέπω.
Σχέδιο β' σε αυγοθήκη, χυμός πορτοκάλι λίγος και την δόση..
Θα αφήσω τελευταίο το πιάσιμο
 
Ευχαριστώ για την ιδέα το σκέφτηκα το σκοτάδι αλλά μετά σκέφτηκα και ότι μπορεί να πάθει νυχτερινό φόβο.
Αποφάσισα για αρχή να ξεκινήσω στο νερό με ζυγαριά ακριβείας ανάλογα τα ml που θα πίνει καθημερινά θα κανονίζω και την δόση.
Κάνα δυο μέρες και το βλέπω.
Σχέδιο β' σε αυγοθήκη, χυμός πορτοκάλι λίγος και την δόση..
Θα αφήσω τελευταίο το πιάσιμο

Χμμ δεν ειμαι σιγουρος γι αυτες τις μεθοδους, δεν ξερω ποια αντιβιωση σου εδωσε αλλα συνηθως εχουν δυσαρεστη γευση και υπαρχουν πουλια που δεν την παλευουν.
Κατα δευτερον υπαρχει υποψια μικροβιου στον εγκεφαλο, προσωπικα δεν θα ρισκαρα.
 
Χμμ δεν ειμαι σιγουρος γι αυτες τις μεθοδους, δεν ξερω ποια αντιβιωση σου εδωσε αλλα συνηθως εχουν δυσαρεστη γευση και υπαρχουν πουλια που δεν την παλευουν.
Κατα δευτερον υπαρχει υποψια μικροβιου στον εγκεφαλο, προσωπικα δεν θα ρισκαρα.
Κι επιπρόσθετα δεν ξέρουμε και τη διαλυτότητα της αντιβίωσης στο νερό, καθώς επίσης και πόσο νερό θα εξατμίζεται και κατά πόσο η δραστική ουσία θα:
  • επηρεάζεται από τον χυμό ή ό,τι άλλο θα έχει στο νερό
  • διασπάται / αλλοιώνεται έκθετη σε διάλυμα στον αέρα
 
Zodon 0.4 ml πρωί - βράδυ, αν για παράδειγμα βάλεις σε 50 ml νερό (που πίνει το μισό απο αλλαγή σε αλλαγή καθημερινά) 1.6ml και ζυγίσω το μισό στην επόμενη αλλαγή έχει πάρει σωστή δόση. Ανάλογα με την κατανάλωση που θα μετρήσω σε δύο μέρες θα ξέρω ακριβώς πόσο πρέπει να βάζω.
Αυτό θα γίνει για δύο μέρες δοκιμαστικά.
 
Αυτό θα γίνει για δύο μέρες δοκιμαστικά.
Και αν βρε Γιώργο δεν παίρνει αυτό που χρειάζεται και οι 2 δοκιμαστικές ημέρες είναι 2 κρίσιμες ημέρες για τη μετέπειτα πορεία του πουλιού;
Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά σαφέστατα προέχει η υγεία και η ασφάλειά του στην παρούσα φάση. Και να είσαι βέβαιος ότι όλα τα άλλα έρχονται με τον καιρό.
 
Έαν πίνει χυμό πορτοκάλι όπως είπες θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις αφού τραβήξεις τα 0.4 ml να γεμίσεις άλλο τόσο ή λιγότερο με χυμό και να προσπαθήσεις να του το δώσεις σταγόνα σταγόνα στο στόμα. Μια άλλη λύση είναι να λιώσεις μια μπουκιά μπανάνα και να ενσωματώσεις μέσα τη δόση του φαρμάκου, γνωρίζω για αρκετά πουλιά που το παίρνουν κι έτσι.
 
Ευχαριστώ μάλλον έχεις δίκιο, θα το σκεφτώ καλύτερα αύριο. Έτσι κι αλλιώς έφαγε πολύ stress σήμερα στον γιατρό δεν την ξαναπιάνω
[automerge]1570041775[/automerge]
+1για την μπανάνα, μάλλον θα το δοκιμάσω με μαρούλι που τ'αγαπαει
 
2 φορές την μέρα; Για καμιά 15αρια μέρες... Δύσκολο να τα ξαναβρουμε
Μια παροιμία λέει: μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται (την σημερινή εποχή, αμφιβάλλω γι΄αυτό).
Σιγά σιγά θα τα βρείτε με το πουλί, μην αμφιβάλλεις. Συμφωνώ με τη μέθοδο της παιδιάτρου του Γιάννη @ianos .

Πρωταρχικό και κύριο είναι να λάβει τη σωστή δόση αντιβίωσης το πουλί! Δεν ενδεικνύεται κανένας άλλος τρόπος πρόσληψης, πλην αυτής που συνέστησε ο γιατρός (δεν θα λάβει ποτέ την ακριβή δόση- τα φάρμακα εκτίθενται στο φως και μέσα στο νερό τόσες ώρες υφίστανται αλλοιώσεις κτλ κτλ).
Από εμπειρία σου λέω πως όσο μικρότερη ποσότητα δηλ μόνο το φάρμακο (χωρίς άλλες προσθήκες), τόσο πιο γρήγορα-εύκολα θα πιει το φάρμακο και θα τελειώσει και των δυο η ταλαιπωρία σας...
Εύχομαι γρήγορα περαστικά κι αγύριστα αλλά, συν Αθηνά και χείρα κίνει... (τόσες παροιμίες σε αυτό το ποστ πια!)
[automerge]1570046421[/automerge]
Καλα μετα τις πρωτες μερες θα μπει κι αυτο στη ρουτινα, οσο μπορεις κρατα ενα σταθερο ωραριο.
κάθε 12ωρο
 
Σε περίπτωση πάντως που δεν είναι εφικτό να του δίνει κάποιος άλλος το φάρμακο Γιώργο.. Θα πρέπει σαφώς να του το δώσεις όπως σου είπε ο γιατρός.. Ο ίδιος γιατρός μου έχει πει περιπτώσεις πουλιών που χειροτέρεψε η υγεία τους περιμένοντας οι ιδιοκτήτες τους να πιούν το φάρμακο μόνα τους από το νερό.. Κάποια σταμάτησαν να πίνουν και νερό απ'ότι μου είχε πει.. Εμένα είναι η τρίτη βδομάδα τώρα που αναγκάζομαι και τον πιάνω δύο φορές τη μέρα για να του δώσω αντιβίωση.. Ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου ότι προέχει να είναι καλά στην υγεία του.. Περίμενα πως μέχρι να γίνει καλά δεν θα θέλει ούτε να με βλέπει. Οι πρώτες 2-3 μέρες ήταν όντως εφιάλτης.. Αλλά στη συνέχεια ήταν πιο ευκολο.. Τώρα πια μπορώ να πω πως το δέχεται ανέλπιστα καλά.. Εγώ του διαλύω σε ένα φλυτζάνακι με νερό λίγο μέλι.. Παίρνω τη δοσολογία που πρέπει στη σύριγγα και συμπληρώνω αρκετό από το νερό με το μέλι ώστε να γλυκάνη το φάρμακο.. Μετά του δίνω και λίγο σκέτο γλυκό νερό για να ξεπλένετε το στοματακι του.. Του μιλάω καθυσηχαστικα όλη αυτή την ώρα και του χαϊδεύω το κεφαλάκι.. Αμεσως μετά του λέω πολλά μπράβο και του δίνω την αγαπημένη του λιχουδια.. Είδα πως βοηθάει να τον πιάνω με μια αρκετά μεγάλη πετσετουλα ώστε να μπορώ να τον τυλίγω σ' αυτή κάνα δυο φορές έχοντας μόνο το πρόσωπο έξω.. Το τυλίγω όχι πολύ σφιχτά αλλά σταθερά. Προσέχω να πατάνε τα ποδαράκια του στη πετσέτα και οι φτερούγες του να είναι κλειστές.. αφήνω αρκετή πετσέτα γύρω από το λαιμό του για να μπορώ να του κρατάω σταθερό το κεφαλάκι χωρίς να μπορει να με δαγκώσει.. Προσπαθώ βέβαια η όλη διαδικασία να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.. Εφοσον το πουλάκι σου γίνει καλά στην υγεία του θα έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας να φτιάξετε από την αρχή και τη σχέση σας Γιώργο.. Τα ίδια μου λέγανε και εμένα πριν λίγο καιρο. Γρήγορα θα καταλάβει πως δεν θέλεις να του κάνεις κακό πιάνοντας το..σιγουρα θα φοβάται στην αρχή και θα αντιδρά.. κράτα μια ισορροπία όλη την υπόλοιπη μέρα ώστε να αισθάνεται και ασφάλεια κοντά σου.. Εμένα πλέον το δέχεται ο κακομοίρης σαν κάτι που σίγουρα δεν του αρέσει αλλά πρέπει να γίνει εκείνη την ώρα.. Αμέσως μετά είναι σαν να το έχει ξεχάσει.. Κάθε πουλάκι βέβαια είναι διαφορετικό στις αντιδράσεις του.. Αλλά όπως και να χει δεν αξίζει να ρισκάρεις την υγεία του..σου έδειξε ο γιατρός σε ποιο σημείο του ράμφους θα βάλεις τη σύριγγα;
 
Μου έδειξε... στο πλάι,
Ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για τις συμβουλές και το ενδιαφέρον.
Μάλλον θα βάλω τον αδερφό μου να το κάνει, θα του τον πάω σπίτι του.
Να εξηγήσω επίσης ότι έκανα το ίδιο πιάσιμο με τον ringneck που είχα για να του δώσω φάρμακα όταν χρειάστηκε και ότι είχα χτίσει γκρεμίστηκε σε μια εβδομάδα, το πουλί έζησε και χαίρει άκρας υγείας αλλά με το που με έβλεπε να μπαίνω σπίτι άρχιζε να βγάζει πούπουλα, δεν τα ξαναβρηκαμε ποτέ αναγκάστηκα να τον δώσω σε γνωστό (όπου την περνάει ζάχαρη), έχω λοιπόν περάσει απ'αυτο και έχω κακή εμπειρία, αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αποφύγω όσο μπορώ αυτή την διαδικασία.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top