Αναπαραγωγή Αληθευει οτι η καρδερινα...

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τις καρδερινες γιατι ακουσα απο εναν πετσοπα οτι ο αρσενικος καρδερινος δεν ζευγαρωνει με καναρα η οποια εχει ζευγαρωσει με αλλο πουλι δηλαδη θελει να ειναι πρωταρα αυτο ισχυει;
 
Και με τη γνόμωνα μπορεί να έχει τέτοια προτίμηση η καρδερίνα εάν είναι παρθένα η θυληκιά ή όχι; Με κανέναν, είναι φύση που καλεί τα ένστικτα των πουλιών να ζευγαρώσουν και εφόσον έρθει η στιγμή,θα γίνει! Εάν λοιπόν γίνει σωστή προετοιμασία στα πουλιά όλα είναι εφικτά!
 
ετσι μου ειπε αυτος μου ειπε οτι την μυριζετε την θηλυκια που δεν ειναι παρθενα στην αρχη που το ακουσα μου ηρθε να γελασω αλλα το ελεγε ετσι που το πιστευε και μου εκανε εντυπωση για αυτο ρωτησα μαλλον θα ειναι κολπο για περισσοτερες πωλησης οπως ειπε και ο φιλος μας ΙΟΑ.
 
Σιγουρα κολπο για να πουλησουν κατα την γνωμη μου. Εγω αντιθετα πιστευω οτι οταν ζευγαρωνεις καναρα με καρδερινα καλυτερα η θυληκια να ειναι εμπειρη(χωρις να ειμαι ειδικος στα υβριδια).Αυτο που σου ειπε δεν ισχυει. Η απαντηση του mortal1 και μονο καλυπτει απολυτα το θεμα.
 
Για τους πετσοπάδες ένα έχω να πώ Άρη, θα έπρεπε να περνάνε απο κάποια σχολή και να παίρνουν άδεια εξασκίσεως του επαγγέλματος και κάθε τόσο να κάνουν και κάποια σεμινάρια, γιατί οι περισσότεροι (όχι όλοι μην τους βάλουμε σε ένα καλάθι) είναι άσχετοι με το θέμα ζώων.
 
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι παλιοί καρδερινάδες, προτιμούσαν νέες κανάρες με το σκεπτικό ότι η κανάρα δεν αναγνωρίζει ότι ο καρδερίνος ανήκει σε άλλο είδος και ζευγαρώνει με αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι με σωστή προετοιμασία θα ζευγαρώσουν τα πουλιά ακόμη αν και τα δύο έχουν ζευγαρώσει με πουλιά του είδους τους.
 
ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας αρα το συμπερασμα ειναι οτι αυτο που μου ειπε ο πετσοπας δεν ισχυει.
 
Παιδια! Κανενα αρσενικο πουλι δεν βατευει με την μυτη (οσφρηση) αυτο το κανουν μονο οι τραγοι!
lizard ολα τα πουλια αν ειναι καλα πυρωμενα ζευγαρωνουν μεταξυ τους

Δημητρης
 
Μηπως οι καρδερινες εχουν και την απαιτηση οι καναρες να φορανε και ζωνη αγνοτητος; Οτι θελει λεει ο καθενας για να πουλησει.😛


:DΑυτο ηταν το καλυτερο που ακουσα σημερα, ακομη και απο τα ανεκδοτα!
 
Παιδιά δεν έχετε δίκιο. Ο πωλητής μιλούσε για το σπάνιο είδος πουλιού που ονομάζετε σκυλοκαρδερίνα και έχει τρομερή όσφυση. Είναι δε τόσο καλή η όσφρυση του λουλιού που αυτός δεν πρέπει να είχε στο μαγαζί του τέτοιο πουλί διότι θα το μύριζε αμέσως ότι τουλάχιστον είναι απατεωνίσκος ή άσχετος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Παιδιά νομίζω πως κακώς μιλάτε ειρωνικά για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να απαντήσει, εξάλλου και εγώ το έχω ακούσει αυτό παρότι δεν ασχολούμαι με το σπορ.
 
Αν και η πιθανότητα να έχει δίκιο είναι μικρή οστόσο έχεις δίκιο ότι μίλησα ειρωνικά για κάποιον που δεν έχει την ευκαιρία να υπερασπισθεί τον εαυτό του. Πέρνω πίσω το ειρωνικό σχόλιο μέχρι να ξεκαθαριστεί παντελώς το θέμα από άλλα μέλη που έχουν πείρα και γνώσεις επί του αντικειμένου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Δεν νομίζω πως η ειρωνία απευθυνόταν στον φίλο Άρη( LIZARD ), τουλάχιστον απο εμένα προσωπικά απευθυνόταν στον πετσοπά και όχι στον φίλο Άρη. Άρη ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα απο μεριάς σου!?
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
αυτο που λεει ο lizard το ακουσα και γω απο εμπειρω καρδερινα με καποια διαφορα. Μου ειπε οτι ποιο ευκολα ζευγαρωνη η καναρα με καρδερινα αν απο μικρη την βαλης μαζι του. Επισης μου ειπε μετα το ζευγαρωμα τους ειναι πολυ δυσκολο να παει με αλλο πουλι(καναρινη, φλωρο, φανετα).
 
Back
Top