Αναπαραγωγή Αληθευει οτι τα ζευγαρια μπατζι επωαζουν εναλλαξ;

Arti -We-Pe-

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
80
Πόλη
Ηράκλειο
εχω ακουσει οτι τα περισσοτερα μπατζι οταν εχουν μικρα (αυγα ακομα)κανουν εναλαξ βαρδιες οι γονεις. Γιατι εμενα καθαιτε μονο η θηλυκια;
 
Συνηθως τα θηλυκά ασχολουνται με την επώαση των αυγών και ο αρσενικός αναλαμβάνει την προστασία και την φύλαξη της φωλιάς στεκούμενος στην εισοδο σαν φρουρός. Προσφέρεται να εκτελέσει χρέη "κλώσσας" μονο οταν η θηλυκια βγεί για λίγο για φαγητο και μετα αναλαμβάνει να την επαναφέρει σε τάξη:D Αρα ολα βαίνουν καλώς με το ζευγαράκι σου!
 
ναι αλλα το αρσενικο καμια φορα δεν εχει παρει το ρολο της μητερας... Μονο εξω καθαιτε απο τη φωλια και τα'ι'ζει τη μαμα...
 
Άρτεμις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού την ταϊζει κιόλας. Θα υπήρχε πρόβλημα μόνο αν γινόταν επιθετικός, έσπαγε τ' αυγά κλπ. Μην αγχώνεσαι!
 
ναι αλλα το αρσενικο καμια φορα δεν εχει παρει το ρολο της μητερας... Μονο εξω καθαιτε απο τη φωλια και τα'ι'ζει τη μαμα...

Αν το κανει αυτο, πραγματικά εχεις εναν πολυ καλό αρσενικό! Το ταισμα της θηλυκιας είναι και αυτο μέσα τις υποχρεώσεις ενος καλου συντροφου. Αν το κανει με μερακι και ζηλο σημαινει πως θα γίνει και ενας πολυ καλος πατερας που θα φροντιζει για τα μωρα του όπως φροντίζει τωρα και την μητέρα. Εισαι πολυ τυχερή που εχεις ένα τόσο καλό πουλάκι! 🙂
 
υπαρχουν ειδη παπαγαλων οπου το ζευγαρι μπορει να μπαινει εναλλαξ στην φωλια αλλα και αλλα ειδη που μονο η θηλυκια μπαινει μεσα να κλωσσησει και ο αρσενικος την βοηθαει και την ταϊζει.
στην πρωτη περιπτωση ανηκουν τα κοκατιλ οπου το ζευγαρι κλωσσαει εναλλαξ τα αυγα τους και τα μωρα και ειναι παρα πολυ αρμονικοι! αμα δηλαδη φυγει ο ενας απο τους δυο ο αλλος δεν θα κατσει να κλωσσισει τα αυγα στην σειρα του αλλου. την ανατροφη των μικρων την κανουν και οι 2.
στην αλλη περιπτωση ανηκουν τα μπατζι οπου η θηλυκια κυριως μονη της φτιαχνει την φωλια της και κλωσσαει τα αυγα της. Ο αρσενικος την βοηθαει προσεχοντας την, δινοντας της τροφη οπως θα κανουν οταν ερθουν τα μωρα και την προστατευει! Γιαυτο ειναι φρουρος στην εισοδο! Οταν βγουν οι μπομπιρες και οι δυο θα βοηθησουνε για την ανατροφη των νεοσσων. ειναι πολυ φυσιολογικο αυτο και δεν υπαρχει προβλημα ανησυχιας!
 
Τα αρσενικά ασχολούνται κυρίως με το τάϊσμα του θηλυκού και την φύλαξη της φωλιάς. Ούτε και τα δικά μου αρσενικά παρατήρησα να ασχολούνται με τα αυγά.
 
Back
Top