Αναπαραγωγή Αληθεύει πως το αρσενικό καναρίνι "χάνει" τη φωνή του μετά από ζευγάρωμα;

theodor p

PB New Member
Εγγραφή
7 Φεβ 2016
Μηνύματα
7
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αληθεύει πως ένα αρσενικό καναρίνι μετά από ζευγάρωμα χάνει - εν μέρει- τη φωνή του; Δηλαδή δεν κελαηδεί τόσο καλά όπως πριν;
 
Όχι δεν την χάνουν ούτε και χάνει την ποιότητα της για αυτόν το λόγο. Η φωνή στα αρσενικά καναρίνια είναι εργαλείο αναπαραγωγής και αφού η αναπαραγωγική περίοδος έρχεται κάθε χρόνο, η φωνή τους παραμένει ακμαία για όσο χρόνο διατηρούν τη γονιμότητα τους.

Στα αρσενικά τη φωνή τους την χάνουν μόνο οι καστράτοι για να την κερδίσει την καινούργια τους φωνή η όπερα.
 
Θα έλεγα ότι για λίγο καιρό εμείς χάνουμε την ευχαρίστηση του να ακούμε το αρσενικό μας να κελαηδάει, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του μεγαλώματος των μικρών. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, όσο βλέπει άλλα πουλιά ο αρσενικός, τόσο δε βγάζει κιχ. Οπότε υπομένουμε λίγο τη "μούγκα" από τη στιγμή που θα τον βάλουμε με τη θηλυκιά μέχρι να τον ξαναβάλουμε μόνο του σε κλουβί χωρίς οπτική επαφή με την "οικογένεια"... Από κει και πέρα και ανάλογα πάντα και τους εξωτερικούς παράγοντες, τραγουδάει μια χαρά, δεν χάνει καμία ικανότητα. Προσπαθώντας μάλιστα να διδάξει στους (αρσενικούς) απογόνους το κελάηδημά του, βλέπω πως εξελίσσει το τραγούδι του, το σπάει σε κομμάτια και δοκιμάζει κι εκείνος πράγματα μαζί με τα μικρά... Σκέτη απόλαυση!
 
Back
Top