Ασθένειες Αληθεύουν οι κίνδυνοι από δηλητηρίαση από μέταλλα / κατάποση κλώστης;

lazos14

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουν 2020
Μηνύματα
51
Πόλη
Αγία Νάπα
Παρακολουθω το συγκεκριμενο καναλι -
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
- οπου η κυρια που κανει τα βιντεο,
περιγραφει γενικα την πιθανη δηλητηριαση των παπαγαλων μας, απο μεταλλα τα οποια ερχονται σε επαφη με το ραμφος τους,
και τα οποια υπαρχουν πιθανον σε παιχνιδια τους ειτε σε διαφορα πραγματα μες στο σπιτι με τα οποια μπορει να μασανε.
Κατα ποσον ισχυει κατα τη γνωμη σας αυτο,και τι εναλλακτικες υπαρχουν σε μεταλλα,καθως υπαρχουν παντου μες στο σπιτι ?
Γνωριζετε κατι σχετικα με το θεμα;
Υπαρχει καποιος τροπος για να αποφυγουμε την αλλοιωση πανω στ μεταλλικα μερη των παιχνιδιων τους;
Οσο για τα υφασματα και τις κλωστες;
Ειναι επικινδυνο που μασουν τα σκοινια η τα υφασματα και πολλες φορες μπορει να καταπινουν μικρα τριχιδια απο τις κλωστες;
Εχετε να προτεινετε καποια ακινδυνα υφασματα ξυλα και μεταλλα για ν φτιαχνουμε τα παιχνιδια των μικρων μας φιλων ?
 
Γνωριζετε κατι σχετικα με το θεμα;
Ναι. Δες εδώ:

 
@Stavros Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!Υπαρχει και κατι σχετικο με τις κλωστες που μασανε απτ σκοινια η τα παιχνιδια; Κανει να καταπινουν τις κλωστες; Υπαρχουν στο εμποριο υφασματα που μπορει να ειναι τοξικα για τα πουλια;
 
@lazos14 Οι κλωστές δεν είναι τοξικές σαν κλωστές. Όμως αν καταποθούν δεν πέπτονται και μένουν μέσα στο στομάχι ή στο έντερο του πουλιού μπλοκάροντάς το κι έχουν ως μόνη λύση (αν το προλάβεις και διαγνωσθεί έγκαιρα κτλ) το χειρουργείο. Στην Ελλάδα ειδικά, ελλείψει των έμπειρων σε χειρουργεία ειδικών τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολες.
 
@Stavros Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!Υπαρχει και κατι σχετικο με τις κλωστες που μασανε απτ σκοινια η τα παιχνιδια; Κανει να καταπινουν τις κλωστες; Υπαρχουν στο εμποριο υφασματα που μπορει να ειναι τοξικα για τα πουλια;

Καλησπέρα, για τις κλωστές και τα σχοινιά εν γένει δε θα μπορούσε να υπάρχει κάτι αντίστοιχο γιατί είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γνωρίζουμε την επεξεργασία που έχουν υποστεί αλλά και τις χρωστικές που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιηθεί (ειδικά για τα υφάσματα).

Τα μέταλλα είναι ευκολότερο να αναγνωρισθούν και συνεπώς να προστατέψουμε τα πουλάκια από το ενδεχόμενο τοξίκωσης. (Αν και μεγάλος κίνδυνος παραμένουν και μεταλλικά ή σιδερένια αντικείμενα που δεν έχουμε άμεση ορατότητα σε αυτά, ειδικά αν το πουλάκι πετάει ελεύθερα στο σπίτι, για παράδειγμα σε ένα κουρτινόξυλο, μια παλιά οξειδωμένη βίδα που εξέχει και άλλα παρόμοια σημεία που η ορατότητά μας είναι περιορισμένη... Αλλά το πουλάκι πάει εκεί )

Το καλό είναι ότι ο ενθουσιασμός τους δε κρύβεται οπότε αν δούμε ότι κάτι περιεργάζεται και δεν έχουμε εικόνα, θα πρέπει να επιθεωρήσουμε το σημείο.

Τα δικά μου πήγαιναν σε ένα ηχείο που έχω στο σαλόνι, και σκάλιζαν το καλοριφέρ που ήταν στο ίδιο ύψος με το ηχείο (το μεταλλικό σημείο που κάνουμε την εξαέρωση) , μιλάμε για ενθουσιασμό και τραγούδι, τους απέκλεισα την πρόσβαση, και βρήκαν άλλη ασχολία.

Στην ερώτηση αν "Κάνει να καταπίνουν τις κλωστές" η απάντηση είναι όχι. οι κλωστές δεν περιέχουν κανένα ωφέλιμο συστατικό για τον οργανισμό τους, και όπως οτιδήποτε δε συγκαταλέγεται στις επιτρεπόμενες τροφές δεν θα πρέπει να το καταπίνουν.

Τώρα κατά πόσο θα του κάνει και ζημιά ένα κομματάκι κλωστής που θα μπορεί καταπιεί, δε το γνωρίζουμε, ακριβώς γιατί δε γνωρίζουμε το είδος του νήματος της κλωστής. Σα γενικό κανόνα θα πρέπει να αποφεύγουμε να έχουν στη διάθεση τους νήματα και κλωστές γιατί ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι να τα καταπιεί, αλλά να μπλεχτεί σε αυτό (ειδικά στα πόδαράκια τους ) και στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί να τραυματιστεί σοβαρά.
 
@Chrisad

Πολυ βοηθητικο το σχολιο σου φιλε Τακη, ο φιλος μου ο Λαζαρος ειναι σε οσο πιο ελεγχομενο περιβαλλον θα μπορουσε να ειναι (θεωρω) ,εχω οπτικη επαφη συνεχως μαζι του οταν παιζει πανω στο σταντ που του εχω φτιαξει κ του το εχω εμπλουτισει με τετοιο τροπο ετσι ωστε να μην θελει ν πηγαινει σε αλλα σημεια στο σπιτι.Εχει φυσικα μια διαφωνια με τον ανεμιστηρα,και πηγαινει και γατζωνεται πανω του! Ειναι πολυ μικρα βεβαια τα χωρισματα αναμεσα στο προστατευτικο του ανεμιστηρα και δεν υπαρχει κινδυνος να μπουν τα ποδαρακια του ή η ουριτσα του, παρ αυτα πηρα ενα γαλβανιζε συρματοπλεγμα κ το εβαλα γυρω γυρω απο τον ανεμιστηρα.Συνεχιζε και πηγαινε εκει και ετρωγε το γαλβανιζε υστερα που κατι μου λεει οτι δεν ειναι καλο,και το εβγαλα.Τωρα προσπαθω να μην εχει οπτικη επαφη με τον ανεμιστηρα, γιατι τσακωνεται μαζι του με μανια.Αλλα και το μεταλλο του ανεμιστηρα δεν μου φαινεται να ειναι ακινδυνο που το μασαγε..
Εντελι του εφτιαξα παιχνιδια με ξυλο και με χοντρα σχοινια αλλα του αρεσει πολυ να τσακωνεται και με τα καμπανακια του,τα οποια ειναι μεταλλικα και τα οποια φοβαμαι επισης.Εντοπιζω λοιπον οτι ειναι σχισμενα του σχοινια του πολλες φορες και αντιλαμβανομαι οτι τριχιδια σιγουρα καταληγουν στο στομαχι του.
Χαιρομαι πολυ που βλεπω οτι τα ευχαριστιεται ο ιδιος ολα αυτα σα παιχνιδι ξερω ομως και οτι κατι πολυ απλο και χαζο που μπορει να μου διαφυγει μπορει να του κανει μεγαλη ζημια, γι αυτο και προσπαθω να βρω τη μεγαλυτερη δυνατον ασφαλεια οσον αφορα το περιβαλλον του και τα παιχνιδια του
 
Φίλε παράδεισο του έχεις φτιάξει, σίγουρα έχει να ασχολείται και να μη πλήττει. Από όσο μπορώ να αντιληφθώ από το βαθμό που σε απασχολεί και το ψάχνεις, μεγάλο λάθος δε νομίζω να κάνεις.

Για τα κουδουνάκια που του αρέσουν και σε ανησυχούν αντικατέστησε τα (δε χρειάζεται όλο το παιχνίδι μόνο τα κουδουνάκια. Με άλλα που θα είσαι σίγουρος ότι είναι αυτά που πρέπει.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό άρθρο με τρομερή ανάλυση και παραπομπές σχετικά με την τοξικότητα των μετάλλων σε σχέση με τους παπαγάλους.

Είναι στα Αγγλικά, αν δε σε βοηθά η γλώσσα, αν και από ότι βλέπω Κύπριος είσαι οπότε δε θα έχεις πρόβλημα :), μπορείς να αρκεστείς στον συνοπτικό πίνακα :

* HCL = (Υδροχλωρικό οξύ)
* CaSO4 = (Θειικό ασβέστιο)

PinakasMetalonBirds.webp
 
χαχα οχι ρε φιλε ,μας εφαγε η ξενιτια αστα..Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες,ειναι πολυ σημαντικο για μενα και για ολους τους υπολοιπους της σελιδας! Νομιζω πως με καλυψες οσον αφορα ολες τις αποριες μου μ το αρθρο! ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
 
Ο ανεμιστηρας μπορει να εχει τετοιας διαμέτρου τρυπες στην σιτα του που να μην χωραει να περασει το ποδι μεσα, αλλα παραλληλα οι τρύπεςεχουν ιδανικό μεγεθος για να παγιδευτει ενα νυχι ή ενα δαχτυλο.
 
βρηκα το καλυτερο κολπο...για καποιον λογο το φοβαται αυτο το καπελο οποτε σκεφτηκα να το κανω ενα με τον ανεμιστηρα και λυθηκε το θεμα!
 

Συνημμένα

  • WIN_20200627_16_06_08_Pro.webp
    WIN_20200627_16_06_08_Pro.webp
    36,1 KB · Προβολές: 16
Back
Top