Γενικά Αλλάζει ο ήχος κελάιδισμα με το χρόνο;

arestzam

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2023
Μηνύματα
12
Πόλη
Πεντέλη Αττικής
Γειά σας,

Έχει γίνει παρόμοια δημοσίευση όπου λέγεται ότι το κελάϊδισμα καναρινιού αλλάζει όσο μεγαλώνει.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πράγματι θα ακούσω νέο ήχο αργότερα (σσ. Είναι νεαρό μολις ενός έτους) διότι τώρα εδώ και 2 μήνες είναι ίδιος με απαράλλαχτο κελάϊδισμα.
 
Μπορεί να τροποποιηθεί λίγο, αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι το πιθανότερο είναι να "φτωχύνει" το ρεπερτόριό του, ελαφρώς βέβαια. Κατά τη φάση της πτερόρροιας βάζε του να ακούει ήχους καναρινιών, μήπως και εμπλουτιστεί με κάποιο "γύρισμα". Ίσως και το όλο θέμα να εξαρτάται από το αν θα έχει την πρώτη του μεγάλη πτερόρροια και αυτό θα ισχύει αν πέρυσι γεννήθηκε σχετικά αργά στο έτος (όχι δλδ Ιανουάριο, Φεβρουάριο) και αν άλλαξε όλα του τα φτερά ή απλά (αν γεννήθηκε Μάιο, Ιούνιο) έκανε απλά την πτερόρροια που έχουν στο πρώτο 3μηνο της ζωής τους. (όπως καταλαβαίνεις οι χρόνοι είναι σχετικοί, για αυτό δεν αναφέρομαι στους ενδιάμεσους μήνες, Μάρτιο - Απρίλιο).
 
Ναι χρήσιμο αυτό διότι παρατήρησα ένα εντυπωσιακό μακρόσυρτο κελάϊδισμα από άλλο καναρινι και έμεινα άφωνος. Δεν ξέρω τι κατηγορία ήταν αλλά ήταν μακρύ σε διάρκεια με παραλλαγές. Αυτό με έκανε να το θαυμάσω και να αναρωτιέμαι γιατί το δικό μου έχει αυτό το ίδιο μονότονο μοτίβο!
 
γενετικο υποβαθρο-ακουσματα απο αλλα καναρινια ή πουλια - youtube δασκαλεματα- cd δασκαλεματα..φυσικη κατασταση.κλπ κλπ
Ενα καναρινι εχεις μονο , που το ειχες παρει προσφατα και ειχες θεωρησει οτι του επιτεθικο αρπακτικο ενα βραδυ?
το τραγουδι τους αλλαζει αναλογα και σε τι φαση βρισκονται ως προς την αναπαργωγη ή αλλες φασεις τις ζωης τους.

τα καναρινια φωνης ειναι συγκεκριμενες "ρατσες" και με συγκεκριμενες νοτες/φωνες αν αναπαραγονται σωστα και δεν μεγαλωνουν (μαθαινουν) στον ιδιο χωρο με κοινα ή αλλα αλλης "ρατσας" .

..τα κοινα καναρινια δεν εχουν δεδομενες φωνες

και τελος να σου πω οτι και τα θυληκα κελαηδανε σε φουλ οιστρο..μονοτονα και χωρις πολυπλοκοτητα.
Οταν πηρες το καναρινι ειχες κατα νου οτι αγοραζες συγκεκριμενη ρατσα με συγκεκριμενο ρεπερτοριο δασκαλεμενο πχ?
Ως τι στο πουλησαν?
 
@φιλομαθης Eυχαριστώ για την απάντηση. Στην παλαιότερη ανάρτηση μου που είχα την εντυπωση ότι επιτέθηκε κάποιο άλλο πουλί ίσως καρακάξα με αποτέλεσμα το πόδι του να είναι μπαταρισμένο, εξήγησα ότι ΔΕΝ συνέβη κάτι τέτοιο αλλά το καναρίνι προφανώς αυτο-τραυματίστηκε κάπου στο κλουβί ίσως σε κάποια άκρη κλαριού ή σε προεξοχή γάντζος στο επάνω μέρος κλουβιού.

Για το καναρίνι που αγόρασα και ΔΕΝ ειναι αϊδόνι με άλλα χαρίσματα και επιδεξιότητες, αυτό που παρατηρώ είναι ότι είναι το ίδιο κελάϊδισμα κάθε μέρα. Οπότε ξεκίνησα ήδη να παίζω βιντεοκλιπ YouTube με διάφορους ήχους κελάϊδισμα σαν επιρροή και εκπαίδευση. Πέρα από αυτό όπως είπες κι το άλλο μέλος σύντομα θα ρίξει τα πούπουλα του οπότε έμαθα ότι θα "ξεχάσει" να κελαϊδάει προσωρινά εώς ξαναξεκινήσει με άλλο τραγούδι.
 
οπότε έμαθα ότι θα "ξεχάσει" να κελαϊδάει προσωρινά εώς ξαναξεκινήσει με άλλο τραγούδι.
Δεν ισχυει κατι τετοιο ουτε νομιζω οτι το εχω δει οπουδηποτε να αναφερεται. Δεν ξεχνανε το τραγουδι τους .Καταπονουνται πολυ σωματικα με την ευρεια εννοια του ορου και σταματανε(σχετικα ) να κελαηδανε ή να εχουν ολο το ρεπερτοριο τους. Οταν ντυσουν ξανα και ανακαμψουν επανερχεται και το ρεπερτοριο και μπορει και να εμπλουτιστει.ζωντανοι οργανισμοι ειναι οχι μηχανες. Οπως ανεφερα ηδη πολυ παραγοντες επηρεαζουν την ποιοτητα και το ρεπερτοριο με βασικο το γενετικο υποβαθρο.

τελος για να μην σε κουραζω ειπα ως τι στο πουλησαν γιατι υπαρχει η καραμελα του timbrado που πουλαει παρα πολυ στα pet shop αλλα και διαφορους. Τι εννοω. Μπορει να εχει το μαγαζι να σου πουλησει ενα κοινο καναρινι με "καλες φωνες" εστω θα του κοτσαρει στο ταμπελακι το timbrado για να ανεβασει και την τιμη αλλα και την αιγλη του καναρινιου.
Απο τους 100 ακροατες που θα ακουσουν ενα καναρινι ποσοι εκτιμας οτι ξερουν τις νοτες των timbrado τις ονομασιες των φωνων και θα ξερουν οτι ακουνε ενα timbrado ενα χαλια timbrado ενα μετριο ή ενα απλο κοινο βροντοφωνο καναρινι?
για αυτο σε ρωτησα ως τι το πουλησαν?
και αηδονοφωνα πουλανε μια που το ειπες
Επισης υπαρχει ερευνα με καναρινια που τους μαθανε εξαρχης λαθος φωνες ,κακες φωνες κλπ αλλα οταν μπηκαν σε αναπαραγωγικη φαση επεστρεψαν στα κανονικα τους. θα βρω το Link να στο στειλω.
Αν μπορεις ηχογραφησε το μια το δικο σου και ανεβασε το εδω.
 
@φιλομαθης Nαι θα ανεβασω ένα βιντεο με ήχο κάποια στιγμή αλλά έμεινα εντυπωσιασμένος ότι παρακινει το καναρίνι τα ακούσματα απο YouTube εκπαιδευση να είναι ζωηρό και να μην σταματά αν κι λέει το ίδιο τραγούδι ακριβώς. Είναι λιγότερο από έτους ηλικία οπότε δεν ειναι δυνατόν να το κάνω ξεφτέρι!

Ναι δεν θεωρώ ότι ειναι κάποιο ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ καναρίνι διότι κόστισε 60 € και δεν είναι ούτε καρδερίνα ούτε αϊδόνι που κοστίζουν 150+ Εχω βάλει στην άλλη ανάρτηση φωτογραφία εάν σε βοηθά καθόλου αλλιώς θα πρεπει να το ψάξω περισσότερο.
 
Back
Top