Διατροφή Αλλαγή διατροφής από σπόρους σε pellets, της Dr. Laurie Hess

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Συμβουλές από την Dr. Laurie Hess, DVM, για την αλλαγή της τροφής από σπόρους σε pellets, στη διατροφή του πτηνού σας.

Πως θα μάθετε το πτηνό σας να τρώει pellets​

Το να μάθετε το πτηνό σας να τρώει pellets μπορεί να είναι δύσκολο και μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Ωστόσο, μην τα παρατάτε. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσου να ολοκληρώσετε αυτή τη μετάβαση με επιτυχία:
  • Κονιορτοποιήστε τα pellets σε λεπτή σκόνη και ρίξτε την στα αγαπημένα φρούτα ή λαχανικά του πτηνού σας. Έτσι, τρώγοντας τα φρούτα ή τα λαχανικά θα καταναλώνει και κάποια ποσότητα από τη σκόνη και έτσι θα εξοικειώνεται με τη γεύση των pellets. Με την πάροδο του χρόνου, αφήνετε τα pellets πιο χοντρά μέχρι το πτηνό σας να τρώει μόνο pellets.
  • Να θυμάστε ότι τα πουλιά επιζητούν την επιδοκιμασία σας. Να επαινείτε λοιπόν λεκτικά το πτηνό σας χρησιμοποιώντας το όνομά του και φυσικά να του ξύνετε το κεφάλι (αν του αρέσουν τα χάδια στο κεφάλι) όταν καταναλώνει ή ασχολείται με τα pellets.
  • Ακόμα και όταν προσφέρετε μια μικρή ποσότητα σπόρων κατά τη διαδικασία της μετάβασης, μην βγάζετε τα σκεύη με τα pellets. Το πτηνό σας πρέπει να έχει συνεχή επαφή τη νέα τροφή, ακόμη και όταν υπάρχει μία μικρή ποσότητα της παλιάς τροφής δίπλα του.
  • Διατηρείτε πάντα τους σπόρους και τα pellets ξεχωριστά, γιατί τα πουλιά θα επιλέγουν τους σπόρους, αφού γενικά είναι λιγότερο πιθανό να δοκιμάσουν μία νέα τροφή αν έχουν στη διάθεσή τους και γνώριμη, δοκιμασμένη.
  • Καλό θα είναι να διασφαλίζετε ότι το πτηνό σας καταναλώνει επαρκή ποσότητα pellets κάθε μέρα. Πάρτε μια ζυγαριά που ζυγίζει σε γραμμάρια και ζυγίζετε το πτηνό σας κάθε πρωί, πριν το φαγητό. Παρακολουθείτε συνεχώς το βάρος του πτηνού σας κατά τη διάρκεια της μετάβασης. Εάν χάσει περισσότερο από το 10% του σωματικού του βάρους, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.
  • Να φροντίζετε να έχει πάντα το πτηνό σας πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό. Μερικά πουλιά πίνουν περισσότερο νερό κατά τη διαδικασία της μετάβασης.
Να θυμάστε ότι η διαδικασία αλλαγής της τροφής από σπόρους σε pellets στη διατροφή του πτηνού σας μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο διότι θα έχει μία μακρά, ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Σχετικό περιεχόμενο​

Τροφές πτηνών σε μορφή pellets

bird-pellts.jpg
 
Back
Top