Αναπαραγωγή Αλλαγή θέσης κλουβιού εν μέσω αναπαραγωγής

Μάικ 1908

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2020
Μηνύματα
359
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Θα ανεβάσω δύο νέα θέματα σημερα(ενα εδώ και ένα στα παπαγαλάκια) που με απασχολούν.. Τα αυγά κανονικά θα πρέπει να σπασουν και να βγουν μικρά κατά της 6-7-8-9 Μαΐου.
Μέχρι τότε είναι πιθανό (όχι σίγουρο, πιθανό απλά γιατί θέλω να τα έχω προετοιμασμενα)να έρθει ο παπαγαλάκος μας σπίτι. Το θέμα ειναι ότι το μόνο μέρος που να μπορεί να μπει ένας τέτοιος παπαγάλος είναι στο μέρος που είναι τα καναρίνια. Οπότε σκέφτομαι αν υπάρχει πιθανότητα να τα μεταφέρω 2 μέτρα από το μέρος που είναι δηλαδή στο μπαλκόνι το οποίο έχει ναύλον και έτσι δεν θα τα χτυπάει ο αέρας. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην η Ροξ παρατήσει τα αυγά. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα; Επίσης το έξω βολεύει περισσότερο γιατί θα κοιμούνται και θα ξυπνάνε την ώρα που αυτά θέλουν.. Τώρα για τον παπαγάλο είναι το θέμα γιαυτό και θα κάνω ένα νέο θέμα για να μιλαμε σε διαφορετικά.. Στο ένα για τα καναρινακια και στο άλλο για το παπαγαλάκι. Ευχαριστώ
 
@Ροξ και Λάκης , καλύτερα να μην μετακινηθούν καθόλου τα καναρίνια και ούτε και κάτι (έστω αντικείμενο) στο εγγύς τους περιβάλλον. Το γράφω, όχι επειδή δεν το ανέφερε ο Αντώνης πιο πάνω, αλλά διότι θέλω να το τονίσω, όπως θα ήθελα να συμπληρώσω ότι στην όποια περίπτωση μετακίνησης και εγκατάλειψης των αυγών, θα είναι μεγάλο κρίμα εφόσον υπάρχουν πουλάκια μέσα στα αυγά, και μάλιστα δεν θα υπάρχει επιστροφή ή διορθωτική ενέργεια που να μπορεί να γίνει.
Τον παπαγάλο σου βάλε τον όπου αλλού μπορείς ή καθυστέρησε την είσοδό του στο σπίτι σου αν δεν έχεις άλλη λύση.
 
Οκ ευχαριστώ. Κατάλαβα. Άρα πιστεύετε είναι καλό αν πάρω τον παπαγάλο πριν βγουν μωράκια να τον βάλω προστοπαρον αλλού; Το λέω γιατί επειδή θα είναι ένα νέο πτηνό και θα πρέπει να μείνει για πηγές μέρες χωρίς μετακινήσεις.. Άμα βγουν νεοσει και τότε δεν θα πρέπει να μετακινήσω το κλουβί; Ευχαριστώ
 
Γενικά αυτό που λέω είναι ότι έστω και για τον φόβο των Ιουδαίων δεν θα πρέπει να μετακινούμε ούτε και να αλλάζουμε το περιβάλλον γύρω από τη φωλιά, όσο ένα πουλί κλωσάει. Για το τι μπορεί να γίνει αν η μεταβολή συμβεί αφότου έχουν γεννηθεί τα πουλάκια, δεν γνωρίζω, αλλά αυτό που γνωρίζω πολύ καλά είναι ότι πρόκειται για ζωές, που για να έρθουν στον κόσμο, συμμετείχαμε και εμείς στην απόφαση να γεννηθούν, και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί, έστω κι αν έχουμε ενθουσιασμό για κάτι νέο. Το λέω και το τονίζω το τελευταίο, όχι για εσένα που ρωτάς, αλλά κυρίως για το μέλλον, ώστε να διαβαστεί.
 
Back
Top