Φροντίδα Αλλαγή συμπεριφοράς μετά την ενηλικίωση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sissy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sissy

PB Senior Member
Εγγραφή
28 Απρ 2006
Μηνύματα
8.063
Πόλη
Βουλιαγμένη
Όσοι έχετε παπαγάλους που έχουν ενηλικιωθεί (εδώ και κάποια χρόνια) και έχετε παρατηρήσει διαφορές στη συμπεριφορά και αλλαγή στον χαρακτήρα τους, μπορείτε σε αυτό το θέμα να τις αναφέρετε. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν όποιοι έχουν ενήλικα πουλιά (κάποιας ηλικίας), τα οποία μετά την ενηλικίωση τους δεν άλλαξαν κάτι στις συνήθειες ή στη συμπεριφορά τους... Πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε περιπτώσεις για το τι συμβαίνει και αν αλλάζει κάτι στους χαρακτήρες των παπαγάλων μας μεγαλώνοντας. :)
 
Sissy ο δικος μου που ειναι 2 χρονων ποια ειναι η ηλικια ενηλικιωσης; 4 -5 ας πουμε;

χμμ τυχαια επεσα σε ποσταρισμα κατοχου και εγραφε οτι στα 3 ενηλικιωνεται, οποτε θα περιμενω ενα χρονο ακομα να γραψω!:D
 
Sissy ο δικος μου που ειναι 2 χρονων ποια ειναι η ηλικια ενηλικιωσης; 4 -5 ας πουμε;

χμμ τυχαια επεσα σε ποσταρισμα κατοχου και εγραφε οτι στα 3 ενηλικιωνεται, οποτε θα περιμενω ενα χρονο ακομα να γραψω!:D

Μας έχει εκτός θέματος η Σίσσυ χα χα. Βέβαια είναι σαν να μας λέει με τρόπο "Εντάξει δεν θα πείτε την άποψη σας αλλά θα δείτε τι θα πάθετε στο μέλλον."

Ανυπομονώ να δω τι μας περιμένει.
 
τον γωγο μου african gray"ζακο" τον εχω πλεον δεκα επτα(17) χρονια. Θα γινει τον φεβρουαριο. αλλαγες που εχω παρατηρηση λιγες αλλα αξιζει να τις αναφερω. τα πρωτα χρονια ο γωγος ηταν φασαριοζος ολες σχεδον τις ωρες οχι ομως ενοχλητικος. Πλεον θα σφυριξη λιγο θα πεξει, αλλα την ωρα ξεκουρασης δεν ενοχλη χαλαρωνη και αυτος, αλλα και ο ιδιος οταν ειναι να κοιμηθη απετη ησηχια. Οταν καμια φορα βλεπω τενια και ειναι λιγο δυνατα η ενταση χτυπαη το καμπανακι του οτι ωρα και αν ειναι, και αμεσως καταλαβενω οτι πρεπει να χαμηλωσω την ενταση. αλλο ενα που εχω παρατηρηση ειναι οτι ενω παλια οποτε με εβλεπε μου ελεγε ελα οο, δηλαδη να τον χαιδεψω, πλεον το ζητα ποιο αρεα.
 
Με τον καιρό σαφως αλλάζει η συμπεριφορά τους. Λογικό μέσες-ακρες αφού συνηθίζουν, σε μαθαίνουν, μαθαίνουν το χώρο τους. Στη συνέχεια όπως κι ενα μωρό εξερευνούν τα "όρια" τους αλλά και τα δικά μας. Κι έτσι συχνότατα βλέπουμε "αλλαγές" συμπεριφοράς όσον αφορά το θάρρος, τους φόβους, τις αντιδράσεις τους απεναντί μας αλλά και σε άλλους. Για παράδειγμα ο Ερνέστο που ήταν υπόδειγμα ντροπαλότητας και "φοβου" προς τους άλλους, τώρα πετάει επάνω σε οποιονδήποτε κινείται μέσα στο σπιτι για να τον "καλοσωρίσει" ανεξάρτητα αν τον έχει ξαναδεί ή οχι.
 
δεν μπορώ να πω ότι ο Ρόμπυ(κοκατίλ), άλλαξε συμπεριφορά μεγαλώνοντας.
έγινε ίσως λίγο πιο συνεργάσιμος από την στιγμή που,όπως λέει και ο Διονύσης, συνήθισε χώρο και πρόσωπα.
ένα μεγάλο θέμα που είχαμε τους πρώτους μήνες,ήταν το καζανάκι. Κάθε φορά που άκουγε το καζανάκι φώναζε δυνατά.στην αρχή πίστευα ότι το φοβάται, αλλά αργότερα διαπιστώσαμε ότι το έκανε όταν καταλάβαινε ότι κάποιος δεν ήταν στον χώρο (δεν έχει σημασία ποιος, ούτε ότι μπορεί να υπήρχαν άτομα μαζί του). Μετά από πολλές βόλτες στην τουαλέτα και λίγα παραπάνω ευρώ στον λογαριασμό της ευδαπ,το σταμάτησε.
λίγο μετά που χρόνισε, έδειξε κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον για το χέρι του Γιάννη.Κάθε φορά που έκανε κάποια κίνηση, του αποσπούσαμε την προσοχή (δεν ξέρω εαν είναι σωστό αυτό ή εαν θα έπρεπε να τον αφήναμε να εκτονωθεί λίγο, αλλά ποτέ δεν επέμεινε )και κάποια στιγμή σταμάτησε.
με τους ανθρώπους είναι έτσι και έτσι:άλλοι του είναι τελείως αδιάφοροι και με άλλους κάνει πολλές χαρές, τραγούδια και φιλιά.
γενικώς ήταν ένα πουλάκι πολυ ήρεμοκαι συνεργάσιμο... Μέχρι που μπήκε ο Μπέμπης στην ζωή του... Τραγούδια, λογάκια και χαρές, έχουν κοπεί μαχαίρι,όσο είναι στον ίδιο χώρο με τον μικρό (νομίζω όμως ότι αυτό δεν αφορά την ενηλικίωση. Είναι για άλλο θέμα)
ο Μπέμπης πάλι (κοκατίλ) είναι κοντά έντεκα μηνών και προς το παρόν είναι αυτό που λέμε "χαζό παιδί, χαρά γεμάτο"...
λατρεύει τον Ρόμπυ και κάνει και λέει ότι ακριβώς και ο Ρόμπυ (αν και τελευταία άρχισε να λέει και άλλες λεξούλες όπως νεράκι και πρασπαθέι να πει φαγάκι )τον κυνηγάει όλη μέρα με τα φτερά του καρδούλα και όλο του τραγουδάει, πράγμα που τον ενοχλεί πάρα πολύ. (μερικές φορές και μένα γιατί έχει πολύ δυνατή φωνή 😀)
ελπίζω να αλλάξουν λίγο τα πράγματα όταν ενηλικιωθεί και ο Μπέμπης.
 
Back
Top