Φροντίδα Αλλαγή συμπεριφοράς σε Ζακό 3,5 μηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helen00
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helen00

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2022
Μηνύματα
17
Πόλη
Αργοστόλι
Καλημέρα. Έχω ένα ζακο 3,5 μηνών δέκα μέρες στο σπίτι. Τη πρώτη βδομάδα όλα καλά τη δεύτερη που άρχισα να τον βγάζω ( μια με δύο φορές τη μέρα καμία ώρα) άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα μέσα στο κλουβί.Καθεται στο πάτωμα κάποιες ώρες πρωί κ απόγευμα σαν να χαλαρώνει κ έχει μειώσει το φαγητό του ή πετάει γύρω στο κλουβί σκαρφαλώνοντας. Επίσης σκάβει στις γωνιές του κλ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@helen00
Καλημέρα.
Να σου ζήσει το ζακό σου.
έχει μειώσει το φαγητό του
Ποιά είναι η διατροφή του;
Έχει γίνει ανεξάρτητο και τρώει σπόρους ή του δίνεται ακόμη κρέμα;
.Καθεται στο πάτωμα κάποιες ώρες πρωί κ απόγευμα σαν να χαλαρώνει
Είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που κάνει, είναι πολύ μικρό και κουράζεται πιο εύκολα επάνω στις κούρνιες.
Να του βάλετε μία μικρή πετσέτα σε μία άκρη στο πάτο για να κάθεται.
Επίσης σκάβει στις γωνιές του κλ
Το κάνουν συνήθως τα μικρά ζακό, και μ'αυτό το τρόπο δείχνει ότι θέλει να βγει έξω από το κλουβί του.
Με τον καιρό θα το σταματήσει μόνο του.
Για την απασχόληση του και την κοινωνικοποίηση του τα παιχνίδια είναι σημαντικά και θα πρέπει να υπάρχουν πάντοτε διαθέσιμα.
Αφού αρχίσατε να το βγάζετε εκτός κλουβιού θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για τις πτήσεις του.
Στο χώρο του σπιτιού υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι για τα πουλάκια.
Δείτε τί πρέπει να προσέξετε.
Γνωρίζετε το φύλο του, έχει τεστ dna ;
 
@helen00 Καλημερα.Να σου ζησει !! Ειναι το πρωτο pet bird για σενα ή εχεις γνωσεις και εμπειρια απο το συγκεκριμενο ειδος?

Περα απο ολα τα οποια ανεφερε ο Βαιος ( @Vada ) πριν να ρωτησω επιπλεον αν εχει καποιο δαχτυλιδι κλειστου τυπου με καποια στοιχεια επανω του? Αν εχει μπορει να δωσει καποιες βασικες πληροφοριες σχετικα. Το οτι ειναι 3μιση μηνων πχ ειναι η προφορικη πληροφορηση του εκτροφεα οταν το αγορασατε?
Ευχαριστω πολυ
 
@φιλομαθης ναι έχει χαρτιά κ δαχτυλίδι όπως επίσης dna ,που ζήτησα εγώ .μου το έδωσε εκτροφέας ο οποίος μου έδειχνε μήνα με μήνα την ανάπτυξη του σε φωτό κ βίντεο. Φαίνεται ότι είναι μωράκι, αλλά κ πάλι πως θα μπορούσα να μάθω περισσότερα για την ηλικία του απ' το δαχτυλίδι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καταρχην ευτυχως φαινεται να ετυχες σε πραγματικο εκτροφεα γιατι δυστυχως υπαρχουν πολλοι κατ ονομα εκτροφεις και πολλοι που κοροιδευουν τον αγοραστη αλλα και ρισκαρουν την ευζωια του ιδιου του πουλιου.
Απο το δαχτυλιδι βλεπεις το ετος γεννησης πληροφοριες για τον εκτροφεα και τον συλλογο που ανηκει και τον αριθμο του πουλιου. Απο τα αρχεια του σωστου εκτροφεα μπορει υποθετω να μαθει κανεις και τα γενεθλια αλλα και τους γονεις του μικρου ισως.
το παρακατω ειναι ενα αρθρο για τα δαχτυλιδια και τις πληροφοριες που αναγραφουν .

 
@Φοίβος το κλουβί του είναι 80-80-150.εχει παιχνίδια κ παιζει-καταστρεφει.τρωει πελετ μείγμα σπόρων λαχανικά ανάμεικτα κ μήλο, σταφύλι,ρόδι. Μια φορά τη βδομάδα μισό αβγό με το τσόφλι
 
Back
Top