Φροντίδα Αλλαγή συμπεριφοράς Lovebird (δαγκώνει δυνατά)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AGI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AGI

PB New Member
Εγγραφή
22 Νοε 2017
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα
Την προηγουμενη τεταρτη καθως και την παρασκευη εκανε αυγα, τα οποια της τα πηρα γιατι ηταν κλουβια. Απο το σαββατο οταν της ανοιγω το κλουβι και βγαινει, ενω ερχεται πανω μου και θελει χαδια, ξαφνικά με δαγκωνει πολυ δυνατα. Δεν ξερω τι να κανω, να της ανοιγω το κλουβι η οχι μεχρι να περασουν μερικες μερες;
 
... Κοίταξε, της πήρες τα αυγά, ήθελε να γίνει μαμά, τώρα δουλεύει το ένστικτο της ίσως λίγο πιο έντονα. Ας πούμε ότι έχει τα ορμονικά της, όπως λέμε και για τους ανθρώπους.
Θεωρώ ότι καλώς κάνεις και τη βγάζεις έξω, μην αντιδράς όταν σε δαγκώνει, και κάνε υπομονή και η ζωή, συνεχίζεται.
Κόκκαλο σουπιάς φαντάζομαι ότι έχει στη διάθεσή της όλην την ημέρα, έτσι δεν είναι;
 
Καλησπερα... Ναι εχει 2 κοκκαλα σουπιας. Δεν μπορω να μην αντιδρω, ειναι πολυ δυνατα και για ακρετα δευτερολεπτα. Χθες μου ανοιξε τρυπα. Οταν με δαγκωνει την κλεινω για 4-5 λεπτα και μετα παλι εξω .
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εχει τα ορμονικα της ωρα οποτε θα πρεπει να κανεις υπομονη. Δωσε της κατι να ασχολειται θα ελεγα εγω! Τα λοβακια εχουν μια διαθεση προς το δαγκωμα οχι παντα βεβαια! Αλλαξε της και τη διαρρυθμιση του κλουβιου λιγο!
 
Εγω δεν θα την άφηνα να βγει για μερικές ημέρες μέχρι να δω ότι έρχεται στα φυσιολογικά της. Κάνε κι αυτό που σου είπε ο Ζάχος με την αλλαγή στη διαρύθμιση του κλουβιού. Και κανένα μπάνιο.
 
Καλησπερα... Ναι εχει 2 κοκκαλα σουπιας. Δεν μπορω να μην αντιδρω, ειναι πολυ δυνατα και για ακρετα δευτερολεπτα. Χθες μου ανοιξε τρυπα. Οταν με δαγκωνει την κλεινω για 4-5 λεπτα και μετα παλι εξω .
Και εμένα η θηλυκιά μου,όταν την πιάσουν τα νεύρα της, με δαγκώνει πολύ άσχημα αλλά κρατιέμαι και δεν της δείχνω ότι με πονάει γιατί αλλιώς μετά δαγκώνει πιο δυνατά μέχρι να μου κάνει πληγή.. Εγώ πάντως στη θέση σου.. Δεν θα την έβαζα για λίγο μέσα ξανά και μετά πάλι έξω γιατί έτσι θα εκνευριζοταν ακόμα πιο πολύ και έτσι δεν κάνουμε Καλό...
Όταν θα σε δαγκώνει απο εδώ και πέρα να μην την βάζεις μέσα και να προσέχεις να μην την στρεσσαρεις... Να την απασχολείς με κάποιο παιχνίδι η να της δίνεις κάποια λιχουδιά...
Επίσης να έχεις στο κλουβακι της μόνιμα μινεραλ για να παίρνει έξτρα ασβέστιο..
 
Μα άμα της δίνει λιχουδιά όταν δαγκώνει... Θα δαγκώνει κάθε φορά για να πάρει τη λιχουδιά...
Δεν επιβραβεύουμε τις αρνητικές συμπεριφορές με λιχουδιά αλλά αυτό που θέλουμε να κάνει. Το πουλάκι έχει ταίρι ή μιλάμε για ένα μοναχικό(ζει μονο του) που έκανε αυγά και περνάει περίοδο οίστρου;
 
Μα άμα της δίνει λιχουδιά όταν δαγκώνει... Θα δαγκώνει κάθε φορά για να πάρει τη λιχουδιά...
Σωστά.. Αυτό το είπα όμως για να της αποσπάσει την προσοχή με οτιδήποτε.. Αλλά δεν το σκέφτηκα έτσι όπως το θέτεις 🙂
 
Για να αποφύγουμε το κίνδυνο το πουλάκι που έχουμε να μπει στη διαδικασία να κάνει αυγά και ίσως για μεγάλο χρονικό διάστημα(χρόνια ωοτοκία), κάτι που το καταπονεί ακολουθούμε τα παρακάτω ώστε να το αποτρέψουμε...

-Δεν αφαιρούμε τα αυγά που έχουν γεννηθεί ένα ένα κάθε φορά αλλά τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η γέννα τους. Καλό είναι να αφήσουμε το θηλυκό να τα κλωσήσει κάποιες μέρες ή ακόμα και να ολοκληρώσει το κύκλο εκκόλαψης και μετά να αφαιρεθούν ένα ένα. Έτσι ίσως καταφέρουμε να χάσει από μόνο του το ενδιαφέρον του για αναπαραγωγή. Τη μέθοδο αυτή την ακολουθούμε σε πουλιά που γεννούν αυγά χωρίς τη παρουσία αρσενικού.
-Μειώνουμε σταδιακά το ημερήσιο φως στο χώρο που μένει το πουλί και αυξάνουμε το χρόνο αναπόσπαστου ύπνου. -Μειώνουμε τη ποσότητα της τροφής και όχι τη ποιότητα,ώστε να μη ξυπνήσουμε το ένστικτο τη αφθονίας και άρα καλής ανατροφής των νεοσσών της.
-Προσπαθούμε να αλλάξουμε τις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας που θα ευνοούσαν μια γέννα
-Αφαιρούμε φωλιές, εσοχές και σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωλιά. Δε τους δίνουμε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε σκοτεινά σημεία, ντουλάπια, γωνίες και σημεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως φωλιά,όταν βρίσκονται εκτός κλουβιού.
-Αφαιρούμε υλικά όπως χαρτιά, νήματα και λεπτά ξυλάκια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για το στρώσιμο και προετοιμασία της φωλιάς.
-Αλλάζουμε θέση του κλουβιού και διαρρύθμισης αυτού ώστε να διαταράξουμε την ασφάλεια του πουλιού. Σε ένα ανασφαλές περιβάλλον δύσκολα θα προχωρήσει σε γέννα.
-Αποφεύγουμε την άμεση επαφή σε σημεία που διεγείρουν το φτερωτό μας φιλαράκι ερωτικά,όπως η ουρά, η κοιλιά και η πλάτη.
-Αποθαρρύνουμε την αναπαραγωγική τους συμπεριφορά απέναντι μας,όπως το αναμάσημα τροφής,το τρίψιμο επάνω μας.
-Προσφέρουμε νέες δραστηριότητες και άσκηση μέσα στη μέρα, με νέα παιχνίδια και δημιουργώντας στο πουλί νέα ενδιαφέροντα.
-Τελευταία λύση που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι να χωρίσουμε το θηλυκό πουλί που γεννά αυγά από το σύντροφο της ή να το απομακρύνουμε από τα υπόλοιπα πουλιά που είναι στο χώρο. (κάτι που στη δική σου περίπτωση δεν εφαρμόζεις γιατί δε έχει ταίρι)
 
Back
Top